Tiina Abikokk 2009-02-11 16:29:49 |
Netcat:
Kukeldaja ja isekukeldaja :D :D :D Tort valmistab mullegi muret, kuna nagunii on selle kukeldamise ja vahukoorega nagu on ja siis korraga laar kukleid ja tort ära süüa? Mnjaa... Väike vihje kõigile isekukeldajatele: harilikult on juba eelmisel päeval poed värskest pärmist ja vahukoorest lagedaks ostetud. Rimist ei leidnud eelmise aasta vastlapäeval kumbagi. Isegi kauasäilivat vahukoort mitte. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-02-11 18:09:43 |
Netcat, õige tähelepanek selles osas, et peaks pärmi ja vahukoore ostma eelnevalt. Vahukoor ei seisa ainult pikalt aga kui nädalavahetusel osta siis teisipäeval peaks hea olema. Ja see idee, et sisu välja kookida kuklist ja segada vahukoorega on ka hea. Teen mõned kuklid ka sellised | |
Ragne Abikokk 2009-02-11 18:31:29 |
Mina teen see aasta vastlakuklid kindlasti ise. Eelmine nädal oli jube vastlakukli isu ja ostsin poest - np nii maitsetu ja kuiv ning kukkel oli pealekauba ka veel kõva, nii et sellepärast isetegemise kasuks otsustasingi. Hernesupi asemel teen sellist oasuppi, mis oma maitselt meenutab hernesuppi, kuid maitse on kuidagi uudsem ja nauditavam. Aga vahukoore osas on teil õigus, tuleb aegsasti poodi selle jahile minna, muidu jääd ilma. Natuke kahju et iseseisvuspäev ja vastlad ühtivad, nii ei saa eraldi tähtpäeva laudu teha :) | |
Pinnu Abikokk 2009-02-11 21:01:03 |
See aasta tuleb lihtsalt teha nii, et lõunaks hernesupp ja kuklid ja õhtuks vabariigi aastapäeva pidusöök tordiga. | |
Nipitiri Abikokk 2009-02-12 09:47:32 |
Netcat:
Täpselt sama lugu on suitsuseakoodiga hernesupi jaoks: mitmel korral olen unustanud ette osta ja siis tuleb päris tugev kilometraaž mööda linna erinevaid poode läbi kammides. Väike vihje kõigile isekukeldajatele: harilikult on juba eelmisel päeval poed värskest pärmist ja vahukoorest lagedaks ostetud. Rimist ei leidnud eelmise aasta vastlapäeval kumbagi. Isegi kauasäilivat vahukoort mitte. |
|
Netcat Abikokk 2009-02-12 13:51:54 |
Uniquegirl:
Mul läheb alati vahukoor kohupiimaga pooleks ja siis veel külmutatud kirsid, jõhvikad või pohlad sisse. Palju lahedam söömine, muidu hakkab rasvasest suht ruttu läila. Sel aastal mõtlesin proovida kaunistada isetehtud punasesõstraželeega. Netcat, õige tähelepanek selles osas, et peaks pärmi ja vahukoore ostma eelnevalt. Vahukoor ei seisa ainult pikalt aga kui nädalavahetusel osta siis teisipäeval peaks hea olema. Ja see idee, et sisu välja kookida kuklist ja segada vahukoorega on ka hea. Teen mõned kuklid ka sellised Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-02-12 14:56:08 |
Ma olen kukleid ka jaanipäeva paiku teinud, kui mu käest küsiti, kuna see kuu vastlapäev on :) Vastlapäevaks siis alati. | |
Juc Abikokk 2009-02-12 15:25:39 |
Meil keegi suur kuklisõber ei ole, nii et selleks, et päris ilma kukliteta ei peaks läbi ajama, teen (vähemalt hetkeplaanide kohaselt) kukli väljanägemisega tuuletaskuid, kreemiks vahukoore ja kohupiima segu. Ja et oleks veidi eestipärane ja samas huvitav, siis mõtlesin, et prooviks selle orsotto ära. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Fre Abikokk 2009-02-12 15:57:45 |
Juc:
Hea idee Juc, ma ei armasta vastlakukleid mitte sugugi (vbl pole lihtsalt vägahead saanud) - minu jaoks on see lihtsalt üks mõttetult suur kogus magusat saia. Aga äkki ma võtan selle tuuletaskutaignast tegemise ette. Tuuletaskuid pole ka juba vähemalt 20 aastat teinud.... Ja pealegi tahaksid kodused ikka miskit temaatilist saada. Meil keegi suur kuklisõber ei ole, nii et selleks, et päris ilma kukliteta ei peaks läbi ajama, teen (vähemalt hetkeplaanide kohaselt) kukli väljanägemisega tuuletaskuid, kreemiks vahukoore ja kohupiima segu. |
|
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-02-15 14:06:23 |
Minul on täpselt sel päeval sünnipäev. Vastlapudru pakkumine oleks hea vaheldus sünnipäevasalatile. Aga vastlakukleid ma teha ei taha, lihtsalt ei meeldi mulle pärmitaignaga mässamine. Magusaks tahan teha torti ning miks mitte kasutada kamakreemi. Mul on veel pisut aega mõelda. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |