Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Ragne
Abikokk
2009-10-19 08:37:12
Tänud Pille, täna-homme hakkan mangojäätist tegema. Teen tavaliselt kahe erineva maitsega, teiseks lisandiks tuleb arvatavasti Mariannekommi puruga. Pisike valik üliheadest jäätistest: Dumle-tükkidega, kaeraküpsistega, Geisha šokolaadiga ja Domino küpsistega.

www.kokkama.ee

Spiidi
Abikokk
2009-10-19 17:08:03
Minu esimene jäätis on nüüd tehtud! :) Valisin masina sisse õnnistamiseks David Lebowitz'i vaniljejäätise. Väga-väga hea oli. Muutsin küll piima-koore vahekorda 50/50 peale kuna muidu oleks minu maitse jaoks liiga rammus jäänud. Edaspidi suurendan ilmselt piima kogust kuna juba selline kooslus oli mulle päris rammus. Kuid ikka väga hea kreemine ja mõnus.

le D?ner

Nipitiri
Abikokk
2009-10-19 17:36:26
Eile tehtud Earl Grey sorbett oli täitsa vahva.
Ragne
Abikokk
2009-10-21 01:08:47
No nii, mina tegin täna varasemalt Pireti ja Pille tehtud mangojäätist. Mango maitse iseenesest oli super, aga häirima jäid mind kerged jääkristallid, mis muidu ilma masinata valmistamisel kondenspiima-vahukoore jäätiseretsepti puhul sisse ei jää. Tegin veel Marianne kommidega ka, vot see jäi mõnusalt kreemjas, nagu olema peab. Maitse asi muidugi, sõbranna ütles, et ta pole paremat jäätist saanudki, kui see mangojäätis... Pilt ka:

www.kokkama.ee

Spiidi
Abikokk
2009-10-21 13:09:03
Kas keegi on proovinud teha iirisejäätist? Sellist, kus iiris jääks jäätise sees mõnus pehme? On retsepti soovitada?

le D?ner

Kessu343
Abikokk
2009-11-08 20:14:46
täna valmis koorejäätis palsamiveiniäädikaga. kõrvale värsked maasikad. õudsalt hea :)
Kallur
Kokaõpilane
2009-11-16 12:35:53
Kas keegi oskab soovitada ka head retsepti kalorivaesemaks jäätiseks? Leidsin Toidutarest sellise teksti: Piimapulber, kakao ja lahustuv kohv Rasvavaene dieetjäätis ei suuda rahuldada igatsust kreemja rikkaliku jäätisemaitse järele. Väljapääs on leitud lahja piimapulbri näol. Koos munakollasega annab lahja piimapulber jäätisele piisava valgukoguse jäätiseemulsiooni stabiliseerimiseks, suurendamata piimarasva või vedeliku hulka. Vastupidi, kuiv piimapulber imab endasse jäätisesegus leiduva niiskuse, mis sügavkülmas seisvakodujäätise kahe-kolme päevaga läbikülmunud jääkamakaks muudab. Lahjat piimapulbrit sisaldav kodujäätis võib külmutis seista paar nädalat, kaotamata kreemjat olekut. Piimapulbrisarnaselt toimib ka naturaalne kakaopulber, mida kodujäätises võiks eelistada šokolaadile. Viimane sisaldab suurel hulgal kakaovõid, mis külmudes kõvastub ning muudab peaaegu võimatuks šokolaadijäätise jääkulbiga vormimise. Kakaopulbris on rasva märksa vähem, lisaks imab ta endasse liigniiskust ja parandab jäätise kvaliteeti. Ka lahustuv kohv on suurepärane maitseaine, mis annab koos kakaopulbriga jäätisele nii hea maitse kui ka ilusa pruuni värvi. Eelistada võiks Itaalia espresso tüüpi kohvipulbreid ning vältida odavaid, sageli kibeda kõrvalmaitsega kohviliike. Mida arvate piimapulbri kasutamisest? Ja kas seda peaks siis tõesti lisama veele?
Kiilike
Abikokk
2009-11-16 13:18:15
Kallur:
Mida arvate piimapulbri kasutamisest? Ja kas seda peaks siis tõesti lisama veele?
Piimapulber võib ju tore asi olla aga mina selle maitset ei salli :( ja seepärast lähen ikkagi seda teed et söön head(piimaga/ koorega) aga vähem :) . Siin retseptikogus on päris mitu jäätist hapukoorega mida peaks saama suht lahjana teha ja kui karta et külmub liiga kõvaks siis võib ju natuke alkoholi lisada(lastele mõeldud jäätisele nüüd mitte). Kakao pulbri kasutamine kuumutamata variandis pakuks endalegi huvi st eeldan kakao (mitte selle suhkruga joogikakao) kasutamist .

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-16 13:25:55
Spiidi:
Kas keegi on proovinud teha iirisejäätist? Sellist, kus iiris jääks jäätise sees mõnus pehme? On retsepti soovitada?
Toffee ice cream. Aga ma segaks vist valmis jäätisesegu sisse 2 tundi keedetud kondenspiima ja siis paneks külma? Või keedaks ise võist-suhkrust-koorest iirisesegu ja siis lisaks seda jäätisele.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kallur
Kokaõpilane
2009-11-20 01:16:25
Kas mõni elukogenum kokk oskaks üllitada ka lagritsajäätise retsepti? :)
<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 >>