Vastlapäev - 17. veebruaril 2015

Eneli
Kokaõpilane
2009-02-25 17:05:09
Leenilii:
Minul vajusid ka lapikuks. Jahu panin täpselt nii palju, kui öeldud. Söödavad ja isegi head aga kindlasti mitte hõrgud ega erilise väljanägemisega...
Mul läks täpselt samamoodi! Seest olid täitsa mõnusad ja pehmed, aga koorik jäi veidi liiga tugev ja krobeline ka (kuna tainas oli liiga pehme, et kukleid pealt siledaks veeretada vist?).
Kärt
Abikokk
2009-02-25 17:16:36
Netcat:
PPS minul oli Veski Mati "eriti hea jahu". Eriline iroonia on, et vahetult enne pühi ostsin "Suure küpsetamisraamatu" 1. osa, kus oli põhjalikult juttu sellest, milline jahu millise taigna jaoks paremini sobib, kuid loomulikult unustasin selle info niipea, kui raamatu käest panin ja enne kukeldama hakkamist üle ei kontrollinud. Kui ma nüüd meenutan, siis eelmise aasta superkuklid saidki vist Sunnuntai jahust.
Mul muud tarka öelda ei olegi, kui et sõnad 'kukeldama' ja 'superkuklid' on kuidagi eriti lõbusad :D

Kahekesi Kalamaja köögis

Martiina
Abikokk
2009-02-25 20:21:32
Mina tegin ka nami-nami retsepti järgi kukleid ja jäid ka veidi lapikud. Lõppkokkuvõttes jäid kõik nendega rahule, sest lapikumate kuklite puhul oli vahukoore- kukli suhe meeldivam, kui nö ilusa kukli puhul (ehk siis vahukoort oli rohkem-kuklit vähem) :D See aasta oli minu põhiline vastlapäev 23ndal, sest siis saime sõpradega kokku, et vastlapäeva tähistada, 24ndal ei oleks inimestel eriti aega olnud... Söök sai eestipärane (kuigi mitte nii väga vastlapärane) : kartulipuder praetud singi-sibula lisandiga, praetud räimed, minu küpsetatud leib (mis oli väga minev kaup minu rõõmuks), vastlakuklid, joogiks piim ja kali. Söök oli hea, õhtu mõnus, lõpetasime selle saanisõiduga. Sellist toredat vastlapäeva võiks iga aasta pidada. (laualina pildil on küll jõulune, aga see oli perenaisel ainuke, mida põrandale panna oli :) ) Õigel vastlapäeval keetsin kodustele ube ja sõime vastlakukleid. Suppi/putru keetma ei hakanud, kuna õhtuks oli õe sünnipäeva puhul niigi suurem söömine plaanitud. Igaljuhul, vastlapäev oli seeaasta tore ja kukleid teen edaspidigi ise, isegi kui nad lapikumad jäävad :)
Profa
Abikokk
2009-02-25 21:34:38
Tagasihoidliku inimesena pean mainima et tegin sõpradele Liivimaa parima hernesupi, minu hernesupp on väga komponendivaene, koostises on herned, kruubid, sibul, porgand, sool ja suitsuribi. Ei ühtegi muud maitseainet ega lisakomponenti, hea hernesupi saladus on ohtralt korralikku suitsuribi, mida poes praktiliselt ei ole, aga turult veel saab.

Profa köögipool

Kiilike
Abikokk
2009-02-25 21:56:36
Tziiki:
Rallikas:
Mina tegin ka naminami retsepti järgi esimest korda elus vastlakukleid. Kõik oli muidu ilus, aga jahtunult läksid kuklid liiga kõvaks... Ilmselt oli asi jahukoguses- 800g nagu retseptis antud mina küll välja ei tulnud, pigem läks jahu kilo ringis. Ma ei tea, miks nii :|
ma kurdaks ka veidi...kasutasin samuti siinset retsepti ja 800 gr jahu oli ikka liiga vähe-kusjuures panin isegi võid poole vähem...ei julgenud jahu väga juurde ka panna, et äkki tulevad kuivad kuklid ja sellest tulenevalt ei saanud me mitte vastlakukleid, vaid vastlasaia :) sellised lamedad ja lapikud tulid...aga maitse oli neil super-tõesti hõrgud ja pehmed... huvitav milles asi?
Aga minu jaoks päris huvitav .... ;) olen nüüd juba kaks aastat teinud siinse retsepti järgi ja tulevad vägagi ilusad välja. Jahu kogus on olnud sama või mõnikümend grammi vähem kui retseptis ette nähtud. Eelmisel aastal oli või kogus täpne, sel aastal vähendasin laiskusest (ei viitsinud alt uut või pakki tooma minna) aga igal juhul on parajalt pehmed ja mõnusalt kerkivad kuklid tulnud. Aa, pintseldan kuklid (ja teised pärmitaigna küpsetised) ahjust võttes veega üle ning katan rätikuga. Kasutan "eriti head nisujahu" triibulises pakendis, aga ka tavalist Kalewi punase kirjaga nisujahu.

kiilikese köögikatsetused

Nummikene
Kokaõpilane
2009-02-25 22:00:39
Kujutage ette, isegi mina sain selle kukeldamisega maha ja vahukoore ka vahtu, sellega mul ikka see viga, et kipub teinekord käes võiks minema, aga mitte kõvaks vahukooreks. Suhkrut oli ka parasjagu, nii et jäin täitsa rahule kuigi jah ära vajuma kippusid nad ka minul, kas oli viga väheses sõtkumises või ei tea, kuid maitse oli priima - ISE TEHTUD HÄSTI TEHTUD.

Liha teeb tigedaks!!!

Triin
Abikokk
2009-02-26 11:17:11
mul oli ka Kalevi puna-valges pakis jahu ja rohkem kindlasti ei läinud kui 800gr. Ilus tihke tainas sai ja kuklid pehmed.
Netcat
Abikokk
2009-02-28 22:33:30
Minu vastlapäeva supp oli sel aastal laimiga maitsestatud hernepüreesupp. Retsept oli selline: 1-2 (150 g) sibulat 300 g (3 tk) jahuseid kartuleid 1 sl õli 8 dl vett 1 1/2 sl köögiviljapuljongipulbrit veidi musta pipart 2 kotti (a 200 g) külmutatud herneid 2 sl laimimahla 1/4 tl suhkrut Kaunistuseks:hernevõrseid Hernevõrseid ei olnud, supile läksid peale hoopis majoraan ja ahjus röstitud toorsuitsupeekon. Väga hea tuli. Ei saagi aru, miks ma seni pole kunagi hernepüreesuppi teinud. Peaks kindlasti uuesti tegema.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Akaatsia
Abikokk
2010-01-24 16:37:17
Kas keegi oskab soovitada kust leida kiirkeedutaigna retsepti. Kunagi sai selle taignaga vastlakukleid tehtud- olid väga head ja õhulised, aga kahjuks kadus retsept. Keedutaignast küpsetistel oli üks vahva nimi, kuid seegi ei tule momendil keelele......
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-24 21:05:00
akaatsia:
Kas keegi oskab soovitada kust leida kiirkeedutaigna retsepti. Kunagi sai selle taignaga vastlakukleid tehtud- olid väga head ja õhulised, aga kahjuks kadus retsept. Keedutaignast küpsetistel oli üks vahva nimi, kuid seegi ei tule momendil keelele......
Profitroolid? Ma ei tea, mida Sa kiirkeedutaina all silmas pead - tavaline keedutainas valmib ju niiehknii imekiiresti. Retsepte on Nami-Namis mitu - nt see Salme Masso variant, lisaks on siin terve keedutainaküpsetiste teema.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>