Turakas Kokaõpilane 2010-05-12 20:59:34 |
Tiina:
Mul ka sama aga minu meelest on ikka temperatuuride vahe. Lihtsalt anuma põhi ja küljed külmad ja nende lähedal külmub rohkem. Kui külmkappi panna ja pärast pisut sulada lasta, siis ühtlustub ära. Kardemon:
Mul jääb ka mõnikord peamiselt põhja peale kiht. Aga mitte alati. Kahtlustan, et siin on midagi tegemist jäätisesegu temperatuuriga.Tegime jälle masinaga jäätist aga iga kord tekib üks ja sama küsimus.. et külma kausi külgedel ejääb koguaeg selline kiht... ja see on selline rammus kiht.. nagu rasv jääks külgedele... Kas teen ise midagi valesti või on see normaalne. Ülejäänud jäätis on ikka selline kreemine. Pildistasin seekord üles ka... |
|
Kaare Abikokk 2010-05-13 07:38:03 |
Kardemon:
Minul ka sama lugu iga kord kui jäätist teen - põhja ja külgedele jääb samasugune rasvane kiht. Kõige esimesel korral ma jäätisesegu külmas ei hoidnud, jahutasin lihtsalt külmas vees ja arvasin, et sellest oligi tingitud, et segu oli liiga soe. Aga see juhtub ka siis, kui olen jäätisesegu üleöö külmkapis hoidnud.
Aga see temperatuuri vahe tundub loogiline küll, külmkapi ja sügavkülma temperatuur on ju väga erinevad.
Tegime jälle masinaga jäätist aga iga kord tekib üks ja sama küsimus.. et külma kausi külgedel ejääb koguaeg selline kiht... ja see on selline rammus kiht.. nagu rasv jääks külgedele... Kas teen ise midagi valesti või on see normaalne. Ülejäänud jäätis on ikka selline kreemine. Pildistasin seekord üles ka... |
|
Ullike Abikokk 2010-05-13 16:55:46 |
oot - aga kas te siis segades sellest lahti ei saanudki? (mul küll ei jäänud sellist kihti?!) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
ErleS Abikokk 2010-05-13 17:21:21 |
Koopatibi:
Minul ei ole küll niimoodi juhtunud või vähemalt ei jää seda kunagi nii palju, et seda märganud oleks. Samas enamasti ei jahuta ma segu üldse külmkapis, vaid lihtsalt külmas vees. Minul on Krupsi masin, kuskilt varasemalt jäi silma, et Koopatibil on Severini masin. Milline masin sul on, Kardemon? Ehk on tegemist masina eripärast tingitud probleemiga? Kardemon:
Minul ka sama lugu iga kord kui jäätist teen - põhja ja külgedele jääb samasugune rasvane kiht. Kõige esimesel korral ma jäätisesegu külmas ei hoidnud, jahutasin lihtsalt külmas vees ja arvasin, et sellest oligi tingitud, et segu oli liiga soe. Aga see juhtub ka siis, kui olen jäätisesegu üleöö külmkapis hoidnud.
Aga see temperatuuri vahe tundub loogiline küll, külmkapi ja sügavkülma temperatuur on ju väga erinevad.Tegime jälle masinaga jäätist aga iga kord tekib üks ja sama küsimus.. et külma kausi külgedel ejääb koguaeg selline kiht... ja see on selline rammus kiht.. nagu rasv jääks külgedele... Kas teen ise midagi valesti või on see normaalne. Ülejäänud jäätis on ikka selline kreemine. Pildistasin seekord üles ka... |
|
Turakas Kokaõpilane 2010-05-13 18:17:08 |
Kardemon:
Minul sellist suurt kogust küll ei jää - põhja õhuke kiht ja pisut külgedel ja ikka tunduvalt õhem. Tegime jälle masinaga jäätist aga iga kord tekib üks ja sama küsimus.. et külma kausi külgedel ejääb koguaeg selline kiht... ja see on selline rammus kiht.. nagu rasv jääks külgedele... Kas teen ise midagi valesti või on see normaalne. Ülejäänud jäätis on ikka selline kreemine. Pildistasin seekord üles ka... http://static3.nagi.ee/i/p/598/24/14956173bc354f_m.jpg/1 |
|
Tiina Abikokk 2010-05-13 18:24:41 |
Tiina:
Üks mõte tuli veel. On hästi oluline masin väga ruttu peale segu sisse valamist käima saada, ma ükskord jäin koperdama ja olin sunnitud põhja ja äärte külge kinni külmunud segu kaabitsaga välja kraapima, ära segama ja alles siis masinasse tagasi panema. Vispel ei pääsenud enam ringi käima. Pole vaja lisada, et seekord ei tulnud jäätis eriti õhuline. Kardemon:
Mul jääb ka mõnikord peamiselt põhja peale kiht. Aga mitte alati. Kahtlustan, et siin on midagi tegemist jäätisesegu temperatuuriga.Tegime jälle masinaga jäätist aga iga kord tekib üks ja sama küsimus.. et külma kausi külgedel ejääb koguaeg selline kiht... ja see on selline rammus kiht.. nagu rasv jääks külgedele... Kas teen ise midagi valesti või on see normaalne. Ülejäänud jäätis on ikka selline kreemine. Pildistasin seekord üles ka... Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-13 18:33:50 |
Tiina:
Tiinal on õigus. Põhjuseid võib olla kaks: a) jäätisesegu ei ole piisavalt jahe ja temperatuuride erinevus probleemiks ning b) masinat ei lülitata kohe sisse, ent külmutama hakkab masin jäätisesegu kohe. Jälle tulemuseks "külmunud ääred".
Üks mõte tuli veel. On hästi oluline masin väga ruttu peale segu sisse valamist käima saada, ma ükskord jäin koperdama ja olin sunnitud põhja ja äärte külge kinni külmunud segu kaabitsaga välja kraapima, ära segama ja alles siis masinasse tagasi panema. Vispel ei pääsenud enam ringi käima. Pole vaja lisada, et seekord ei tulnud jäätis eriti õhuline. |
|
Kaare Abikokk 2010-05-13 23:20:33 |
Pille:
Jäätisesegu temperatuuriga peaks mul korras olema, sest harjutasin tükk aega ennast mõttega, et jäätist tuleb hakata päev varem tegema :)
Aga... ma mäletan täpselt, et päris esimesel korral tegin jäätist nii, et panin masina ennem käima ja valasin siis segu sisse. Hakkasin mõtlema, et miks ma nii tegin? Muidugi sellepärast, et kasutusjuhendis on kirjas, et masin tuleb ennem käima panna. Vaatasin just üle :P Aga tookord oli jama jälle selles, et jahutasin jäätisesegu külmaveevannis mitte külmkapis ja see külmunud kiht tekkis ikkagi. Hiljem millegipärast unustasin, kuidas masinat õigesti kasutada ja nii ongi kõik minu jäätiseteod "külmunud ääre" seltsis möödunud.
Ühesõnaga aitäh meelde tuletamast, kuidas asjad tegelikult käivad! Järgmine kord teen nii nagu peab ja annan teada, kas mõjus :)
Põhjuseid võib olla kaks: a) jäätisesegu ei ole piisavalt jahe ja temperatuuride erinevus probleemiks ning b) masinat ei lülitata kohe sisse, ent külmutama hakkab masin jäätisesegu kohe. Jälle tulemuseks "külmunud ääred". |
|
Kardemon Abikokk 2010-05-19 21:42:33 |
mul on KA jäätisekauss... ja panen ka alati masina enne keerutama ning siis niristan segu sisse.... järgmine kord proovin siis jahutada jäätisesegu kauem...
kuid kui olen võtnud koore-piima vms külmkapist ja sinna sisse pole toasooje asju lisanud.. kas siis peaks kah ikkagi peale segu kokkusegamist veel lisaks külmutama? http://kardemon.blogspot.com |
|
Ragne Abikokk 2010-05-20 22:03:05 |
Jäätis tundub praeguste ilmadega üsna hästi peale minevat. Minu poolt šokolaadijäätis küpsisetükkidega, nagu ikka ilma masinata tehtud. | |
<< < 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 > >> |