Vandiste![]() Abikokk 2011-08-04 14:14:25 |
Eelnevaid jäätisetegusid (enne augustit tehtuid) ei puuduta - nagu peakokk käskis ;).
Alustame siis värsketest maiustest. Üleeile sai valmis perenaine.ee retseptivaramust leitud punasesõstrakreemi jäätis. Mulle meeldib seda kuumutatud punasesõstra püreed munaga kreemiks nimetada :). Kreemi sisse panin 100 g võid ja ainult pool sidrunit - punanesõstar on ise juba piisavalt hapukas. Igatahes tuli maitsev suutäis välja :P.
![]() |
|
Tsheburashka![]() Abikokk 2011-08-04 14:26:43 |
Vandiste:
Mina sain nii aru, et neid, mis keegi siinsamas jäätiseteemas juba näidanud on, praegu uuesti esitama ei peaks ;) Eelnevaid jäätisetegusid (enne augustit tehtuid) ei puuduta - nagu peakokk käskis ;). |
|
Laurentzius![]() Abikokk 2011-08-04 14:40:58 |
Tegin esimest korda ise jäätist. Kuna jäätise masinat ei raatsi osta siis mikserdasin hoolega iga poole tunni tagant. Retsept pärit raamatust Jäised ahvatlused.
![]() |
|
ErleS![]() Abikokk 2011-08-04 18:53:07 |
Mõnus teema kooskokkamiseks :) Natuke on ikka segane, kas neid jäätisetegusid, mis varem tehtud, aga siin foorumis ei ole kajastatud, võib ikka üles anda? Igal juhul ma loen üles mõned teod, kus kohe retseptile saan viidata, lähevad need siis arvesse või mitte, pole ju tegelt vahet :) Mõned retseptid, mida kasutanud olen, leian ka lähiajal raamatutest üles ja kindlasti tulevad juba nädalavahetusel uued jäätiseteod. Nami-Namist olen kasutan järgmisi retsepte: Mustasõstrajäätis - väga lihtne ja maitsev, Šampanjasorbett - ka väga, väga hea jäätis, Kohvi-semifreddo - väga hea, Suvine apelsinisorbett - kah hea, aga eelistan kooreseid jäätiseid. Kahte esimest jäätist olen teinud korduvalt, kohvi-semifreddot teen ka kindlasti veel. Kuigi mõne retsepti puhul neist tuleks segu lihtsalt sügavkülma panna, olen ise kasutanud alati jäätisemasinat. Lisaks tegin hiljuti aprikoosijäätist, mille miksisin kokku mustasõstrajäätise ja selle aprikoosijäätise retseptide põhjal. Koore ja munad panin vastavalt mustsõstrajäätise retseptile, aprikooside koguse võtsin teisest retseptist. Moosi keetsin nii, et aprikoosid lõikasin enne keetmist pooleks, vett lisasin vaid tilgakese ja hiljem püreestama ka ei hakanud, mistõttu jäid jäätisesse ka aprikoositükid, mis mulle väga meeldisid. Väga hea suvine jäätis tuli. Eelmine suvi tegin kahel korral melonisorbetti Donna Hay retsepti järgi, aga enam ei leia retsepti üles :( Ma nii harva olen ta lehele sattunud ja tundub, et ta uuendab oma retseptivalikut seal. Aga praegugi tal seal erinevaid jäätiseretsepte üleval, ehk mõni leiab sealt inspiratsiooni. | |
Kokkamas95![]() Abikokk 2011-08-04 20:44:59 |
Šokolaaditäpiline mündijäätis
|
|
Kirsike![]() Abikokk 2011-08-04 21:33:11 |
Vaarikajäätis
|
|
Vandiste![]() Abikokk 2011-08-04 21:34:20 |
Tsheburashka:
Vandiste:
Mina sain nii aru, et neid, mis keegi siinsamas jäätiseteemas juba näidanud on, praegu uuesti esitama ei peaks ;)Eelnevaid jäätisetegusid (enne augustit tehtuid) ei puuduta - nagu peakokk käskis ;). Pille:
Selle tumedaks tehtud kohast sain ma nii aru, et soovitav on teha ikka uus laar jäätist, aga las Pille teeb siis puust ette ja punaseks. Isiklikult jutustan ainult uutest (jäätise)tegudest. Tegelikult on ülipõnev uusi maitseid katsetada.
Siit kohe ka küsimus neile, kes granadilliga jäätist teinud. Kuida ma saan teada, kas granadill on parajalt küps? Kas jälgin kortsus koore olemasolu? Ja kui on vähe kortsus, kas ta lihtsalt kapi peal seismisega läheb küpsemaks? Retseptide lugemine on ahvatlenud ja kiusanud ning tahaksin väga seda proovida. Arvesse lähevad kõik külmutatud desserdid, mida _Sina_ siin foorumiteemas pole varem juba esitanud (erandina võtan arvesse Kokkamas95 ja Merle juulikuised jäätised). Teisiti öeldes - oleks tore, kui tegemist on uue jäätiseteoga, st mitte lihtsalt juba siin foorumiteemas üles antud jäätiseteo taasesitamisega (samas on lubatud siin esitatud jäätiseteo kordamine - no nt teete _taas_ maasika-hapukoorejäätist). |
|
Zapxpxau![]() Abikokk 2011-08-04 22:05:34 |
Granadill võiks olla kergelt kortsuline ja tunduda oma suuruse kohta raske. Kui on liiga krimpsus ja kerge, siis on seal üpris vähe mahla, kuigi maitse on ikka hea, aga võtta pole suurt midagi. Pehme ei tohiks olla, aga ka mitte kivikõva, noh natuke tugevam kui küps apelsin. | |
Vandiste![]() Abikokk 2011-08-05 10:13:51 |
Aitäh nõuande eest, Zapxpxau. | |
Laurentzius![]() Abikokk 2011-08-05 13:57:02 |
Proovisin veel ühte jäätist teha- tikrisorbetti raamatust jäised ahvatlused. Mõnus magus amps aga mulle meeldib tikreid rohkem paljalt süüa:)
![]() |
|
<< < 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 > >> |