Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Jaanikaant
Abikokk
2011-08-29 14:15:44
Ma olen vahepeal väga laisk piltide ülespanija olnud, õnneks kokkamise kohta see ei kehti. Olen valmistanud viimasel ajal 2 maitsvat jäätist ja ühe jäätiselaadse magustoidu. Jamie 30 minuti raamatust imeline mango- mündijäätis ja veel üks mustika- domino küpsise jäätis ja siis veel šokolaadiglasuuris banaaniampsud

Maitse asi

Silja
Abikokk
2011-08-29 14:23:06
Silja:
Kui see arvesse läheb, et me kodus teeme maasikajäätist(sorbetti) lihtsalt nii, et võtame sügavkülmutatud vähese suhkruga maasikad ja püreerime saumiksriga ära. Ega varem poleks selle peale tulnud, aga mul laps ei taha hästi marju süüa samas talle meeldib jäätis- mis oleks siis veel parim lahendus kui marjadest jäätis... Nüüd sööme ise ka nii sest sulatatud maasikad ei tundugi enam nii head kui külmutatud pasta...http://1.bp.blogspot.com/-BuPofRLgQV4/TlkoDzBuzqI/AAAAAAAAX90/kYONzbovowU/s400/jats%2B008.JPG
Pean märkima, et mõtetult jahused valged klaarid leiavad endale palju suupärasema rakenduse kui need koorida-tükeldada-lõikuda ja suhkruga (1tl õuna kohta) külmutada ning seejärel sorbetiks lasta.

Lavendlimesi.blogspot.com

Maasha
Kokaõpilane
2011-08-30 09:21:57
Katsetasin vaarikajäätist ja tulemus siin: http://mariskatsetab.blogspot.com/2011/08/vaarikajaatis.html
EneliH
Kokaõpilane
2011-08-30 19:01:03
Ma ei ole küll väga palju jäätiseid ise teinud, aga kõige parem jäätis minu jaoks nii omatehtud kui poe omadest on õunakoogijäätis
Kokkamas95
Abikokk
2011-09-02 22:11:14
Riivleivajäätis Dumle šokolaadiga

http://kokkamas95.blogspot.com/

ErleS
Abikokk
2011-09-05 10:39:00
Nädalavahetusel valmis taas 2 jäätist. Kuna maal on saagikoristuse aeg ja sai ka metsas käidud, oli aega napilt, mistõttu läksin jälle lihtsamat teed ja tegin muna+vahukoor baasil jäätist, mis ei vaja kuumutamist. Laupäeval tegin piparmündijäätist Domino küpsistega, mille idee sain Ben & Jerry's jäätiseraamatust. Vahustasin 2 muna ja u 1,5 dl suhkrut heledaks vahuks, lisasin 600 ml vahukoort ja 1 spl piparmündiekstrakti ning vahustasin veel veidi. Valasin segu jäätisemasinasse. Kui jäätis oli peaaegu valmis, lisasin u 100 g jämedalt hakitud Domino küpsiseid. Jäätis maitses väga hea. Esialgu piparmündiekstrakti maitse tundus pisut võõras ja mõtlesin, et oleks pidanud ikka aiast värsket münti korjama. Aga kui jäätis oli mõned tunnid sügavkülmas tahenenud, tundus maitse täitsa mõnus ja Domino küpsised olid ka külmunult uskumatult head. Teise variandina tegin segu munast, vahukoorest ja ahjuõuna jogurtist. Tsipake kaneeli ka lisaks. Maitse oli ok, aga enam ilmselt ei teeks, kuna meenutas liialt ahjuõunajogurtit ja jogurtijäätise hapukus meile ei istu.
Spiidi
Abikokk
2011-09-05 13:40:09
Tegin nädalavahetusel lausa kolm jäätist, siin populaarsust kogunud maasika-hapukoorejäätise, samast jäätisest inspireeritud rabarberi-besee jäätise ja David Lebovitz'i juustukoogijäätise. Esimesest ja viimasest mul pilte pole kuna tegin õhtul ja söödi ka õhtul, rabarberi-beseejäätise pilt on lisamisel.

le D?ner

Koogi Kata
Abikokk
2011-09-06 15:41:50
Mantragirl:
Küsimus: kas keegi on proovinud kondentspiima-jäätist teha suhkruta kondentspiimast? Miskipärast on meil kappi ilmunud kaks purki suhkruta versiooni ja tõesti ei tea, mida nendega peale hakata. Ehk on mingeid muidki ideid?
Tegin nädalavahetusel vanillijäätist nii, et panin suhkruta ja suhkruga kondentspiima pooleks ja lisasin selle siis vahukoorele, mille olin eelnevalt vahustanud. Tuli väga mõnus! Minu jaoks oli ainult suhrkuga kondentspiimast tehtud jäätis liiga magus.
Üllekas
Abikokk
2011-09-10 10:23:42
Annan ülesse, et kooskokkamise käigus on veel valminud šokolaadijäätis, tüümianijäätis, vahtrasiirupine mascarponejäätis ja punase sõstra sorbett. Üritan homme pildid ka ära teha ja siia lisada, kuigi osadest on küll viimased riismed külmkapis alles.
Kokkamas95
Abikokk
2011-09-10 15:45:42
Tegin täna röstitud pirnide ja pähklitega jäätist. Retsept ja pilt hiljem.

http://kokkamas95.blogspot.com/

<< 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 >>