Postitusi: 10
Tiitel: Kokaõpilane
2009-06-04 14:39:20 |
Puhas ilu! Ja maitsele ma parem ei mõtlekski :) Tundub, et makroonid on oma tuntuses tipu saavutanud. Ma ei julge hetkel nende tegemiselegi möeldagi, kehakaal hakkab juba möteldes töusma :D |
2009-03-29 20:33:18 |
Minu seiklused Makroonimaal jätkuvad ;) Täna tegin vaarika makroone. Olin oma-arust juba nii mitu korda Kristjani juhtnööre lugenud, et arvasin mäletavat kogusi ja siis... 90 munavalget, 100 g tuhksuhkurt ja 100 g mandlijahu, lisaks suur supilusikas jõhvikajahu ja tilk vaarikaaroomi. Saate isegi aru, mis viltu, meeles olid mul hoopis kreemi kogused :) No välja nad ikkagi tulid, kuigi vähem krõbedad ja magusad ja ehk vähem nägusad ka. Kreemi tegemiseks olin varunud sellist toredat asja nagu Vadelma Aromi, mille ostsin Vantaa K-Citymarketist ja mille koostises on peale vee, alkoholi ja paari E lugeda ka naturaalseid vaarika aroomaineid. Kreemi tegin siin 100 g võist, 100 g tuhksuhkrust ja 1 tl vaarikaaroomist. Ja laste arvamuse kohaselt olid need makroonid maitsvamad, kui eelmised šokolaadi omad :) |
2009-03-22 21:45:21 |
Tiina, mina tegin just eile külmutatud marjadest jäätist ja ma luban sulle, see ei tule paha. Ma isiklikult teen alati nii - enne saumikseriga püreerimist ei lase marju kunagi päris ära sulada, siis jääb püree mönus kreemine. Täna sündis mul uus jäätis: Taevalik Mangojäätis - 300 ml mangopüreed 250 ml Kreeka jogurtit 50 ml 35% koort 100 g suhkurt 1 sl sidrunimahla segasin miksriga jogurtit, koort ja suhkrut paar minutit, siis lisasin mango ja sidruni jätkasin mikserdamist ja siis valasin jäätisemasinasse, mis tegi ülejäänud töö. Hea mitte väga magus ega ka rammus jäätis. |
2009-03-22 09:08:17 |
Marju:
Marju, minul on just selline saumikser, nagu sa viitad. Sellega on ideaalne pestot teha ja vahukoort saab ka teha, aga sellest ei piisa. Vispel on nõnda väikese võimsusega, et või vahustamine ei tule kõne allagi, ma oleks ta hiljuti teise ilma saatnud, kui üritasin toasooja võid suhkruga vahustada. Mina igatsen just sellist köögikombaini, kuhu saaks veel jäätise tegemiseks potikese juurde osta (Pille räägib sellest Kitchen Aidist jäätiseteema all).Mul on põhimõtteliselt samas stiilis köögikombain ja kasutan ka, aga olen mõelnud, et kui uue ostaks siis sellise väiksema, pigem nagu lisadega saumikseri. Tundub praktilisem ja mõnusam, sest näiteks pesto tegemiseks on minu arust see kombain liiga suur, aga saumikseri seelõikuriga lisa on just paras. Suppi püreestan niikuinii saumikseriga. Hetkel kasutangi oma kombaini põhiliselt muna ja vahukoore vahustamiseks, aga see vispel on ju ka saumikseril olemas :) Ühesõnaga, soovitan mõelda just milleks seda kasutatakse ja kui suur asi kööki mugavalt mahub. |
2009-03-21 21:04:13 |
Mis teie arvate, kas mangopüree ja kreeka jogurt koos väikse sidrunimahla ja suhkruga vöiks hea jäätise anda? Piima ju ei paneks sinna:S |