Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Ristl
Kokaõpilane
2011-08-12 15:37:25
Banaanijäätis siis seekord, retsept jällegi www.marmiton.org päritolu (originaalnimetus: Glace ? la banane). Ei mingit keetmist, valmistusaeg 15 minutit: 4 banaani 2,5 dl suhkrusiirupit (kasutasin 125 ml agaavisiirupit) 2,5 dl cr?me fra?che (panin pooleks vahukoort ja kreeka jogurtit) poole sidruni mahl. Panin kõik blenderisse (banaanid tükeldatult), seejärel segu jäätisemasinasse ja masin töötles, kuniks valmis. Kiidan!

Ablas miisu.

Kokkamas95
Abikokk
2011-08-12 21:19:40
Kas kellegil on panna cotta või juustukoogi jäätise retsepti jagada või soovitusi, kuidas neid valmistada? :)

http://kokkamas95.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-12 22:28:40
Kokkamas95:
Kas kellegil on panna cotta või juustukoogi jäätise retsepti jagada või soovitusi, kuidas neid valmistada? :)
Mark Bittman soovitab teha jäätist niiviisi: One other trick: panna cotta can be used as a base for an ice cream that requires no churning. Make the recipe below and freeze it for several hours or overnight. Let it soften for 15 to 30 minutes at room temperature and you have something close to what used to be called Philadelphia-style ice cream. eGulletis on panna cotta gelato teemaarendus, seal soovitatakse seda retsepti: crema gelato David Lebovitzi cheesecake ice cream: 8 ounces cream cheese 1 lemon, preferably unsprayed 1 cup sour cream 1/2 cup half-and-half 2/3 cup sugar pinch of salt Cut the cream cheese into small pieces. Zest the lemon directly into a blender or food processor, then add the cream cheese, sour cream, half-and-half, sugar, and salt, and puree until smooth. Chill the mixture thoroughly in the refrigerator, then freeze in your ice cream maker according to the manufacturer's instructions. Allikas: David Lebovitz, The Perfect Scoop, page 62 Ise soovitan neid kahte mascarpone-jäätise retsepti siinsamas Nami-Namis: mesine mascarpone-jäätis ja vahtrasiirupine mascarpone-jäätis.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

BirgitP
Kokaõpilane
2011-08-12 23:14:08
Tegin kunagi juulis paljukiidetud hapukoore-maasikajäätist. Päris hea sai. Maitses kõigile meie peres.

http://bikiplix.blogspot.com/

Martiina
Abikokk
2011-08-13 18:04:38
Mina tegin Põhja-Eestis käies põldmarjajäätist. Kõigile maitses! :)
Kokkamas95
Abikokk
2011-08-13 22:42:23
Mustasõstrajäätis

Koogi Kata
Abikokk
2011-08-16 02:44:28
Ingverijäätis
Spiidi
Abikokk
2011-08-16 11:57:47
Mul on piltidega kehvasti aga peale Milanost tulekut, olen väga palju jäätist teinud. Lihtsalt muud jäätised ei saa Itaalia gelato'le vastu. Kõige suurem lemmik on hetkel David Lebovitz'i pistaatsia jäätis. Mul retseptis nõutid pistaatisapastat ei olnud, siis tegin selle ise soolatud röstitud pistaatistest. Äärmist kannatlikkust välja näidates koorisin kaks 200g pakki pähkleid ja püreestasin köögikombainis koos agaavisiirupiga kuni moodustus pasta. Muu kõik retsepti järgi. Kuna mul enda jäätise pilti ei ole, siis lohutuseks üks Milanost.

le D?ner

Spiidi
Abikokk
2011-08-16 12:00:39
Pille:
David Lebovitzi cheesecake ice cream: 8 ounces cream cheese 1 lemon, preferably unsprayed 1 cup sour cream 1/2 cup half-and-half 2/3 cup sugar pinch of salt Cut the cream cheese into small pieces. Zest the lemon directly into a blender or food processor, then add the cream cheese, sour cream, half-and-half, sugar, and salt, and puree until smooth. Chill the mixture thoroughly in the refrigerator, then freeze in your ice cream maker according to the manufacturer's instructions. Allikas: David Lebovitz, The Perfect Scoop, page 62
Mina olen seda jäätist teinud ja mulle meeldis väga, täitsa juustukoogi moodi. Kui serveerida veel purustatud Digestive küpsiste ja marjakastmega, siis on kõik nii nagu peab.

le D?ner

Kokkamas95
Abikokk
2011-08-16 14:50:30
Mida tähendab cheesekace ice creami retseptis olev half-and-half eesti keeles?

<< 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 >>