IngliPai Kokaõpilane 2009-10-04 17:14:53 |
Tegin ka täna esimest korda leiba :D Uskumatu ja tuligi välja, no eks mõni väike viga ikka oli nt. koorik jäi veits kõva aga muidu ülinämma ikka, aitäh Ragne juuretise eest ;) | |
Frieda Abikokk 2009-10-04 20:15:30 |
Mul on viimasel ajal leivad kuidagi eriti jõudsalt kerkima hakanud. Täna panin leivad kerkima saunalavale, eilsest saunakütmisest jäänud soojusesse, ja unustasin siis nad mõneks ajaks. Jaole sain viimasel hetkel, kui üks leib juba peaaegu vormist välja oli roninud - veidral kombel veel lisanditega variant ka, mis reeglina ikka natuke kehvemini kerkib. Liaandiks seekord päikesekuivatatud tomatid ja mustad oliivid. Mmmõnus! :) | |
Ragne Abikokk 2009-10-04 23:05:22 |
IngliPai:
Oi kui tore, et leivad välja tulid, nii et üks uus leivaküpsetaja jälle juures :)
Tegin ka täna esimest korda leiba :D Uskumatu ja tuligi välja, no eks mõni väike viga ikka oli nt. koorik jäi veits kõva aga muidu ülinämma ikka, aitäh Ragne juuretise eest ;) |
|
Ragne Abikokk 2009-10-05 07:56:48 |
Üks väike teadaanne - praegu on Terevisioonis leivategu koos Annely Maksaniga ;) | |
Redfox Abikokk 2009-10-05 12:06:33 |
panin kuuma kalja ja köömnetega kamaleiva hakkama. mul põlegi praegust leiba süüa. olin maal ja jõudis täiesti otsa saada. soodaleiva pani tädi vahelt nahka ja.... aga kolme päeva pärast saan jälle leiba. nagunii on õunteuputuse likvideerimine käsil. kellel see veel leib sinna kõhtu mahub. | |
Täpik Abikokk 2009-10-05 13:55:37 |
Eilne leivategu läks õnneks korda - silkasin saunast temperatuure sättima ja pintseldama, olin natuke murelik. Ragne juustuleib oli väga hea (tänud retsepti eest!), seemnevarianti pole lahti lõiganud. Lisatud 3 tublit peotäit linaseemnejahu ega 1 dl maltoosat leiba tumedamaks küll ei teinud (Kalewi, Maxima öko ja pisut juuretiselisandiga jahu). Küpsetan Kaiseri metallvormiga, aga küljed ja põhi jäävad heledad ehk koorikut ei teki. Eile keerasin leiva ümber ja lasin veidi siis allpoolt ka küpseda. Pealt on ilus pruun. Panen peale esimest 20 min fooliumi üle. Järgmisel korral tuleb veel madalame panna - üks vahe on veel jäänud - või mis targemad räägivad? | |
Silx Abikokk 2009-10-05 16:42:12 |
Teatan uhkusega, et sain lõpuks hakkama ka leiva nime väärilise rukkileivaga. Retsept meie presidendiproualt. Au ja kiitus talle.
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
BuTi Kokaõpilane 2009-10-05 17:05:20 |
Olen vahepeal paar korda leiba teinud, enesekiitmise raske töö korras pean ütlema, et praegu ma midagi ei muudaks, v.a. linnasejahu lisamine, kui õnnestub hankida. (Kambjasse sattus minu "agent" puhkepäeva hommikul ja ei olevat leidnud "niidiotsa"). Leidsin Prismast soome täisterarukkijahu, mis hinna järgi lubab eeldada paremat kvaliteeti ja nii olen paar korda liitri vee kohta kasutanud 1 kilo nimetatud täisterajahu ( ongi kilosed pakid) ja veel paar peotäit nisujahu ning alla poole kilo muud rukkijahu, nii et suhe 1:1,5-le "minu keeles" tundub olevat optimaalne. Siia-sinna sõltub muidugi jahust muuhulgas. Kerkimist turgutan nii, et ajan ahjuplaadi soojaks ja panen selle leivanõu alla tagurpidi, peale aga neljakordse väga sooja saunalina. Ma vabandan, et ei mäleta nimesid, kes mulle küsimuse esitasid, kuid vastused on sellised: külmkapis taignahoidmist pole vahepeal katsetanud, sest üks küpsetamata päts on nüüd reisima läinud. Mul on kahe lapse pered kuni tunnitee kaugusel ja kui ma algul saatsin valmis leivad, siis nüüd reklaami eesmärgil saadan küpsetamata leiva, mis seitset kanti sisse mässitud. Reklaami eesmärgil sellepärast, et ahjust võetud leib peaks ahvatlema leiba sööma ka telereklaami kummardajaid. Asi toimib, kuigi valmisleiva toimetamine teise punkti on ajaliselt vabamalt valitav, antud variant nõuab üsna kiiret starti. Must leib= rukkileib? Arvan ikka, et lisanditeta ei ole rukkileib must. Mina ei ole talus elanud, kuid mälestus vanaema leivateost on üsna sarnane sellega, milline on minu tulemus. Küll aga on mu abikaasa mälestused küllalt pikaajalised talu elustiili osas ja ta meenutab, et võib-olla kasutati suhteliselt palju peedisiirupit, mis oli ka omatoodang. Asja uuritakse... | |
Nipitiri Abikokk 2009-10-05 18:16:56 |
Täpik:
Mul tekib sama vormiga koorik kenasti. Eriti hea kooriku sai 250+200 meetodiga, aga ka Anneli Maksani propageeritud meetodil (20 kraadi kaupa alandades) polnud viga. Mulle tundus aga, et kogu see pintseldamine-sebimine avatud ahjuuksega alandab ahju temperatuuri rohkem kui tegelikult hea oleks (eks ilmselt sõltub ka ahju võimsusest). Nüüd on selline kompromissvariant, et pintseldan ikka paar korda veega, aga kuumust alla ei keera. Küpsetan Kaiseri metallvormiga, aga küljed ja põhi jäävad heledad ehk koorikut ei teki. |
|
IngliPai Kokaõpilane 2009-10-05 18:39:32 |
Näitan ka siis oma leivad ette (kaks leiba on lihaga ja üks tavaline rukkileib) pildid kahest leivast... Rukkileib: Lihaleib: | |
<< < 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 > >> |