Üllekas

Tiitel: Abikokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2015-02-01 00:04:23
Sai ka mõne retseptiga katsetatud :) Siidrisiga mulle meeldis. Liha jäi mõnus mure. Aga kõige rohkem meeldisid mulle need köögiviljad. Ehtne mugavustoit. Sai tehtud puupliidi ahjus. Tegin ka midagi skoonide laadset ehk siis mooniseemnekakke. Mulle meeldivad sellised kakud. Kuigi tainas tuli liiga vedel ja lihtsuse mõttes jagasin taina hoopis muffini vormidesse ja ei hakanud rullimisega vaeva nägema. Veel sai tehtud Kana-Tikka. Jällegi mulle meeldis, kuigi oli päris vürtsikas. Just see, mida praegu vaja. Lastele väga peale ei läinud. Kuid järgmisel päeval jääke söödes olid nemad ka platsis ja sobis ka neile :) Pilt sai tehtud siis, kui juba nälga kustutama olime asunud. Ja just võtsin ahjust flapjacki pähklite ja seemnetega. (Retsept viimasest GoodFoodist). Pildi saan panna homme.
2014-04-30 17:10:31

Meil kasvavad sibulad aknal karbi sees ja sealt käime ikka pealseid näpistamas. Minu suur lemmik on hapukoore-sibula kaste kartuli peale. Nämm :)

Lapse lemmikuks on hapuoblikas. Iga päev jalutab peenra pealt (sõna otseses mõttes) läbi :) Nii et oblikas eriti kasvada ei saagi (no nii tallamise kui ka söömise pärast) :) Ja tänu sellele, et pisike hapuoblikat nosib, on hakanud ka vanem laps seda sööma.

Nädalavahetusel sai Nõmme turult ka karulauku toodud ja tegin siinset karulaugu hummust. Mulle meeldib :)

No ja kevadrohelisest olen kodumaist sparglit ka teinud. Viskan natuks ahju või pannilt läbi ja mulle sobib.

2013-09-30 15:18:41
Hakklihasupp nuudlitega tuli väga paks. Vett paneksin järgmine kord kindlasti rohkem. Muidu hea ja lihtne teha. Lambaraguu läätsedega maitses hea. Lehtkapsasmuuti tegemisel jätsin jää välja, sest minu pisike blender ei saa sellega hakkama. Aga muidu mulle meeldis. Mees küll kirtsutas nina natuke.
2013-09-14 19:23:06
Meil nüüd ka mahlapressi ostmise soov tekkinud. Oskab keegi miskit uut selles vallas soovitada/öelda? Endale jäi hetkel silma see mudel. Juc, Sul oli/on vist see mudel. Kas tasub sellesse investeerida? Väljaminek oleks päris korralik. Samas on ju ka 30 EUR mahlapresse saada aga kas need jälle vastu peavad...
2013-07-31 17:48:55
Šokolaadi-juustukook mustikatega oli päris hea. Kuid põhja teeks ma tunduvalt paksema. Pildil olevas koogis on pool täidist ja terve kogus küpsisepuru. Ikkagi oleks veel juurde tahtnud... Ja võid mu meelest selle küpsise koguse kohta palju. Jääb väga rasvane. Panin vaba käega küpsiseid juurde. Kui peale teha ka šokolaadikaste, siis tuleb kook väga rammus. Tegin eelmine päev suure koogi ilma kasteta ja see meeldis meile rohkem.