Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Gegegerda
Abikokk
2008-09-28 08:23:57
Hei! Mul on selline probleemo, et külmkappi on seisma jäänud karp mascarpone toorjuustu ja siis tahaks sellest jäätist teha. Kas keegi oskaks mõnd retsepti soovitada?

www.gegegerda.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-09-28 21:06:29
Gegegerda:
Hei! Mul on selline probleemo, et külmkappi on seisma jäänud karp mascarpone toorjuustu ja siis tahaks sellest jäätist teha. Kas keegi oskaks mõnd retsepti soovitada?
pole küll kunagi sellest jäätist teinud... aga kui näiteks vahukoorega ära vahustada ja siis sügavkülma (Sul vist polnud masinat, eks). sisse segada näiteks kama või mingit marjapüreed?! mascarpone on ju selline tihke kraam et peaks enne kuidagi õhulisemaks-vedelamaks muutma..

http://kardemon.blogspot.com

Paavo
Kokaõpilane
2008-09-28 21:47:32
Gegegerda:
Mul on selline probleemo, et külmkappi on seisma jäänud karp mascarpone toorjuustu ja siis tahaks sellest jäätist teha. Kas keegi oskaks mõnd retsepti soovitada?
Angelo Moglia Mascarponejäätis 0.5kg mascarponet 5 munakollast 5 munavalget 200g suhkrut 3spl amaretto likööri 3spl espressokohvi 400gr 35% rõõska koort Vahusta munakollased koos 100g suhkruga, espresso ja amaretto likööriga. Seejärel vahusta koor ja 100g suhkrut tugevaks vahuks ning sega mascarpone hulka. Vahusta munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks. Sega õrnalt kokku munakreem ja vahukoore-mascarponesegu ning kõige lõpuks munavalgevaht. Jaga mass eelkülmutatud pokaalidesse või ühte suuremasse kaussi ning pane vähemalt kuueks tunniks sügavkülma. Kaunista šokolaadilaastude, marjade, kakaopulbriga, kalla üle marja-, šokolaadi- või karamellikastmega. Minu poolest võiks amarettot ka alati rohkem olla ;)
Gegegerda
Abikokk
2008-09-29 07:00:26
Ma tegin eile sellist, et kaks tassi mascarponet ja üks tass piima, 1,2 tassi suhkrut ja siis veel 3 tl vanillisuhkrut. Nii lihtne, aga üllatavalt hea. Muidugi hästi rammus. Pehmena tuletas meelde seda jäätist, mis poes tuutusse masinast lastakse. mmm...

www.gegegerda.blogspot.com

Qsti
Abikokk
2008-09-29 08:17:50
Tiina:
Tegin vahepeal laimijäätist. Väga mõnusa värske maitsega. Lõpuks ometi üks jäätis, mis ei läinud sügavkülmas kivikõvaks! :) [b]Laimijäätis 4 dl piima, 2 dl suhkrut, 80 ml laimimahla (4-5 laimi) , 2 dl vahukoort, piparmünti või melissi[/b] Sega laimimahl (koos viljalihaga) ja suhkur. Soovi korral võib lisada 1 spl riivitud koort. Lisa vahukoor ja seejärel piim. Sega, kuni suhkur lahustub. Jahuta. Valmista masinas jäätis. Serveeri piparmündi- või melissilehtedega.
Tegime eile seda jäätist, mõnus värske maitsega sai.
Tiina
Abikokk
2008-10-07 11:00:20
Vahepeal kombineerisin [b]jõhvikasorbee 2 dl suhkrusiirupit (keeda 2 dl veest ja 2 dl suhkrust), 2 dl jõhvikamahla, 1 munavalge[/b] Jõhvikamahla saab nii: purusta saumikseri või blenderiga toored jõhvikad ja pressi mahl läbi sõela. Keeda suhkrut ja vett mõni minut. Vahusta munavalge kergelt vahuseks. Kalla vähehaaval sisse kuum siirup, vahustades, kuni jahtub kergelt. Lisa jõhvikamahl ja sega. Segule tuleb seistes peale vahukiht, aga see seguneb jäätisemasinas kenasti ära. Jahuta külmkapis. Valmista jäätisemasinas jäätis. Kogused olid mul natuke umbes, aga jõhvikamahla lisasin niipalju, kuni maitse järgi parajalt hapukas sai. Maitses nagu mannavaht! :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Kardemon
Abikokk
2008-10-22 00:19:50
tegin tükk aega tagasi kõrvitsaga jäätist. maitseb nagu koolijäätise kollane glasuur :)

http://kardemon.blogspot.com

Qsti
Abikokk
2008-10-22 10:38:14
Kardemon:
tegin tükk aega tagasi kõrvitsaga jäätist. maitseb nagu koolijäätise kollane glasuur :)
Mmm, seda tahaks proovida. Ise tegin Lebovitzi matcha jäätist nädalavahetusel, mulle väga-väga maitses, laps ja mees sõid ka aga mehele eriti ei meeldinud ("süüa võib aga juurde võtma ei lähe"). Mul nüüd pea liiter jäätist üksi limpsimiseks. :lol:
Tiina
Abikokk
2008-11-05 19:34:37
Tiina:
Tegin vahepeal laimijäätist. Väga mõnusa värske maitsega. Lõpuks ometi üks jäätis, mis ei läinud sügavkülmas kivikõvaks! :) [b]Laimijäätis 4 dl piima, 2 dl suhkrut, 80 ml laimimahla (4-5 laimi) , 2 dl vahukoort, piparmünti või melissi[/b] Sega laimimahl (koos viljalihaga) ja suhkur. Soovi korral võib lisada 1 spl riivitud koort. Lisa vahukoor ja seejärel piim. Sega, kuni suhkur lahustub. Jahuta. Valmista masinas jäätis. Serveeri piparmündi- või melissilehtedega.
Tegin sama põhimõtte järgi sidrunijäätist. Sidrunimahla sai 1 dl (2 sidrunit). Sama hea sai!

Tiina
Abikokk
2008-11-11 21:03:21
[b]Banaani-jogurtijäätis 3 banaani, 75 fariinisuhkrut, 4 dl maitsestamata jogurtit, 2 spl suhkrut, 2 dl piima, 1/2 tl vaniljeekstrakti, 1/4 tl soola[/b] Viiluta banaanid, sega fariinisuhkruga, kalla ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit, vahepeal korra segades. Püreesta banaanid koos jogurti, suhkru, vanilje ja soolaga saumikseri või blenderi abil. Lisa piim. Jahuta. Valmista jäätisemasinas jäätis. Idee sain Bounteous Bites blogist, kus oli viide David Leibowitzi originaalretseptile, aga kuna ma tahtsin teha banaani-jogurtijäätist, kohandasin omale uue retsepti nende kahe põhjal. Päris hää sai. Mina ei ole eriti küpsetatud banaani austaja, aga jäätises on selle maitse domineeriv. Värv on natuke selline... beež :D Aga peaasi - ei mingit vahukoort ega munakollaste kuumutamist, kreemja konsistentsi tagab banaan. Piima oli vaja ka ainult sellepärast lisada, et muidu sai segu liiga paks. Nii et kes armastab banaani, sellele soovitan. PS. Laps nuusutas ja teatas kahtlustavat, et lõhnab jogurti järgi. Siis maitses ja kommenteeris, et imelik! Aga ära sõi küll. :D PPS. Kasutasin Saidafarmi kodust jogurtit.

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>