RUKKILEIB: rukkileiva küpsetamine, sh küpsetamise aeg ja temperatuur

Ragne
Abikokk
2009-10-06 00:17:37
Täpik:
Ragne juustuleib oli väga hea (tänud retsepti eest!),
Palun-palun :) Mina tegin täna banaani-halvaa lisandiga leiba. Oi kui hea maitses, justnagu keeks. Ämm ka kiitis, nii et pakkisin talle pool pätsi kaasa :)

www.kokkama.ee

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-08 20:36:23
Pille:
Ragne:
minu kõrvu on aga sattunud jutud, et varsti peaks ilmuma koduleivaküpsetajate kokaraamat, sisuks siis kõik leivaküpsetamisega seonduv - põhitõed ja -mured. Peaks olema üsnagi asjalik ja sisukas.
Pilgrimi kirjastus peaks sellise raamatu tõesti peagi välja andma. Mul on õnnestunud selle raamatu kokkuvõtet lugeda ja tundus täitsa asjalik :P
Raamat on ilmunud! Ma väga põhjalikult pole veel süveneda jõudnud, aga raamat tundub soe ja mõnus, just see visuaalne pool. Minul õnnestus samuti kolme retseptiga panustada - sh rukkileivaretseptiga peatükis "Leivategu" (kohe presidendiproua Ärma talu leivaretsepti järel :)) ja kaks retsepti peatükis "Muud leivad ja sepikud". Aga nami-namikad on üldse raamatus hästi esindatud. Nii on nt Ragnel ja Spiduril (aka Elina Sildrel) mõlemal kolm retsepti peatükis "Lisandite ja täidistega leivad" ning Ragnel veel üks retsept peatükis "Retseptid kuivanud leivast". Mina panin täna õhtul järjekordse leivataina hakkama. Pühapäeval on maal suvehooaja lõpetamine külarahvaga, võtan pätsi kaasa..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2009-10-09 15:34:33
Mina tegin ka eile üle pika aja leiba ja kuigi üks leib läks täitsa aiataha oli see leivategu suurte õppetundide oma- see tähendab seda, et üks leib tuli täitsa välja ja nüüd tean, kui paks peab tainas olema, et õiget leiba kätte saada ja mis aeg seda oma ahjus küpsetada. Tegin kaks leiba- suitsujuustu leib (see, mis aiataha läks, sest tainas sai liiga vedel ja ei küpsenud läbi ja polnud ka suurem maitseelamus) ja teine tervise-seemneleib, mis sai väga hea ja täitsa kohe nagu päris leib. :)

Kätrini kokkamispäevik

Kessu343
Abikokk
2009-10-09 16:37:33
Pille:
Pille:
Ragne:
minu kõrvu on aga sattunud jutud, et varsti peaks ilmuma koduleivaküpsetajate kokaraamat, sisuks siis kõik leivaküpsetamisega seonduv - põhitõed ja -mured. Peaks olema üsnagi asjalik ja sisukas.
Pilgrimi kirjastus peaks sellise raamatu tõesti peagi välja andma. Mul on õnnestunud selle raamatu kokkuvõtet lugeda ja tundus täitsa asjalik :P
Raamat on ilmunud! Ma väga põhjalikult pole veel süveneda jõudnud, aga raamat tundub soe ja mõnus, just see visuaalne pool. .
Kiiremas korras tahaks endale soetada selle. Väga armas raamat (poes juba piilusin).
Zoozi
Abikokk
2009-10-09 20:38:23
Kekutan siin :) Suuremal poisil oli täna koolis leiva testimine. Iga laps pidi tooma mõned viilud leiba. Minu poiss võttis kaasa minu küpsetatud leiva. Võitis meie leib. Laps oli nii rõõmus võidu üle :) (tegelikult emme ka)

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-09 20:42:40
Zoozi:
Kekutan siin :) Suuremal poisil oli täna koolis leiva testimine. Iga laps pidi tooma mõned viilud leiba. Minu poiss võttis kaasa minu küpsetatud leiva. Võitis meie leib. Laps oli nii rõõmus võidu üle :) (tegelikult emme ka)
Palju õnne! :) Ma küpsetasin täna rukkileiba. Tegin mõlemad pätsid lisanditega - ühe pätsi sisse läks paar peotäit pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid, teise sisse pakk tükeldatud Pere viiepäeva suitsuliha. Loodan, et jätkub ikka ülehomseks ka :D (Küpsetasin leivad tegelikult pühapäeval Lelle kandi külarahvaga toimuva suvelõpupeo jaoks). Jahuks oli Eesti Mahe sarja rukkijahu, lisasin tainale ka 2 sl linnasejahu.

Seenekas
Abikokk
2009-10-09 21:27:28
Zoozi:
Peadki uhke olema!:D
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-10 13:09:02
Pille:
Ma küpsetasin täna rukkileiba. Tegin mõlemad pätsid lisanditega - ühe pätsi sisse läks paar peotäit pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid, teise sisse pakk tükeldatud Pere viiepäeva suitsuliha.
Imehead!!

Nipitiri
Abikokk
2009-10-10 13:59:20
Kentsakas jah, et see isetehtud leib NII hea on, isegi kui ei kerki täiuslikult või on ala- või üleküpsenud. Ega mul enne poeleiva vastu midagi ei olnud, päris hästi maitsesid nt Paadi vormileib ja erinevate tootjate mustad vormileivad - aga nüüd pärast kolme nädalat ise küpsetamist tundub poeleib maitsetu ja "hõre".
Redfox
Abikokk
2009-10-10 22:10:23
ma tegin viie pipra seguga leiva ja peab ütlema et täitsa teema kohe. mulle siuke värk istub. rukkipitsat tegin nädala sees pole kõike veel jõudnud ära süüa. osa leiba sai vanaema ja ühe vormitäie ema-isa
<< 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 >>