Tiitel: Kokaõpilane
2009-12-13 13:46:31 |
Avastasin köögikapi nurgast ühe seisma jäänud arooniajahu, millel säilivustähtaeg juba üle poole aasta möödas. Kas keegi oskab arvata, kas seda sellegipoolest veel tarvitada võiks (ise ei kujuta hästi ette, mis seal väga halvaks saaks minna)? |
2009-05-29 09:45:58 |
Kardemon:
Jalgrataste jaoks on koht täiesti olemas - turu parkla tänavapoolses otsas. Aga lapsevankrisõbralik see turg küll pole jah :(.loodan, et hakatakse jalgratturite peale jms mõtlema-tingimusi looma seal!!! |
2009-04-30 12:49:12 |
Mul on küsimus - kas täistera nisupüül sobib asendama poest ostetavat kõrgema sordi nisujahu kõigis küpsetistes, sh pärmitaignas? Lugesin küll siit teema alt ka, aga mulle jäi veidi segaseks täistera ja jahvatuse astme seos. Et kui täisterajahus on kliisid kõige rohkem (sobib pigem jämedakoeliste küpsetiste jaoks) ja püülis kõige vähem, siis täistera nisupüül kõlab veidi vastuoluliselt? Sellist jahu aga Kaarli talu näiteks pakub. |
2009-04-27 17:25:02 |
Ma sel aastal esimest korda elus otsustasin ka kasemahla lasta, mis tähendab, et mul umbes sama pikk kogemus kui Kristjanil. Puurisin akudrelliga 5 mm läbimõõdu ja 5 cm sügavusega augu (lugesin kusagilt sellist soovitust - kahjuks ei leia enam seda kohta üles). Seal soovitati ka, et auk peab olema 0,5-1 meetri kõrgusel - tegin nii umbes 70 cm kõrgusele. Kuna mul eriti tehnilist taipu pole (sel tasemel, et kasutada vasest üleminekut), siis kasutasin joogikõrt, mis üldiselt täitsa toimib (suurema augu puhul ilmselt ei tasuks kasutada). Mul on natuke süümekad, et sealt vahelt veidi imbub mahla maha, aga tundub, et mitte eriti palju. Umbes 2 liitrit ööpäevas tuleb pudelisse samuti. Lugesin veel, et kui puutüve läbimõõt on üle 20 cm, siis ei tohiks puu kahjustuda, väiksemaid puid võib see liigselt kurnata. Muidugi tuleb pärast auk ilusti kinni panna. Mul üks tuttav ka küsis, et kas on ilus niimoodi puud piinata, aga minu meelest võiks seda võrrelda pigem doonorivere andmisega - seda ju piinamiseks peeta. |
2009-04-23 07:59:09 |
Leidsin sellise esmapilgul väga toredana tunduva ettevõtmise aadressil http://www.maakaup.com. Sealt saab tellida talukaupa, mis tuuakse tellimuse alusel koju kord nädalas (tundub küll, et vist põhiliselt Tallinnasse). Hetkel ei ole valik suur, aga kohati täitsa huvitav (nt Pahkla Camphilli külas toodetud juustud) ja hinnad tunduvad ka täiesti mõistlikud. Kuna asi on neil väga uus, siis ei ole veel kogemust, kuidas see kõik töötab, aga tegin täna hommikul tellimuse ja eks siis ole näha. |