Nipitiri Abikokk 2009-09-28 09:34:50 |
Mina kergitan ka ahjus nii leiba-eeltainast kui ka tavalist pärmitainast (nt kringi jaoks). Aga leivad küll 2,5 tunniga ära ei kerki, ikka kulub kauem. | |
Seenekas Abikokk 2009-09-28 11:44:51 |
Pean siis ühele sõbrannale rääkima, tal selline suht jahe vana talumaja, pidi selle kergitamisega hädas olema. Viimane info oli, et kuue tunniga polnud juba vormi pandud taigna puhul pea mingit liikumist näha olnud. Suvel eriti ei köeta ka, kui päevad läbi õues majandatakse. Mul endal soe katlaruum, aga huvi pärast uurisin. Viimasel ajal on leivaküpsetamine palju hoogu kogunud, isegi mu pensionäridest tädid peavad plaani... | |
Ullike Abikokk 2009-09-28 15:31:22 |
Seenekas:
Mina olin ka suvekodus selle kergitamisega hädas: suve algul, kui ilm oli jahe ja hiljem - kui ilm veidi suve moodi läks, siis oli probleemiks tuul. Tainas nimelt ei taha külma ega tuult saada. Kui veel juunis oli kogu aeg jahe, siis pakkisin oma leivavormid tekkide sisse ja transportisin üle hoovi sauna leiliruumi. Saunaahju sai enne ikka tuli ka tehtud. Seal neil meeldis kerkida. Kahjuks ka sipelgatele hakkas asi meeldima - kolisid vaat et sauna sisse :)
Aga kui ilmad juba päikeseliseks läksid, siis oli hea koht kergitamiseks päikese käes seisev auto: soe ja tuul ei käi peale :):)
Nüüd linnakodus viimase leivateo ajal - linnamajades veel enamuses ju ei köeta - oli jälle sooja koha leidmisega probleem. Huvitav, et ma selle ahju-variandi peale ise ei taibanud tulla?! Tänud kogemuste jagajatele :):) Pean siis ühele sõbrannale rääkima, tal selline suht jahe vana talumaja, pidi selle kergitamisega hädas olema. Viimane info oli, et kuue tunniga polnud juba vormi pandud taigna puhul pea mingit liikumist näha olnud. Suvel eriti ei köeta ka, kui päevad läbi õues majandatakse. Mul endal soe katlaruum, aga huvi pärast uurisin. Viimasel ajal on leivaküpsetamine palju hoogu kogunud, isegi mu pensionäridest tädid peavad plaani... Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Seenekas Abikokk 2009-09-28 18:45:05 |
Ullike:
No see on lahe.:D:D
Sõbrannal seal paar traktorit ja kombain ka! Inspireerin siis teda!
See sõnum läheks ka ekstreemsete toiduvalmistamiste teemasse! Aga kui ilmad juba päikeseliseks läksid, siis oli hea koht kergitamiseks päikese käes seisev auto: soe ja tuul ei käi peale :):) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-28 19:22:30 |
Seenekas:
No seal on juba midagi analoogset: kuidas küpsetada armatuurlaual küpsiseid.
Ullike:
See sõnum läheks ka ekstreemsete toiduvalmistamiste teemasse!Aga kui ilmad juba päikeseliseks läksid, siis oli hea koht kergitamiseks päikese käes seisev auto: soe ja tuul ei käi peale :):) |
|
Kärt Abikokk 2009-09-28 21:49:27 |
Mina panen leivavormid radiaatori peale kerkima. Rätik peale ja ei tõmba see tuul seal kuskil. Kerkivad ilusti 3 tunniga vormi täis. | |
Kista Kokaõpilane 2009-09-28 23:08:23 |
Küpsetasin täna enda esimese juuretisega leiva. Eeltaigen seisis ca 12 tundi põrandaküttega vannitoa põrandal, eriti paks vaht peale ei tulnud, aga siiski. Taigna segasin valmis ja panin sinna samasse kerkima. Aga kui olime lapsega paar tundi õues olnud ja mingit muutust kerkimise osas märgata ei olnud, sai minu kannatus otsa ja tõstsin vormi ahju 50 kraadi juurde kerkima. Veidikene kerkis, aga mitte eriti. Võib-olla olin lihtsalt liiga kärsitu. Aga leivast- maitse oli väga mõnus, viskasin peoga jõhvikaid ja linaseemneid sisse, parasjagu küpsenud ja keskelt selline mõnusalt natuke niiske. Ainult et servad olid tiba nätsked või kõvad, aga see oli ilmselt halva kerkimise süü. Laps sõi kohe mitu viilu ja mees küsis hilisõhtust võileiba tehes, kas ma ainult ühe pätsi tegingi. Kindel plaan on kohe varsti uus leivategu ette võtta. | |
Ullike Abikokk 2009-09-29 10:20:53 |
Pille:
Teate - pole siin nii ekstreemset midagi - Annely Maksan mainis koolitusel ka seda võimalust (vat ei mäleta - kas see oli kellegi küsimise peale, või siis AM algatusel). Seenekas:
No seal on juba midagi analoogset: kuidas küpsetada armatuurlaual küpsiseid.Ullike:
See sõnum läheks ka ekstreemsete toiduvalmistamiste teemasse!Aga kui ilmad juba päikeseliseks läksid, siis oli hea koht kergitamiseks päikese käes seisev auto: soe ja tuul ei käi peale :):) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Redfox Abikokk 2009-09-29 15:53:21 |
kerkimisauke ikka torkate sisse või unustate ära, teie kes te hädas olete? ega ta surkimata ei kerku. lõpuks olen saanud kätte pehme leiva nipi ja mul ei ole 3 korda enam tulnud raudkõva koorik mis mõnikord probleemiks oli. see nädal jääb vahele sest ma lähen maale. | |
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-09-29 20:07:11 |
Redfox:
Augud torkan sisse alati, kuis muidu. kerkimisauke ikka torkate sisse või unustate ära, teie kes te hädas olete? ega ta surkimata ei kerku. |
|
<< < 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 > >> |