Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Lilly_Munster
Abikokk
2009-02-13 12:04:49
Gegegerda:
Hei! Mul on selline probleemo, et külmkappi on seisma jäänud karp mascarpone toorjuustu ja siis tahaks sellest jäätist teha. Kas keegi oskaks mõnd retsepti soovitada?
Mul on hea retseptum inimestele, kel lisaks laagerduvale mascarponele veel üks pakk shokolaaditükkidega küpsiseid, millele keegi elevants peale istus. :) Jäätis šokolaaditükkidega küpsistega Vaja läheb: 250 g mascarponet 250 ml täispiima 100 g (roo)suhkrut 150 g shokolaaditükkidega küpsiseid Mascarpone, piim ja suhkur segada ühtlaseks massiks. Valada jäätisemasinasse. Küpsised purustada tükikesteks ja lisada juba tahkuma hakkavale segule. Tulemuseks on mõnus rammus jäätis :P
Gegegerda
Abikokk
2009-03-10 11:44:09
Tegin kiivisorbetti: blogipost asub siin

www.gegegerda.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2009-03-10 15:50:10
Kuidas maitses kiivisorbee? Kas kraapis kurku ka nagu kiivid vahel teevad?

Kätrini kokkamispäevik

Gegegerda
Abikokk
2009-03-10 16:57:35
K2trin:
Kuidas maitses kiivisorbee? Kas kraapis kurku ka nagu kiivid vahel teevad?
Maitses hea, hästi-hästi kiivine muidugi :). Ma ei oska kurgu kraapimise kohta öelda, aga mul teevad kiivid natuke huuled hellaks. Nii tegi veidi ka see jäätis.

www.gegegerda.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-20 19:56:18
Tegin eile õhtul mesist mascarponejäätist. Õhtul enam süüa ei jõudnud, panime töödeldud segu sügavkülma tahenema. Hommikul oli meeldivaks üllatuseks just jäätise konsistents - mõnusalt tihe, aga igati pallideks vormitav otse külmikust võttes. Enamasti tuleb jäätistel veidi sulada lasta, kuna kodused jäätised kipuvad kõvad olema. Ilmselt on põhjuseks mesi, mis (inverteeritud suhkruna?) aitab pehmust hoida. Mesine ja mascarponene. Üks nami-namikas sai ka lusikatäie proovida ja kiitis ka heaks :P PS! Retsept sobib ka neile, kel jäätisemasinat pole. Sel juhul tuleb kohvikoore asemel võtta vahukoort ja lisada selle vahustatult. Siis sügavkülma tahenema. Aga siis tuleb rammusam (ja praegugi oli enam kui piisavalt rammus!)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Irmasista
Kokaõpilane
2009-03-21 20:46:04
Laenasin naabrinaise käest jäätisemasin ja 24 tunni sees on valminud juba 2 jäätist. Testingi siin parasjagu Nami-nami kohvijäätis ja mötlen, mis teistmoodi vöiks olla. Ma mugandasin retsepti niipalju, et poole vahukoore kogusest asendasin piimaga ja koort ma ei vahustanud, samuti lisasin külmutamisprotsessi käigus törtsu VanaTallinnat. Peaks ütlema , et väga hea, vöibolla vöiks suhkru kogus väiksem olla. PS retseptis on märgitud 1.5 suhkrut...vöibolla möeldud supilusikat ja mina panin detsiliitrit:) Teine jäätis on marjajäätis: 400 g külmutatud maasika-vaarika-mustasöstra segu 300 ml suhkruga kondentspiima 125 ml vahukoort Vot see on minu jäätis, kreemjas ja samas marjane:)
Irmasista
Kokaõpilane
2009-03-21 21:04:13
Mis teie arvate, kas mangopüree ja kreeka jogurt koos väikse sidrunimahla ja suhkruga vöiks hea jäätise anda? Piima ju ei paneks sinna:S
Zapxpxau
Abikokk
2009-03-21 21:21:12
Kreeka jogurt? Muidugi! Tegin gelatot ka mascarponega ja väga hea oli. Jogurt sobib suurepäraselt. Näiteks mustikajäätist eelistataksegi tihti teha just jogurtiga.

Zap*

Zapxpxau
Abikokk
2009-03-21 22:46:12
Minu mõni aeg tagasi mascarpone baasil tehtud maasika gelato, roosiveega "maitsestatud". Imehea!

Zap*

Tiina
Abikokk
2009-03-22 16:09:17
Mul selline küsimus, et kui talvel marjajäätist tahta, siis saab seda teha ainult külmutatud marjadest ja paljud nii teevadki. Aga külmutatud ja sulanud marju ei tohi ju uuesti külmutada! Mul sellepärast kõik maasika- jm jäätised kevadeni ootel. Mida teie selle sulatamise ja uuesti külmutamise kohta arvate?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>