Tiina Abikokk 2010-07-22 22:08:18 |
Enely:
Sel juhul võiks proovida pähklid sisse segada pärast seda, kui jäätis on külmunud. ei teinud üldse masinaga, ikka kondenspiim ja vahukoor meetodil:) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Ragne Abikokk 2010-07-23 00:16:39 |
Enely - aga proovi maapähklivõiga ehk siis Peanut butter. See üks mu lemmiklisandiga jäätistest. Eilegi tegin sellega. Seal on veidi soolakust ja veidi magusust koos :) | |
Tziiki Abikokk 2010-07-23 08:50:01 |
kunagi oi poes ka müügil soolaste röstitud maapähklitega jäätis ja sellega oli sama moodi, et soolne oli vaid see esimene amps, kus pähklid olid peale raputatud, aga mitte jäätise sees... As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Enely Abikokk 2010-07-23 11:49:57 |
Ragne, sul mõte täitsa hea ja kui sa nüüd seda siin kirjutad, siis tuleb meelde küll, et ma su blogist lugenud selle variandi kohta :), aga eks järgmine kord katsetan :) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Qsti Abikokk 2010-07-27 00:40:00 |
Meie viimasel ajal peamiselt jäätisest toitumegi :D Kirsi-vaniljejäätis krõbeda mandlipralineega Riivleivajäätis Vana-Tallinnaga Basiilikuga maasika-hapukoorejäätis Maasikatriipudega basiilikujäätis | |
Kärt Abikokk 2010-07-27 11:31:12 |
Tegin lõpuks ka ise jäätist, küll ilma masinata ja Ragne retsepti järgi (6dl vahukoort+ 1 prk kondenspiima). Segasin sisse vaarika toormoosi. Jäätis ise on muidugi väga rammus, lusikas kattub paari ampsu järel korraliku rasvakihiga. Muidu on maitsev küll, aga päris jäätiseks ma seda vist nimetada ikkagi ei saaks, pole selline ühtlaselt kreemine ja on natukene, kuidas nüüd öeldagi, tükkis? Võib-olla ei vahustanud ka vahukoort piisavalt ja lisasin kondenspiima liiga vara. Vahukoor oli selline pigem laineline kui tipuline aga sain millegipärast aru, et nii peab olema aga ju siis mitte. Proovin järgmine nädal uuesti, plaanis on piparmündijäätis, mul on selleks üks purk piparmündizeleed kapis ootamas. Loodan, et saab jäätisesem :) | |
Meringue Abikokk 2010-07-27 12:31:16 |
Adonay:
Ka mina tegin paar päeva tagasi selle retsepti järgi jäätist ja jäin vägagi rahule. Ehk oli tõesti asi vahukoores? Kuna olgugi, et ma teda päris tordi-kaunistamis-tugevaks ei vahustanud, oli ta mul ikka ikka korralikult vahus ja hoidis kuju. Maitse oli lõpptulemusel aga imeline. Ausalt öeldes salaja lootsin ise küll, et ehk jääb selline rasvane ja mitte liiga jäätisene (sest sellisest jäätisest sõltuvusse sattuda oleks vägagi "ohtlik" :D). Pidin aga "pettuma", sest tulemus oli maitsvam ja kreemisem kui nii mõnigi mu jäätisemasinaga tehtud variant.
Täidise tegin muidu riivitud tumedast šokolaadist ja õrnalt juurde segatud kergelt keedetud kirsimoosist.
Tegin lõpuks ka ise jäätist, küll ilma masinata ja Ragne retsepti järgi (6dl vahukoort+ 1 prk kondenspiima). Segasin sisse vaarika toormoosi. Jäätis ise on muidugi väga rammus, lusikas kattub paari ampsu järel korraliku rasvakihiga. Muidu on maitsev küll, aga päris jäätiseks ma seda vist nimetada ikkagi ei saaks, pole selline ühtlaselt kreemine ja on natukene, kuidas nüüd öeldagi, tükkis? Võib-olla ei vahustanud ka vahukoort piisavalt ja lisasin kondenspiima liiga vara. Vahukoor oli selline pigem laineline kui tipuline aga sain millegipärast aru, et nii peab olema aga ju siis mitte. Proovin järgmine nädal uuesti, plaanis on piparmündijäätis, mul on selleks üks purk piparmündizeleed kapis ootamas. Loodan, et saab jäätisesem :) |
|
Kärt Abikokk 2010-07-27 15:51:03 |
Ahsoo.. siis oli ilmselt minu näpukas jah sest ma veel natuke kahtlesin kui selle kondenspiima sinna sisse valasin. | |
Kokkamas95 Abikokk 2010-07-27 16:08:32 |
Mustikajäätis | |
Villi Kokaõpilane 2010-08-10 10:05:41 |
Zapxpxau on detsembris 2008 kirjutanud: Oi aga on ju palju retsepte, mis sobivad ka laktoosi mitte taluvatele inimestele! Mahlaga, mandlipiimaga, kookospiimaga, riisipiimaga, marjapüreega, limonaadiga, maapähklipiimaga, sojapiimaga... mõned taluvad hästi ka traditsioonilise jogurtiga tehtud jäätist (tavaline poe oma ei sobi). Kuna mu laps piimatooteid ei tohi süüa, siis olen proovinud sorbette ja mango-kookospiimajäätist ning seda ilma jäätisemasinata. Kuna hetkel on Stockmannis Cuisinarti masin soodsamalt müügis, siis ostaks selle, kui teaks, et ka mandlipiima või riisipiimaga saab jäätise moodi jäätist valmistada. Kas keegi teab mõnda retsepti? Või oskab öelda, et kui retseptis asendada täsipiim ja koor riisipiimaga/mandlipiimaga, kas siis tuleb söödav asi välja? Kookospiim sobiks, aga lapsele ei maitse. | |
<< < 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 > >> |