RUKKILEIB: rukkileiva küpsetamine, sh küpsetamise aeg ja temperatuur

Zoozi
Abikokk
2009-10-19 09:26:49
Eilne leivategu õnnestus eriti hästi. Tegin kaks nö tavalist pätsi, kuid lisasin maltoosat ja linaseemnejahu :)

Zoozi tegemised

Nipitiri
Abikokk
2009-10-19 09:46:35
Pirqu:
Ikka paremaks ja paremaks lähevad need leivad. Tegin eile jälle. Mulle meeldib, kui pätsid on suuremad, niisiis teen sama koguse,millest muidu 3 leiba tehakse veidi laiemates keeksivormides 2 tk.
Sama siin! :)
Spiidi
Abikokk
2009-10-19 17:01:20
Mina tegin ka üle pika aja leiba. Seekord siis feta-juustu ja päiksekuivatatud tomatitega ning teise vahtrasiirupi-rosina-pähkli leiva. Mõlemad olid head, kuid mulle oleks meeldinud, kui leib oleks natuke kohevam olnud. Ilmselt oli asi juuretises, mis ei olnud liiga äkiline ja leivad ei kerkinud hästi.

le D?ner

Kirsike
Abikokk
2009-10-19 19:45:17
Minu teine leivategu õnnestus ka suurepäraselt. Seekord lisandiks röstitud metsapähklid ja seemned.

Lindude toitmine

Redfox
Abikokk
2009-10-19 20:42:54
maisijahuga paprikaleib on väga jess. ja pehme! ikka see viimase 10 minuti auruga küpsetamine mõjub hästi. mängi või korvpalli teisega, kui vajutan- vetrub tagasi. niivõrd elastne tuleb niiviisi.
Silx
Abikokk
2009-10-19 22:46:12
Tegin ka neli pätsikest see nädalavahetus. Esimene kadus laualt nagu soe.. eee leib. :D Lõpuks ometi võin öelda, et oskan leiba teha. Ei mingisugust viga.. ainus, muudaks oleks see, et vahetaksin tavalised köömned vürtsköömnete vastu. Need mõnusama maitsega.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pirqu
Kokaõpilane
2009-10-20 18:52:25
Redfox:
maisijahuga paprikaleib on väga jess. ja pehme! ikka see viimase 10 minuti auruga küpsetamine mõjub hästi. mängi või korvpalli teisega, kui vajutan- vetrub tagasi. niivõrd elastne tuleb niiviisi.
Maisijahu ei ole maisitärklis, eks? Ja mismoodi auruga klüpsetad?
Mari-Liis
Abikokk
2009-10-20 23:29:27
Eelmise leivateo ajal õnnestus mul unustada juuretise võtmine järgmiseks korraks. Esimest korda oma kaheaastase leivaküpsetamise ajal tegin juuretise ise, siinoleva juuretise tegemise õpetuse järgi: panin 2 viilu oma rukkileiba keefiriga kaetult sooja kohta 3-ks päevaks seisma, segasin tekkinud leiva-keefiripudru läbi ja küpsetasin. Lootused väga suured polnud, sest olin lugenud, et juuretise korralik käimaminek tahab mitut leivaküpsetamist, esimese korraga ei õnnestu jne. Ei pannud peale soola-suhkru ühtegi lisandit ka, sest mõtlesin, et niikuinii suurem asi leib ei tule. Aga ennäe imet-õnnestus! Ja veel vägagi hästi! :) Leib kerkis ilusasti ja ühtlaselt, niisiis võin oma esimese juuretiseteoga täitsa rahule jääda :D

Siit nurgast ja sealt nurgast

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 23:32:22
Mariliis:
Lootused väga suured polnud, sest olin lugenud, et juuretise korralik käimaminek tahab mitut leivaküpsetamist, esimese korraga ei õnnestu jne. Ei pannud peale soola-suhkru ühtegi lisandit ka, sest mõtlesin, et niikuinii suurem asi leib ei tule. Aga ennäe imet-õnnestus! Ja veel vägagi hästi! :) Leib kerkis ilusasti ja ühtlaselt, niisiis võin oma esimese juuretiseteoga täitsa rahule jääda :D
Minul läks ka hapupiimajuuretis esimese korraga käima ja "käib" juba juunikuust saadik. :P Nii tore, et õnnestus!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Täpik
Abikokk
2009-10-21 22:25:18
Käisin leivakoolitusel. Juuretise unustasin viimasel teol võtta, seega läks uue juuretise hankimine õnnestunult. Natuke oli linaseemnejahu ja maitsevõide promo ka. Viimastega oli nii, et kellele meeldis ema, kellele tütar - osad tahtsid päiksekuivatet tomati määret ja teised ürdi(till, basiilik, petersell) oma. Vahva, et oli erinevaid inimesi inimestest kes alles alustasid kuni proffideni - pikaajalised koduleiva tegijad + töötustes olnud inimesteni. Tahaks väikseid vorme aga rohekd koduküpsetajad on kaubanuse tühjaks teinud - äkki Lätis pole see veel moes, saab mõne plekkvormi kätte?!
<< 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 >>