Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Kristel
Abikokk
2009-06-01 17:52:00
Pille:
Nüüd, kui suvi on kohe-kohe käes ja õues saab juba ilma jakita käia, on mul jälle jäätisehimu peale tulnud. 2009. a. suvine jäätisehooaeg on nüüd avatud. Tegin rabarbrijäätist. Sai kreemjas, hapukas, maitsev ja mõnus.
Kristel:
Pille, kas seda rabarberijäätist saab ka ilma masinata teha, et lihtsalt sügavkülma?
Kristel - siis jäta 10% rõõsk koor retseptist välja ja vahusta 35% koor /seda võta 3-4 dl/ pehmetipuliseks vahuks, sega tuhksuhkruga vahustatud munakollaste ning jahtunud rabarbripüreega. Pane sügavkülma tahenema (vahepeal võid segada, aga ei pea). ca 20 minutit enne serveerimist tõsta sügavkülmast tavakülmikusse.
Rabarbijäätis tuli superhea!!!!! Hoolimata Pille õpetusest koorisin rabarbrid ära ja seetõttu kannatas jäätise värvus, kuid maitset ei rikkunud!
Zoozi
Abikokk
2009-06-03 09:52:06
Sain siis eile tehtud oma esimese jäätise, kuigi jäätisemasin on juba ammust ajast olemas. Lapsepõlves tegi ema jäätist ka masinaga, see tuli külmkappi panna, kus see siis segas massi, juhe aga oli kapiukse vahelt pistikus :) Vahepeal ostsime uue, aga sellega mina ei jõudnudki teha, kuna külmakauss oli viga saanud ja masin tuli ära visata. Ema kaks korda ikka jõudis teha. Nüüd võtsin ennast kokku ja valmistasin lastele vanillijäätist. Lastele väga meeldis, minu jaoks oli liiga magus ja koorene - nagu Ingmani jäätis :) Täna teen endale rabarbrijäätist :)

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2009-06-03 22:39:38
Tegin täna rabarbrijäätist, mis meeldis väga.

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2009-06-08 19:45:10
Tänane mangojäätis. Väga hea! Mõnusalt mangone ja värv on ka kena. Natuke tegemist oli, aga tulemus oli seda väärt. Meile meeldis :)

Zoozi tegemised

Kätrin
Abikokk
2009-06-11 10:09:47
Pille, tegin ka Nutella jäätist. Kasutasin samu koostisained, nagu Sul pildid. Aga pärast külmumist jäi jäätis täpiline - nagu pisi-pisitillikused Nutella pallikesed oleks pruuni jäätise sees. Ja minu jäätis jäi palju tumedam, kuigi lisasin nõks piima, sest lihtsalt kaks omavahel segades oli jäätis minuj aoks tulimagus. Millest need erinevused võiksid tekkida? Vahepeal tegin ka vaniljejäätist, mille panin karpi vaheldumisi maasika-toormoosiga. Supermõnus. Ja külmetasin jogurtit, siis suvel hea jahutuseks võtta kuuma ilmaga.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-11 11:08:33
K2trin:
Pille, tegin ka Nutella jäätist. Kasutasin samu koostisained, nagu Sul pildid. Aga pärast külmumist jäi jäätis täpiline - nagu pisi-pisitillikused Nutella pallikesed oleks pruuni jäätise sees. Ja minu jäätis jäi palju tumedam, kuigi lisasin nõks piima, sest lihtsalt kaks omavahel segades oli jäätis minu jaoks tulimagus. Millest need erinevused võiksid tekkida?
Ei no magus see pidigi olema (kasutasid ikka suhkruta kondenspiima, eks? :D). Aga minul tükke ei tekkinud, täiesti ühtlane pruun jäätis. Kas Sul enne külmutamist näitas juba mingeid tükistumise märke, või oli siis ilus ühtlane segu?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2009-06-11 11:21:11
Ikka ilma suhkruta. Lisasin piima päris paraja hulga- 250ml vast ja nüüd on hea, magus jäätis. Kausis oli segu ühtlaselt pruun, jäätisemasina töö lõppedes aga täpiline :) Ega maitsel midagi viga pole, lihtsalt külaline võib ehmatada, et mis täpid need on. Näpuga üle lusika tõmmates ja need kuulikesed laiaks vajutades selgub, et tegu on puhta nutellaga. Jäätisemasina pöörleva vispli külge tekkis ka korralik nutella kiht nagu oleks see pööreldes sealt segust nutellat välja sõelunud. Väga kummaline. Aga jäätis on ikkagi väga hea ja magusalembese, minu K uus lemmik. :)

Kätrini kokkamispäevik

Zoozi
Abikokk
2009-06-13 12:35:56
Astelpajujäätis. Väga, väga mõnus.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-20 21:05:17
Mugandasin Lebovitzi retsepti ja tegin jogurti-maasikajäätist: Väga hea oli!!

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-29 17:46:58
Eelmisel nädalal tegime itaalia mascarpone-jäätist maasikate ja palsamiäädikaga (Gelato di Fragola e Balsamico), eile mugandasin ühte Epicurious.com retsepti ja tegin matcha-jäätist. Mõnusalt roheline ja matchalik jäi :P

<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>