RUKKILEIB: rukkileiva küpsetamine, sh küpsetamise aeg ja temperatuur

Edith
Abikokk
2009-10-16 22:30:06
Elanor:
Ahjaa- üks küsimus siiski- minu ahi on lisaks tavalisele ka pöördõhu funktsiooniga, mida muude toitude tegemisel enamasti kasutan. Aga mulle tundub, et leiva küpsetamiseks see ei sobi- kinnitage või lükake ümber :)
sobib ikka leiva kypsetamiseks.. k6ik ilusasti j2rgi proovitud. seda sa ju ikka tead, et temperatuur lihtsalt arvuta madalamaks nagu k6igi muude retseptidegagi.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Redfox
Abikokk
2009-10-17 07:14:12
tjah, riidest kott, olen ka lihtsalt rätiku sees hoidnud ilma küpsetuspaberita. aga kui leib nädalaga üritada ära süüa siis suurt vahet pole. Maisijahuga tuleb ikka tõsiselt hea maitse juurde. eriti kui magushapu leiba teha. tahaks taigna pintsli panna juba.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-17 12:08:20
Pille:
Eilne leivategu õnnestus imekenasti. Jahuks oli Eesti Mahe rukkijahu (1 kg, nagu ikka). Lisasin ka seekord rukkilinnasejahu ning pean tunnistama, et vist on tõesti värvivahe täitsa olemas. Sel korral tegin veel sellise "uuenduse", et peale leivataina vormidesse panekut ja märja käega silumist puistasin peale rukkikliisid. Valmis leib jäi pealt mõnusalt "takune" :) (Pildid hiljem).
Pildid ka:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Redfox
Abikokk
2009-10-17 14:52:55
ma ei suuda otsustada kas ja milliseid lisandeid sellele maisi-rukkijahust leivale seekord panna. järsku paneks paprikapulbrit.... pipraseguga leib mulle maitses aga pere ütles et väga harjumatu kuigi mitte halb.
Ragne
Abikokk
2009-10-17 18:25:45
Ma olen juba kaks päeva järjest leibasid küpsetanud, täna läheb siis kolmas päev :) Kõik tuttavad on hea koduleiva maitse suhu saanud ja nüüd muudkui tellivad :) Kõikidele tundub seemneleib eriti maitsvat. Kohe varsti saab aasta täis, kui olen pidevalt ise leiba küpsetanud ning hetkel leivaküpsetamisest tüdinemise märke ei paista kuskilt. Ma kujutan ette, et mingit ühe retepti moodi valmistavat kooki või pirukat ma nii pikka aega ja nii tihti küll vorpida ei viitsiks...

www.kokkama.ee

Seenekas
Abikokk
2009-10-17 23:32:34
Ragne:
Kohe varsti saab aasta täis, kui olen pidevalt ise leiba küpsetanud ning hetkel leivaküpsetamisest tüdinemise märke ei paista kuskilt. Ma kujutan ette, et mingit ühe retepti moodi valmistavat kooki või pirukat ma nii pikka aega ja nii tihti küll vorpida ei viitsiks...
Eks ta ole, mul päris aastat täis veel pole, kui ei kujuta enam ette, et poest leiba tahaks osta. See oma on ikka niiii hea...
Redfox
Abikokk
2009-10-18 12:17:51
ma ikka proovin mõningaid poepätse ka aegajalt. Prismas näiteks on need värsked küpsetised hästi pehemed ja kohevad, kohe kutsuvad järgi katsuma.
Pirqu
Kokaõpilane
2009-10-18 15:44:51
Ikka paremaks ja paremaks lähevad need leivad. Tegin eile jälle. Mulle meeldib, kui pätsid on suuremad, niisiis teen sama koguse,millest muidu 3 leiba tehakse veidi laiemates keeksivormides 2 tk.
Ragne
Abikokk
2009-10-18 16:43:53
Pirqu:
Ikka paremaks ja paremaks lähevad need leivad. Tegin eile jälle. Mulle meeldib, kui pätsid on suuremad, niisiis teen sama koguse,millest muidu 3 leiba tehakse veidi laiemates keeksivormides 2 tk.
Vot mina tegin ka vahepeal kaks suurt leivapätsi 3 tavalise asemel, aga mul tekkis probleem selle söömisega. Kõht sai juba ühest viilust päris täis (armastan pakse viile, nii tunnen ikka leiva maitset ka, mitte ainult katet selle peal :))

www.kokkama.ee

Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-10-18 20:34:22
Minu leivategu muutus tänasest pisut. Koduküla toidupoes pole juba nädal aega rukkijahu...... Nii ma siis lõpuks tuttavale mahetalu perenaisele helistasingi. Saingi värskeltjahvatatud jahu omanikuks. Ja täna küpsetasin sellest. Leib tuli tumedam kui poejahust. Kerkis ilusti ja maitse on hea.
<< 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>