Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-23 20:37:03 |
Zoozi:
Zoozi, kas Sa tõesti usud, et nad oleksid suutnud lõhnavad kuklid lauale jätta? :D
Mina panin taina hakkama, kerkib kenasti. Minu suureks üllatuseks teatas mu väga-vähe-kokkav-õeraas, et nemadki hakkavad homme hommikul kukleid ise küpsetama (aga hernesupi osas teevad nad siis sohki ja kasutavad purgisupipõhja)..
Mul kodused teatasid, et nemad ei tahagi vastlakukleid ja üksi endale ei hakka ka tegema. Ehh..... |
|
Frieda Abikokk 2009-02-23 21:23:06 |
Mann:
Samad siin. Mul hakkas juba kuklite täitmise juures kogu sellest vahukoorekogusest paha :D Pärast 3 kukli söömist hakkasin isamaalist torti glasuuriga katma ja siis oli juba täiesti karjuv vajadus heeringa järele :P
meil olid siit need hõrgud vastlakuklid |
|
Marju Abikokk 2009-02-23 21:38:45 |
Igaks juhuks pärmiinfot Tartust, kui kellelgi peaks tõepoolest siin kandis veel pärm puudu olema. Rimis ja maximas pold miskit, aga päeval toodi kaubamaja toiduosakonda pärmi ja õhtul oli seal terve hunnik (kusjuures Rimis öeldi, et pärmi pole terves linnas :) väga dramaatiline) | |
Tziiki Abikokk 2009-02-24 00:08:40 |
Marju:
ka mina jäin täna ilma pärmita...ja vahukoore osas tekkis lausa kahtlus, et ehk on tegu turundusliku nipiga, et koor kõik müügilt ära korjatud, et siis rahvas ikka valmis kukleid ostaks... :S
kassapidajalt uurides saime ka vastuse, et no loodetavasti!!! ikka homme tuleb kaubaga ka vahukoort (suhteliselt loogiline ju et piimatooteid peaks poodi toodama igapäevaselt?!?)...
igastahes varusin homseks igaks juhuks paki kuivpärmi ja kirjutasin mehele homseks poenimkirja valmis, et ta siis juba vara-vara mulle vajalikke asju otsima läheks :D
aga imelik ikka küll...kas siis suured poed ei oska arvestada rahva soovide-vajadustega? Igaks juhuks pärmiinfot Tartust, kui kellelgi peaks tõepoolest siin kandis veel pärm puudu olema. Rimis ja maximas pold miskit, aga päeval toodi kaubamaja toiduosakonda pärmi ja õhtul oli seal terve hunnik (kusjuures Rimis öeldi, et pärmi pole terves linnas :) väga dramaatiline) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Mariake Kokaõpilane 2009-02-24 09:35:13 |
Igajuhul eile õhtul Tartu kaubamaja toiduosakonnas oli nii pärmi kui ka vahukoort veel palju-palju, teiste poodide kohta ei oska öelda. | |
Seenekas Abikokk 2009-02-24 17:46:15 |
Tehtud! Siis vastlakuklid nii öelda. Õigemini vähemalt proovisin. Kõik oli ilus kuni ahjupanemiseni. Muidugi, kui välja arvata see, et kahekesi, nagu me oleme, otsustasin teha pool kogust nami-nami retseptist. Vähendasin jahukoguse poole peale ja lisasin muud ained. Kuidagi kahtlaselt vedel tainas sai. No siis panin seda jahu sama palju veel, siis oli paras. Saite aru küll! Leppisin olukorraga ja panin kuklid ahju - see, mis välja tuli, ei tea kuidas nimetada, kas katastroof või naljanumber, nägi välja nagu kolmeaastase liivakoogid, millest ta ise kogemata üle käinud. Nii on meil siis lisaks liivakookidele (kuhu ma vahukoort küll ei hakka raiskama) kaneelirulle ja rosinakukleid ja moosipirukaid...terveks nädalaks. Miks, oh miks... Tegelikult ka, huvitav miks? Kas võis asi olla liiga kuumas ahjus? Kõik oli kena, kuni selleni ja muud küpsetised tulid korralikud. Need pätsid õnneks vähemalt maitsevad head. | |
Rallikas Kokaõpilane 2009-02-25 09:09:19 |
Mina tegin ka naminami retsepti järgi esimest korda elus vastlakukleid. Kõik oli muidu ilus, aga jahtunult läksid kuklid liiga kõvaks... Ilmselt oli asi jahukoguses- 800g nagu retseptis antud mina küll välja ei tulnud, pigem läks jahu kilo ringis. Ma ei tea, miks nii :| | |
Fre Abikokk 2009-02-25 09:55:39 |
Meil oli tõeliselt vastlahõnguline vabariigi aastapäev. Tegin esimest korda ise kukleid ja mitte pärmitainast vaid keedutainast. Kuna keedutaina üle oli siin-seal veidi virinat (langeb kokku jne) siis uurisin asja mitmelt poolt ja tulemuseks olid ilusad seest tühjad kuklitoorikud. Vahukoorega läksin veidi alt, tahtsin panna sutsu zelatiini et püsiks kauem aga segasin zelatiini liiga vara sisse ja koor ei saanud lõplikult vahtu. Sellest hoolimata on lähipäevil plaanis kukliteo kordus. Soolasest oli plaanis hernesupp ja vastlapuder aga viimane lükkus sööjate ettepanekul edasi sest poleks lihtsalt kõhtu mahtunud. Hernesupi retsepti silmasin seekord Eesti Ekspressis, tegin esimest korda helerohelist külmutatud hernestest suppi mis sai imemaitsev ja nägi sheff välja. Panen igaks juhuks lingi ka - Herne-kartuli püreesupp kuigi ilmselt on Nami-namis ka midagi analoogset olemas. Ühesünaga kaks mitte väga pretensioonikat rooga mis õnnestusid ideaalselt. Nüüd ma enam ei kurvastagi et tort tegemata jäi. | |
Tziiki Abikokk 2009-02-25 11:30:13 |
Rallikas:
ma kurdaks ka veidi...kasutasin samuti siinset retsepti ja 800 gr jahu oli ikka liiga vähe-kusjuures panin isegi võid poole vähem...ei julgenud jahu väga juurde ka panna, et äkki tulevad kuivad kuklid ja sellest tulenevalt ei saanud me mitte vastlakukleid, vaid vastlasaia :) sellised lamedad ja lapikud tulid...aga maitse oli neil super-tõesti hõrgud ja pehmed...
huvitav milles asi? Mina tegin ka naminami retsepti järgi esimest korda elus vastlakukleid. Kõik oli muidu ilus, aga jahtunult läksid kuklid liiga kõvaks... Ilmselt oli asi jahukoguses- 800g nagu retseptis antud mina küll välja ei tulnud, pigem läks jahu kilo ringis. Ma ei tea, miks nii :| As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-25 11:36:27 |
Tziiki:
Mina tegin üleeile õhtul, sõtkumisel lisasin ehk veel 50 grammi jahu ja kõik tuli kenasti välja :O Kuklid on loomulikult parimad küpsetamise päeval, aga eile sõime veel hulgim ja täna hommikul sõin hommikuks ja olid kohevad ja maitsvad (koorik oli täna kõvem, aga seest ikka talutavalt pehme).
Mina kasutasin Sunnuntai jahu. Aga ei usu, et see kerkimine nüüd niii väga sellest jahusordist sõltub, pigem ikka kogusest.. Ikka kenasti eelkergitasite esmalt, siis sõtkusite juurde ülejäänud ained ja jahu?
Rallikas:
ma kurdaks ka veidi...kasutasin samuti siinset retsepti ja 800 gr jahu oli ikka liiga vähe-kusjuures panin isegi võid poole vähem...ei julgenud jahu väga juurde ka panna, et äkki tulevad kuivad kuklid ja sellest tulenevalt ei saanud me mitte vastlakukleid, vaid vastlasaia :) sellised lamedad ja lapikud tulid...aga maitse oli neil super-tõesti hõrgud ja pehmed...
huvitav milles asi?Mina tegin ka naminami retsepti järgi esimest korda elus vastlakukleid. Kõik oli muidu ilus, aga jahtunult läksid kuklid liiga kõvaks... Ilmselt oli asi jahukoguses- 800g nagu retseptis antud mina küll välja ei tulnud, pigem läks jahu kilo ringis. Ma ei tea, miks nii :| |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |