Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-14 21:59:45
Minu tänane jäätisetegu: kirsijäätis šokolaaditükkidega. Kombineerisin retsepti mitmest allikast, seepärast algallikale ei viitagi, see täitsa minu retsept :) Meeldis, et munavaba ja üsna kerge. Samas kirss ja šokolaad lisasid piisavalt maitset, et jäätis liiga lahja ei tundunud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2009-07-21 14:50:41
Pille:
Minu tänane jäätisetegu: kirsijäätis šokolaaditükkidega. Kombineerisin retsepti mitmest allikast, seepärast algallikale ei viitagi, see täitsa minu retsept :) http://www.nami-nami.ee/recipe/image/9423kirsiparfeeNAMINAMI.jpg
Ma just mõtlesin et mida teha hulga ülihapude koduste kirssidega... Nüüd mõtlen et kuidas neist kivid välja ehmatada.....
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-21 15:12:48
Fre:
Pille:
Minu tänane jäätisetegu: kirsijäätis šokolaaditükkidega. Kombineerisin retsepti mitmest allikast, seepärast algallikale ei viitagi, see täitsa minu retsept :) http://www.nami-nami.ee/recipe/image/9423kirsiparfeeNAMINAMI.jpg
Ma just mõtlesin et mida teha hulga ülihapude koduste kirssidega... Nüüd mõtlen et kuidas neist kivid välja ehmatada.....
Fre, kui need kirsid ülihapud on, siis võid igaks juhuks veidi rohkem suhkrut lisada - degusteeri segu enne külmutamist, eks! Ja kirsid haki hästi tillukeseks, siis on need meeldivamad.

Fre
Abikokk
2009-07-21 15:32:22
Pille:
Minu tänane jäätisetegu: kirsijäätis šokolaaditükkidega. Kombineerisin retsepti mitmest allikast, seepärast algallikale ei viitagi, see täitsa minu retsept :)
Asusin ettevalmistusi tegema - vaatasin et koostisosade loetelust puudub Amaretto, mis lisandub alles kokkusegamise kirjelduses. Äkki näpukas, igaks juhuks ütlen...
Allapalla
Kokaõpilane
2009-07-22 21:29:10
Pille Oleks selline küsimus, et kas eraldi jäätise teema,mida saab valmistada ilma jäätisemasinata, oleks mõeldav? Ei hakanud ise tegema. Oleks kergem neil, kel masinat ei ole ja lihtne retsepte leida/vaadata. Tänud ette :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-24 14:09:12
Allapalla:
Pille Oleks selline küsimus, et kas eraldi jäätise teema,mida saab valmistada ilma jäätisemasinata, oleks mõeldav? Ei hakanud ise tegema. Oleks kergem neil, kel masinat ei ole ja lihtne retsepte leida/vaadata. Tänud ette :)
Allapalla, ma ei hakka eraldi teemat selle jaoks tegema, sest see on siitsamast teemast läbi juba käinud (nii juhtnöörid kui ka konkreetsed retseptid). Kui Sa inglise keelt loed, siis David Lebovitz on väga asjalikult seletanud, kuidas ilma masinata jäätist teha. Põhimõtteliselt on Sul vaja madalat kaanega karpi (madalat seepärast, et siis külmub jäätisesegu paremini läbi). Paned valmis ja jahtunud jäätisesegu sinna sisse ja seejärel kinnise karbi sügavkülma. Umbes 1 tunni pärast võtad välja ja segad hoolega läbi (võimaluse korral sega mikseriga kohevamaks). Siis pane uuesti sügavkülma. 45-60 minuti pärast võta uuesti välja ja korda segamist. Tee nii 3-4 korda, kuni jäätis on ühtlaselt läbi külmunud (aga mitte üheks tükiks muidugi :))

Martiina
Abikokk
2009-08-01 12:29:09
Mina olen seda jäätisetegu nüüd mõelnud ja mõelnud ja lõpuks otsustasin siis ka ise jäätist teha :D Kuigi masinat mul pole, seega valin neid retsepte veel, mille järgi teha.. Esimene katsetus oli tikrisorbett aga see ei maitsenud eriti ei mulle ega mehele. Ilmselt seetõttu, et meie mõlema jaoks on "õige" jäätis ikka see koorene :D Nüüd aga tegin selle jäätisetordi retsepti järgi vaarikajäätist. Kuna tegin seda õhtul ja panin ööseks külma, sisi vahepeal segatud ei saanud ning seetõttu oli jäätis kiuline. Aga see ei häirinud üldse, jäätis oli väga hea. Vaarikatest võib selle retsepti järgi teinekordki teha :)
Fre
Abikokk
2009-08-05 09:29:16
Pille:
Minu tänane jäätisetegu: kirsijäätis šokolaaditükkidega. Kombineerisin retsepti mitmest allikast, seepärast algallikale ei viitagi, see täitsa minu retsept :)
Tegin ka laias laastus ülaltoodud retseptile toetudes jäätist ja jäin tulemusega väga rahule. Kahjuks ei leidnud poest Amarettot (vaatasin Stockmannist??? ei teagi kas seda ei peagi müügil olema). Kuna mulle ei anta väga palju kokkamisaega siis kirsside lõikumise asemel töötlesin neid õige pisut saumiskeriga ja see töötas väga hästi - tekkisid pisikesed tükid ja ribakesed, mis olid parasjagu mõnusad maitseandjad, mitte liiga suured külmunud kuubikud. Kirsside kestad on piisavalt tugevad ja seega ei aja sausegur neid kohe ühtlaseks püreeks.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-05 13:55:00
Fre:
Pille:
Tegin ka laias laastus ülaltoodud retseptile toetudes jäätist ja jäin tulemusega väga rahule. Kahjuks ei leidnud poest Amarettot (vaatasin Stockmannist??? ei teagi kas seda ei peagi müügil olema).
Fre, amaretto on itaalia mandlilikööri üldnimetus, poest tuleks otsida Disaronno Originale nimelist kandilist pudelit. See on vist tuntuim amaretto bränd (tegelikult ainuke, mida mina tean :D) Näeb välja selline:

Fre
Abikokk
2009-08-05 16:33:10
Ma otsisin Amarettot pudeli kuju järgi, niiet seda oleks vast pidanud märkama nimest sültumata. Aga eks teinekord vaatan veel ringi....
<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>