Koogi Kata Abikokk 2011-08-16 14:57:05 |
Kokkamas95:
"Half and half" on segu, milles on rõõska koort ja piima pooleks. Mida tähendab cheesekace ice creami retseptis olev half-and-half eesti keeles? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-16 14:59:47 |
Koogi Kata:
kokandussõnastikus on ka kirje olemas, võta lihtsalt meie 10% rõõska koort ehk kohvikoort.
Kokkamas95:
"Half and half" on segu, milles on rõõska koort ja piima pooleks.Mida tähendab cheesekace ice creami retseptis olev half-and-half eesti keeles? |
|
Kokkamas95 Abikokk 2011-08-16 15:11:04 |
Aitäh abi eest :) Üks mõnus kreemine punasesõstravõide jäätis | |
Ragne Abikokk 2011-08-16 22:22:55 |
Minu iirisejäätis | |
Vike Abikokk 2011-08-19 12:40:46 |
Mangosorbett. Tegin ilma masinata ning hoolikalt segasin iga 30 min takka ja nii umbes 6 korda :). Igatahes arvan, et saan edaspidi ka jäätiseteoga käsitsi hakkama. Aga... ma ei tea, kas mul oli mingi kehva mangokonserv, aga kuidagi maitsetu jäi tulemus. Midagi nagu mõnusamat oleks oodanud. | |
Zoozi Abikokk 2011-08-19 12:48:44 |
Kohvi-rosinajäätis | |
Zapxpxau Abikokk 2011-08-19 16:23:36 |
Vike:
Vike, minu meelest konservid on tihti sellised, et on söödav aga ei rohkemat, kõige parem oleks olnud need Ready to eat märgistusega värsked mangod.
Mangosorbett. Tegin ilma masinata ning hoolikalt segasin iga 30 min takka ja nii umbes 6 korda :). Igatahes arvan, et saan edaspidi ka jäätiseteoga käsitsi hakkama. Aga... ma ei tea, kas mul oli mingi kehva mangokonserv, aga kuidagi maitsetu jäi tulemus. Midagi nagu mõnusamat oleks oodanud. |
|
Tiina Abikokk 2011-08-20 11:51:32 |
Keegi on ostnud sügavkülma 5-liitrise karbi poejäätist ja nüüd mu jäätisemasin sinna enam ei mahu :(
Kuna koored olid ostetud ja vaim valmis, tuli välja mõelda ilma masinata tehtav jäätis. Inspiratsiooni sain sellest retseptist.
Väga maitsev! Selle osa segust, mis sügavkülmakarpi ei mahtunud, sõin niisama kreemina ära ja pärast ei jõudnud kuidagi ära oodata, millal jäätis piisavalt külmunud on ja käisin kapi kallal nahistamas.
Mustsõstra-beseejäätis
jäätis:
3 dl mustsõstraid
2 dl vahukoort
2 dl kohvikoort
3 munakollast
2 sl suhkrut,
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
besee:
3 munavalget
150 g suhkrut
pisut soola ja sidrunhapet või veiniäädikat
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa osade kaupa suhkur, näpuotsaga soola ja sidrunhapet või veiniäädikat, vahusta veel pisut.
Vormi beseeküpsised, küpseta u 100-kraadises ahjus 1,5-2 tundi, kuni beseed on kuivad.
Vahepeal vahusta munakollased, eraldi vahusta vahukoor suhkruga, purusta mustsõstrad, näiteks saumikseriga. Sega kõik kokku, lisa kohvikoor ja vanill.
Kui beseed on valmis ja jahtunud, pudista kolmveerand neist (või kõik, kui raatsid) jäätisesegu sisse, sega läbi ja pane sügavkülma.
Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Seakass Kokaõpilane 2011-08-20 22:56:27 |
Minu eilse päeva köögis toimetamise viljad :) : Mustikajäätis Tavalisele kondenspiima-vahukoore põhjale(vastavalt 380g ja 600ml) lisasin külmutatud mustikaid. Rummi-rosina jäätis Ragne šokolaadi-piparmündijäätis Kookose-koorelikööri jäätis Kondenspiimale ja vahukoorele lisasin ajus röstitud kookoshelbeid ja Dooley's koorelikööri Pistaatsiajäätis Kõik olid väga maitsvad! :) | |
Cherimarie Kokaõpilane 2011-08-22 12:18:11 |
Tere nami-namikad, Pilte mul kahjuks hetkel näidata ei ole aga olen teinud karamelli-, mojito-, banaanijäätist ning maasika-jogurtisorbetti (esimesed kaks retsepti netist, teised kaks "Kuldsest magustoidu raamatust"). Karamell oli klassikaliselt hea, mojito väga omapärane, banaan mulle väga ei maitsenud, maasikas oli hea aga mitte midagi erilist. Jäätist tehes on mul aga iga kord sama probleem olnud: jäätis kivistub sügavkülmas täiesti ära ja seda ei ole võimalik karbist kuidagi kätte saada. Oskab äkki keegi selle vältimiseks mingeid nippe jagada või arvata mis ma valesti teha võin? Infoks veel nii palju, et jäätist teen käsitsi, masinat mul pole. | |
<< < 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 > >> |