Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-11 15:30:37 |
Spiidi:
Kui Sa nn Borodino leiba tahad saada, siis ikka jahvatatud koriandriseemneid! Vist oli umbes 1 sl 2 pätsi leiva jaoks, aga ma võin eksida.
Olen lugenud, et leiva sisse võiks panna ka natuke koriandrit. Mis kujul te seda panete, kas jahvatatud koriandriseemned või kuivatatud koriandri puru? Vabandan, kui küsimus natuke rumalapoolne on :) |
|
Kardemon Abikokk 2009-11-11 15:59:40 |
Spiidi:
ma viimased korrad tegin koriandriseemnetega. kirjutasin blogis sellest siin ja siin. Mul läks taignasse üks pakike seemneid (15g), mida eelnevalt (viimane kord) röstisin ja siis jahvatasin. Esimesel korral proovides ei röstinud, jahvatasin niisama. Meeldivab tundus maitse kui olid röstitud. Olen lugenud, et leiva sisse võiks panna ka natuke koriandrit. Mis kujul te seda panete, kas jahvatatud koriandriseemned või kuivatatud koriandri puru? Vabandan, kui küsimus natuke rumalapoolne on :) http://kardemon.blogspot.com |
|
Ullike Abikokk 2009-11-11 19:06:37 |
Spiidi:
Mina panen igal leivateol koriandrit - jahvatatud kujul siis. Kogust ei oska öelda - päris julgelt. Kuigi - meenutades Anneli Maksani raputamist leivakoolitusel, siis olen ikka veel suhteliselt tagasihoidlik :):). Ja ma ei ütleks, et mu leival oleks borodino-leiva maitse, ei sugugi. Koriander pidi lihtsalt rukki maitset paremini esile tooma. Olen lugenud, et leiva sisse võiks panna ka natuke koriandrit. Mis kujul te seda panete, kas jahvatatud koriandriseemned või kuivatatud koriandri puru? Vabandan, kui küsimus natuke rumalapoolne on :) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Edith Abikokk 2009-11-11 19:10:56 |
ma olen alati lisanud jahvatatud koriandrit. kuid viimasel ajal on hakkanud selle maitse kuidagi liiga teravalt esile tulema. ei oskagi arvata miks just nüüd, kogus ei ole nagu suurem kui varem. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-11 19:18:05 |
Mina küpsetasin eile ühe pätsi täitsa "tavalist" rukkileiba. Väga maitsev sai, nagu alati. Miskipärast olin vormi esmalt küpsetuspaberiga vooderdanud ja sain selle võrra targemaks, et siis ei jää leiva koorik üldsegi nii poorne ja krõbe, kui lihtsalt võitatud vormis :P | |
Kiilike Abikokk 2009-11-11 21:01:20 |
Mina olen pannud nii koriandri seemneid kui jahvatatud kujul ... suht mahe jäi siiski . Aga mul on vanas ajast kiluvürtsi st pipar, koriandriseemned ja vist veel midagi. Vot sellega jääb see maitse mis borodin leival oli :) | |
Põrnikas Abikokk 2009-11-11 21:35:06 |
Spiidi:
mina panen terved seemned. mulle nii kohe väga meeldib. aga ma olen üldse koriandrisõber. Olen lugenud, et leiva sisse võiks panna ka natuke koriandrit. Mis kujul te seda panete, kas jahvatatud koriandriseemned või kuivatatud koriandri puru? Vabandan, kui küsimus natuke rumalapoolne on :) |
|
Redfox Abikokk 2009-11-11 22:23:35 |
mul juuretis mängib viimasel ajal et on "potike-keeda". peab vist tainapalliks teise tegema. ma ei tea mis ses viimases tainas nii erilist oli et see poisu muudkui ronib purgist välja külmakapis | |
Silx Abikokk 2009-11-12 08:56:02 |
Vanad leivaga seonduvad reeglid:
/../
Kuna leiva jätkumisest olenes kogu elu jätkumine, oli leib püha toit. Mis tahes leivaga seotud kombe vastu eksimine tõi kaasa ebaõnne.
Mahalibisenud leivatüki pidi üles tõstma ja sellele suud andma. Leivaviilu ei tohtinud ühe käega murda. Leivapätsi oli keelatud lauale selili asetada, see võis tähendada pereema surma või nälga. Pätsi ei pandud lauale kunagi nii, et lõigatud ots oleks ukse poole olnud - leivatükk võis nii majast välja minna.
:) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-12 13:39:42 |
Kiilike:
Mul on ka pakike SM kiluvürtsi (mu mäletamist mööda üldsegi mitte nii ammu ostetud, aga no kes seda täpselt nüüd mäletab :D), seal tõesti vürts, must pipar, säilitusaine E211 :O, koriander, muskaatpähkel, ingver, nelk, kaneel, kardemon, rosmariin. Pakis on 30 g. Proovin millalgi sellega!
Mina olen pannud nii koriandri seemneid kui jahvatatud kujul ... suht mahe jäi siiski . Aga mul on vanas ajast kiluvürtsi st pipar, koriandriseemned ja vist veel midagi. Vot sellega jääb see maitse mis borodin leival oli :) |
|
<< < 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 > >> |