Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Mantragirl
Kokaõpilane
2011-08-27 13:09:11
Küsimus: kas keegi on proovinud kondentspiima-jäätist teha suhkruta kondentspiimast? Miskipärast on meil kappi ilmunud kaks purki suhkruta versiooni ja tõesti ei tea, mida nendega peale hakata. Ehk on mingeid muidki ideid?
Piltpostkaart
Kokaõpilane
2011-08-27 16:20:21
Avastasin enda jaoks vahva koosluse, mida polnud varem proovinud ja nüüd pool kogemata siiski ära tegin, eksperiment. Punasesõstra-banaanijäätis. Ametlikult minu uus lemmik, banaani magus maik on super balansis punasesõstra kerge hapuka tooniga. LOVE IT.
Netcat
Abikokk
2011-08-27 18:56:25
Mantragirl:
Küsimus: kas keegi on proovinud kondentspiima-jäätist teha suhkruta kondentspiimast? Miskipärast on meil kappi ilmunud kaks purki suhkruta versiooni ja tõesti ei tea, mida nendega peale hakata. Ehk on mingeid muidki ideid?
Vaheküsimus - kuskohast seda ilma suhkruta kondenspiima saab, ma ei teadnudki, et selline olemas on. Vahel oleks hädasti tarvis, maakodu piimaga varustatus on ülimalt kaootiline.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kaare
Abikokk
2011-08-27 20:16:21
Mulle tundub, et mul on siin teemas veel üles andmata üks suur lemmik - astelpajujäätis. Selline karge ja värske. Ja suve hakul tehtud vanillijäätis rabarberi-maasikamoosiga. Mmm, see on hea!

Koopatibi küpsetab...

Silja
Abikokk
2011-08-27 20:26:49
Kui see arvesse läheb, et me kodus teeme maasikajäätist(sorbetti) lihtsalt nii, et võtame sügavkülmutatud vähese suhkruga maasikad ja püreerime saumiksriga ära. Ega varem poleks selle peale tulnud, aga mul laps ei taha hästi marju süüa samas talle meeldib jäätis- mis oleks siis veel parim lahendus kui marjadest jäätis... Nüüd sööme ise ka nii sest sulatatud maasikad ei tundugi enam nii head kui külmutatud pasta...

Lavendlimesi.blogspot.com

Tsheburashka
Abikokk
2011-08-27 22:26:55
Mantragirl:
Tee kulfit. Minu üks lemmikuid :) Lingatud retsept on raamatust 50 imelist India karrit.
Tsheburashka
Abikokk
2011-08-27 22:29:53
Netcat:
Mantragirl:
Vaheküsimus - kuskohast seda ilma suhkruta kondenspiima saab, ma ei teadnudki, et selline olemas on. Vahel oleks hädasti tarvis, maakodu piimaga varustatus on ülimalt kaootiline.
Tavaliselt on see suhkruta kondenspiim kohe suhkruga versiooni kõrval :) Samas ma mäletan eelmisest talvest aega, kui mul hädasti just suhkruta vaja oli ja mitte üheski poes parajasti polnud (käisin Prismades, Kaubamajas, Stockis ja Solarises...). Tookord sain lõpuks Baltast, aga muidu on ikka suvalistes supermarketites koguaeg olemas.
Meringue
Abikokk
2011-08-28 16:53:24
Tegin paar päeva tagasi Sitsiilia šokolaadijäätist. Jäin tulemusega väga rahule ning loodan tulevikus ka teiste maitsetega katsetada.

Köögikatsed

Vandiste
Abikokk
2011-08-28 21:04:39
Tegin neljapäeval kondenspiimal põhinevat kõrvitsajäätist. Meeldiv kõrvitsa-kaneeli kooslus. Tõusis mustsõstrajäätise ees liidriks :D.
Domori
Kokaõpilane
2011-08-29 13:18:33
Nädalavahetusel tegin ricotta-jäätist rummiga. Retsepti lisasin kokaraamatusse. Tulemus sai päris hea ja täitsa jäätiseline. Tegema asudes olin küll üsna tagasihoidlike soovidega ja kartsin, et jääb väga jäine ning tükiline, kuid õnneks kartused täide ei läinud. Sobi hästi neile, kel jäätisemasinat ei ole ning aega segamas käia ka mitte. Pilt on tehtud teisel serveerimisel, st ülejääkide likvideerimisel :) Jäätis on korra juba kergelt sulanud ja seepärast ka veidi rohkem kristalliline.
<< 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 >>