Vastlapäev - 17. veebruaril 2015

Marju
Abikokk
2009-02-25 11:50:30
Uskumatu lugu, aga sain ka kuklitega jutule. Väga kaunid kuklid tulid. Suhkrut oleks võinud kuklitesse rohkem panna, sest magusat vahukoort minu käe alt naljalt ei tule.
Veronika
Abikokk
2009-02-25 12:18:39
Eilne päev leidis talletamist (üle pika aja) ka blogis. Tegin nii hõrke vastlakukleid, kui ka odrajahuga vastlakukleid, siis veel safranistritslit ja muidugi ei saanud tegemata jätta hernesuppi.
Tziiki
Abikokk
2009-02-25 13:04:44
Pille:
Tziiki:
Rallikas:
Mina tegin ka naminami retsepti järgi esimest korda elus vastlakukleid. Kõik oli muidu ilus, aga jahtunult läksid kuklid liiga kõvaks... Ilmselt oli asi jahukoguses- 800g nagu retseptis antud mina küll välja ei tulnud, pigem läks jahu kilo ringis. Ma ei tea, miks nii :|
ma kurdaks ka veidi...kasutasin samuti siinset retsepti ja 800 gr jahu oli ikka liiga vähe-kusjuures panin isegi võid poole vähem...ei julgenud jahu väga juurde ka panna, et äkki tulevad kuivad kuklid ja sellest tulenevalt ei saanud me mitte vastlakukleid, vaid vastlasaia :) sellised lamedad ja lapikud tulid...aga maitse oli neil super-tõesti hõrgud ja pehmed... huvitav milles asi?
Mina tegin üleeile õhtul, sõtkumisel lisasin ehk veel 50 grammi jahu ja kõik tuli kenasti välja :O Kuklid on loomulikult parimad küpsetamise päeval, aga eile sõime veel hulgim ja täna hommikul sõin hommikuks ja olid kohevad ja maitsvad (koorik oli täna kõvem, aga seest ikka talutavalt pehme). Mina kasutasin Sunnuntai jahu. Aga ei usu, et see kerkimine nüüd niii väga sellest jahusordist sõltub, pigem ikka kogusest.. Ikka kenasti eelkergitasite esmalt, siis sõtkusite juurde ülejäänud ained ja jahu?
mina tegin küll korralikult eelkergitusega ja jahu kaalusin kenasti (mul see punane kalewi jahu)...aga taigen oli ikka väga kleepuv...aga vb see kuklite lapiksus tuli sellest, et oleks pidanud ühe kukli tegemiseks väiksema taignapalli võtma...?! aga mõnusad ja pehmed on nad mul ka päev hiljem-selle üle ei kurda :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Veronika
Abikokk
2009-02-25 13:54:14
Sekkun teie arutellu. Nimelt, tegin ise ka vastlakukleid nami-namis oleva retsepti järgi. Jahu läks isegi vähem, kui see retseptis ettenähtud 800 g, tainas kerkis väga ilusti ning kuklid tulid hästi kohevad ja pehmed. Täna sõin hommikul veel töölgi kaks kuklit ära ning ei olnud koorik kõva ega midagi. Ise kasutasin ka Sunnuntai jahu ning taina valmistamisel järgisin igati retsepti.
Tiina
Abikokk
2009-02-25 15:05:00
Üks nipp jahu lisamisel on see, et tuleb rohkem sõtkuda! Mulle ka algul tundus sellesama nami-nami retsepti järgi tehes, et jahu on vähevõitu, aga natuke kauem sõtkudes lõi ilusti käte küljest lahti ja ei olnudki vaja jahu juurde panna.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Leenilii
Abikokk
2009-02-25 16:29:10
Minul vajusid ka lapikuks. Jahu panin täpselt nii palju, kui öeldud. Söödavad ja isegi head aga kindlasti mitte hõrgud ega erilise väljanägemisega...
Netcat
Abikokk
2009-02-25 16:31:29
Mann:
meil olid siit need hõrgud vastlakuklid, plaan oli küll homme neid vahukoore ja moosiga süüa, kuid tegime seda juba täna, ja nüüd on tunne, et poeks voodisse magama, kolm kuklit on liiast (mul tuli poolest kogusest 9 kuklit).
Mul tuli rohkem, a eks see oleneb suurusest kah. Mõni sai suurem ja mõni väiksem :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Veronika
Abikokk
2009-02-25 16:36:57
Mul tuli tervest kogusest kokku 37 kuklit :)
Netcat
Abikokk
2009-02-25 16:41:29
Pille:
Tziiki:
Rallikas:
Mina tegin ka naminami retsepti järgi esimest korda elus vastlakukleid. Kõik oli muidu ilus, aga jahtunult läksid kuklid liiga kõvaks... Ilmselt oli asi jahukoguses- 800g nagu retseptis antud mina küll välja ei tulnud, pigem läks jahu kilo ringis. Ma ei tea, miks nii :|
ma kurdaks ka veidi...kasutasin samuti siinset retsepti ja 800 gr jahu oli ikka liiga vähe-kusjuures panin isegi võid poole vähem...ei julgenud jahu väga juurde ka panna, et äkki tulevad kuivad kuklid ja sellest tulenevalt ei saanud me mitte vastlakukleid, vaid vastlasaia :) sellised lamedad ja lapikud tulid...aga maitse oli neil super-tõesti hõrgud ja pehmed... huvitav milles asi?
Mina tegin üleeile õhtul, sõtkumisel lisasin ehk veel 50 grammi jahu ja kõik tuli kenasti välja :O Kuklid on loomulikult parimad küpsetamise päeval, aga eile sõime veel hulgim ja täna hommikul sõin hommikuks ja olid kohevad ja maitsvad (koorik oli täna kõvem, aga seest ikka talutavalt pehme). Mina kasutasin Sunnuntai jahu. Aga ei usu, et see kerkimine nüüd niii väga sellest jahusordist sõltub, pigem ikka kogusest.. Ikka kenasti eelkergitasite esmalt, siis sõtkusite juurde ülejäänud ained ja jahu?
Eelkergitamisega oli minul sedasi, et ma ei saanud päris hästi pihta sellele kuni-mullid-tekivad teemale. Mul tekkisid need mullid sinna tainasse juba komponentide kokkusegamisel ja ei saa öelda, et nad pärast mõningast soojas seismist väga paljunenud oleks (natuke vast siiski). Niiet ausalt öeldes ei olnud kindel kas hakkasin sõtkumisega peale liiga vara või mitte. Vahest saaks seda eelkergitamise aega kõhkluspuudega inimeste jaoks kuidagi ajaliselt täpsustada? Kuklid tulid pealt natuke liiga kõvad aga see oli vist oma viga, et ahju ventilaatori sisse lülitasin. Lülitasin sellepärast, et pärast 10 minutit katseks poolitatud kukkel oli pealt paras, aga seest pisut toores ja ma üritasin siis neid järgi aidata, et kiiremini läheks. Ilmselt viga. Eelmisel aastal sellist jama polnud, kuigi retsept oli tõenäoliselt sama. PS kas ma oletan õigesti, et usin munaga lakkimine soodustab kõvemat koorikut kui piimaga pintseldamine? PPS minul oli Veski Mati "eriti hea jahu". Eriline iroonia on, et vahetult enne pühi ostsin "Suure küpsetamisraamatu" 1. osa, kus oli põhjalikult juttu sellest, milline jahu millise taigna jaoks paremini sobib, kuid loomulikult unustasin selle info niipea, kui raamatu käest panin ja enne kukeldama hakkamist üle ei kontrollinud. Kui ma nüüd meenutan, siis eelmise aasta superkuklid saidki vist Sunnuntai jahust.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Nipitiri
Abikokk
2009-02-25 16:51:24
Kuklid ja muud küpsetised jäid haiguse tõttu sel aastal tegemata, aga hernesuppi keetsin ikka - kahest suurest seakoodist, kilost koorimata mahehernestest, peotäiest kruupidest ja lõpuks lisasin ka läbipraetud porgandid ja sibulad. Täitsa hea tuli, sai vähemalt vastlapäeva maigu kätte.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>