Spiidi Abikokk 2008-12-16 18:40:13 |
Merle:
Kas saaks palun selle jäätise retsepti? :D
vaid tõelistele šokohoolikutele, täidlane ja tummine, kestab kaua, üks kuul katab magusaisu: http://farm4.static.flickr.com/3171/3055106707_7b52a20acc_m.jpg |
|
Kätrin Abikokk 2008-12-18 13:32:16 |
Pärast pikka pikka ootamist, et jäätisemasin koju jõuaks (kellegi kaudu tellides) sai isu täis ja ostsin lõuna-ajal Kaubamajast Krupsi ära. Panin ta nüüd sügavkülma "fast-freezi" ehk siis kõige külmemasse osasse sügavkülmas ning tekkis küsimus, et kas ta seal 8 tunniga ka ära külmab? Vietnami kohvijäätise segu tegin ka valmis ja panin külmkappi ootama. Nii tahaks juba õhtul teha, kuid siis saab masin külmuda vaid 8-9 tundi. On kellelgi kogemusi Krupsiga, kas piisab ka lühemast ajast või peab 24 h sügavas olema, et jaksaks jäätise korralikult valmis teha? | |
Eva Abikokk 2008-12-18 14:26:56 |
24 tundi on ikkagi soovituslik ja jäätiseseguga kehtib ka reegel, et 12 h peaks külmas seisma. Minu kogemus on, et neid soovitusi tasub tõsiselt võtta, vastasel juhul ei külmu korralikult ära (keegi siin eespool kirjeldas sellist varianti) või siis teine variant, on segu liiga "soe" ja külmub masina külge kinni ja masin ei jõua segu enam ringi ajada. Sellised probleemid siis võivad ilmneda.... | |
Kätrin Abikokk 2008-12-19 09:44:12 |
Eile siis esimene katsetus ja muidugi ei jõudnud ma 24tundi oodata (siis oleks täna hommikul pidanud jäätise segama) ning panin masina pärast 8tundi tööle. Ja lõpuni ei jaksanudki külmutada :( panin siis poolvedela segu kausiga külma ning hommikul maiustasin Vietnami kohvijäätisega. Küll oli hea. Nõks kiulisem oli, kui siin pildi pealt nähtu, aga maitses see-eest supermõnus. Masin läks eile õhtul jäässe tagasi, täna õhtul katsetan maasika-jäätisega. Küsimus tekkis selline, et kas masina võib pea ääreni vedelikuga täita, et kas siis jaksab külmutada koguse ära? | |
Tiina Abikokk 2008-12-19 10:00:40 |
K2trin:
Kindlasti ära pane masinat ääreni täis, sest külmutamisel segu paisub kõvasti ja siis ajab see tore mass sul kõik üle ääre. Ja see pole üldsegi enam tore... Sellel Krupsil on minu meelest labade peal isegi joon, kust kõrgemale enam panna ei tohi. Üle liitri segu korraga on juba palju.
Ma tavaliselt teen 6-8 dl vedelikust, pluss munad ja suhkur, sellest tuleb üks jäätisekarp täis, teinekord jääb ülegi. Küsimus tekkis selline, et kas masina võib pea ääreni vedelikuga täita, et kas siis jaksab külmutada koguse ära? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kätrin Abikokk 2008-12-19 11:32:28 |
Aitäh. Ma selle paisumisega ise ka arvestasin, kuid eilne vietnami kohvijäätise kogus tuli retsepti järgi mul vaid pool masina mahutavusest ja mõtlesin, et seda on äkki liiga vähe. :) Milles te jäätist külmikus hoiate? Kas on miskit hääd spetsiaalset nõud ka? | |
Eva Abikokk 2008-12-19 13:16:25 |
K2trin:
Mõistan väga hästi, et ei jaksanud oodata :) Kiuline tuligi ta Sul sellepärast, et segu ei jõudnud enne külmikusse panemist korralikult ära külmuda.
Ja lõpuni ei jaksanudki külmutada :( panin siis poolvedela segu kausiga külma ning hommikul maiustasin Vietnami kohvijäätisega. Küll oli hea. Nõks kiulisem oli, kui siin pildi pealt nähtu, aga maitses see-eest supermõnus. |
|
Kätrin Abikokk 2008-12-20 11:23:53 |
Mina nüüd jauran siin oma masinga. Eile tegin maasika-hapukoore jäätist. Maitses superhästi ja nii lihtne oli teha. Aga küsimusi tekib ka kuhjaga :) Kui külmaks Teie oma Krupsiga jäätise saate? Eilne sats sai tehtud 24H külmas olnud masinas ja segu oli ka külmas seisnud tunde, kuid masin külmutas segu vaid selliseks sulanud jäätise moodi massiks. Palle teha ei andnud. Panin siis lisaks veel külma. Mind nüüd huvitabki, et kas need imeilusad pildid, mis siin kõik üleval on ja kus ilusad selge kujuga pallikesed peal, on tehtud otse jäätisemasinast saadud jääisega või külmutate ka veel lisaks oma jäätist, enne kui sööma asute? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-20 11:58:46 |
K2trin:
Minul on KitchenAidi jäätisemasina lisavidin ja sellega olen lasknud jäätisel ikka üsna paksuks minna. Mõned fotod on tehtud vahetult pärast masinast väljavõtmist (need on enamasti ikka veidi pehmemad, aga siiski saab neid palliks teha, lihtsalt sulavad kiiremini), mõned peale lisakülmutamist (siis saab teha ilusamad ja konkreetsemad pallid, mis veidi kauem vormis püsivad). Päris sulanud jäätise tekstuuri pole saanud (eeltingimuseks siis korralikult külmunud masin, vähemalt külmkapikülm jäätisesegu ja normaalne temperatuur köögis).
Mind nüüd huvitabki, et kas need imeilusad pildid, mis siin kõik üleval on ja kus ilusad selge kujuga pallikesed peal, on tehtud otse jäätisemasinast saadud jääisega või külmutate ka veel lisaks oma jäätist, enne kui sööma asute? |
|
Kätrin Abikokk 2008-12-20 12:14:30 |
Aitäh Pille, ma siin nüüd katsetan muutkui aga ja õpin tundma seda masinat. Eile vaatasime mõelmad ninapidi juures, kuidas masin jäätist segas ja nii hea meel oli näha, kuidas minu kallis K vaimustusse sattus meie uuest köögi vidinast :) | |
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |