Eva Abikokk 2009-01-11 12:46:54 |
Jäätis mannavahust ehk roosamanna jäätis: Retsept siit | |
Siilu Kokaõpilane 2009-01-11 13:08:42 |
Eva:
Proovisin eile ära selle lühema külmutamise. Muna-piimasegu oli külmkapis umbes 6 tundi, vahukoor kindlasti üle 12 tunni. Jäätise valmistamisel mingit erinevust ei märganud :)
Ja ingveri jäätis on minu katsetustest siiani parim :) Siilu:
Sa võid ju katsetada, ehk saab vähema ajaga ka hakkama - näiteks A. Kang soovitab, et kui on väga kiire, saab häda pärast segu kiirelt ka jääkuubikute abiga jahutatud. Enda kogemus ütleb küll, et see mis endale tundub ja mis tegelikult on, võivad vahel päris palju erineda :)Mõned küsimused on tekkinud ka, äkki oskavad targemad nõu anda :) . Esmalt huvitab mind see, miks peab tooraineid külmkapis vähemalt 12 tundi hoidma? Mulle tundub, et külmkapi temperatuuri saavutamine võtab hoopis vähem aega... |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-01-13 12:37:09 |
Siilu:
Üldiselt on vesi suure soojusmahtuvusega aine ja selle jahutamine võtab aega/energiat. Talvisel ajal saab ju poti esmalt näiteks välja tõsta ja seejärel külmikusse. Siis ma usun küll, et peaks märksa kiiremini kui 12 tunniga hakkama saama. Sõltub muidugi talve tõsiduse asmest :) Eks see 12 tundi ole lihtsalt lollikindel, töötab ka soojal suvel sageli külmkapiust avades-sulgedes.
Aga mida te teete ülejäävate munavalgetega? Beseerulli, pavlovat, sõstra pisara/beseekooki... On mingeid häid soolaseid ideid? Esmalt huvitab mind see, miks peab tooraineid külmkapis vähemalt 12 tundi hoidma? Mulle tundub, et külmkapi temperatuuri saavutamine võtab hoopis vähem aega... |
|
Tiina Abikokk 2009-01-13 13:09:37 |
Lilly_Munster:
Ehk leiad ideid siit teemast: Munavalgete kasutamine. Aga mida te teete ülejäävate munavalgetega? Beseerulli, pavlovat, sõstra pisara/beseekooki... On mingeid häid soolaseid ideid? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-01-13 14:20:42 |
Tiina:
Tähh! Just midagi sellist vaja oligi :) Valeriküpsised :P Jäätisemasin teeb paksuks... Lilly_Munster:
Ehk leiad ideid siit teemast: Munavalgete kasutamine.Aga mida te teete ülejäävate munavalgetega? Beseerulli, pavlovat, sõstra pisara/beseekooki... On mingeid häid soolaseid ideid? |
|
Leenilii Abikokk 2009-01-14 15:28:02 |
tegin Evast innustatuna tema õunamoosi-jäätise järgi maasika-pohlajäätist, kuna neid asju oli mul külmkapis parasjagu nii palju, et vaja ära kulutada. Põhisegu sisse läks ca 1,5 spl maasikapüreed ja ca 2 spl pohlatoormoosi (poe oma). Jäätis tuli jube hea! Parim, mis ma siiani teinud olen! Teen ka edaspidi selle põhiretsepti järgi moosijäätisedi! | |
Lilly_Munster Abikokk 2009-01-16 12:58:33 |
Pille:
Ma panin tavalist roosuhkru siirupit glükoosisiirupi asemel ja tuli küll selline lapsepõlveplombiir välja. :) Eks magusaks tegemine siirupi eesmärk ole, lihtsalt mõned suhkrud on magusamad ja siirupid erineva konsentratsiooniga. Tiina:
Märkasin ise ka, et seal retseptis ju glükoosisiirup (ingl. k. liquid glycose), mida me välismaalt koju tõime. Eestis pole kohanud. Oehh.Mis on glükoosisiirup (glükoosist keedetud siirup ilmselt :)) ja kust seda saab? Kas seda tavalise siirupiga asendada võib? |
|
Heeringas Kokaõpilane 2009-01-16 13:20:49 |
Pille:
Tere! Kas eestis ka kuskil mathca pulbrit müüakse siis? :D ostsin kord kunagi seda siin ühest teepoest (see kett mis on Tallinnas roccalmares jne igalpool) aga see oli mingi kohutava maitsega ja Hiinas tehtud üldse. Mul on väike varu ka head matchat kuid seda ei raatsi jäätisesse panna :D Täitsa nõus Sinuga, Eva. Me pole pärast jäätisemasina ostmist vist enam kordagi poejäätist ostnud :) Aga me oleme rohkem vist sorbeesid teinud kui jäätiseid - tikrisorbee, astelpajusorbee (pilt oli ka viimases Oma Maitses:), arbuusisorbee, apelsinisorbee on suured lemmikud ja neist pea kõiki oleme teinud rohkem kui üks kord. Mulle meeldis veel vietnami kohvijäätis väga, nagu ka veidi hapukas jogurtisorbee. Matcha-jäätist tahaks kindlasti proovida. Mis retsepti järgi Sa seda viimast tegid, Eva? Meil on hetkel kodus päris palju matcha pulbrit, nii et kasutaks juhust.. "I am a fish. Cuisine is my sea." - Rokusaburo Michiba |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-16 13:23:27 |
Heeringas:
Heeringas, vaata matcha teemat - seal juttu nii valimisest, kasutamisest kui ka võimalikest ostukohtadest.
Tere! Kas eestis ka kuskil mathca pulbrit müüakse siis? :D ostsin kord kunagi seda siin ühest teepoest (see kett mis on Tallinnas roccalmares jne igalpool) aga see oli mingi kohutava maitsega ja Hiinas tehtud üldse. Mul on väike varu ka head matchat kuid seda ei raatsi jäätisesse panna :D |
|
Heeringas Kokaõpilane 2009-01-22 18:01:36 |
Pille:
Hehe, aitäh! Oleks pidand selle peale vist isegi tulema, et otsida :P Heeringas:
Heeringas, vaata matcha teemat - seal juttu nii valimisest, kasutamisest kui ka võimalikest ostukohtadest.Tere! Kas eestis ka kuskil mathca pulbrit müüakse siis? :D ostsin kord kunagi seda siin ühest teepoest (see kett mis on Tallinnas roccalmares jne igalpool) aga see oli mingi kohutava maitsega ja Hiinas tehtud üldse. Mul on väike varu ka head matchat kuid seda ei raatsi jäätisesse panna :D "I am a fish. Cuisine is my sea." - Rokusaburo Michiba |
|
<< < 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 > >> |