Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Eva
Abikokk
2008-12-20 20:18:29
K2trin:
Kui külmaks Teie oma Krupsiga jäätise saate? Mind nüüd huvitabki, et kas need imeilusad pildid, mis siin kõik üleval on ja kus ilusad selge kujuga pallikesed peal, on tehtud otse jäätisemasinast saadud jääisega või külmutate ka veel lisaks oma jäätist, enne kui sööma asute?
Masinas valminud jäätist tuleb enne sügavkülmas külmutada, et neid palle saada. Nt mõned tunnid.

http://www.perenaine.ee/

Nipitiri
Abikokk
2008-12-22 15:12:45
Tegin teise katsetusena Nigella granaatõunajäätist. Natuke vahustasin miksriga ja siis panin masinasse. Maitse oli täitsa hea, aga täisvahukoorest tehtuna jäi meie jaoks liiga rammusaks - järgmine kord teen piimaga pooleks nagu Qsti retsepti juures kommenteerib. Granaatõunad juba ostetud, hinna järgi vaadates tundub praegu olevat hooaeg.
Nipitiri
Abikokk
2008-12-30 15:22:36
Nipitiri:
... järgmine kord teen piimaga pooleks nagu Qsti retsepti juures kommenteerib.
Mõeldud-tehtud. Piimaga (4 dl piima + 2 dl 35% koort) tuli jälle liiga lahja :) Ilmselt pean veel erinevate kooresegudega katsetama, aga hetkel on sellest retseptist isu täis.
Kätrin
Abikokk
2008-12-31 00:41:28
Minul on nüüd vanilje jäätis kah tehtud(Lebovitzi retsept). Sai kohe täitsa õige ja väga hea. Külmus korralikult ka juba masinas. Serveerisin graanaatõuna seemnetega: Nüüd tahaks teha šokolaadijäätist. Kohe sellist väga rammusat ja šokolaadist. Millised on teie lemmikud šokolaadijäätiste retseptide hulgast? Tegin muna-koore-piima segu ohtra mõru kakaoga. Sai väga hea ja tummine: Ja siis veel näide maasika-hapukoore jäätisest: Täna läheb uus sats vanilje jäätist masinasse- see oli minu K lemmik, läks hästi kaubaks :D

Kätrini kokkamispäevik

Kardemon
Abikokk
2009-01-02 17:04:43
K2trin:
Minul on nüüd vanilje jäätis kah tehtud. Sai kohe täitsa õige ja väga hea. Külmus korralikult ka juba masinas. Nüüd tahaks teha šokolaadijäätist. Kohe sellist väga rammusat ja šokolaadist. Millised on teie lemmikud šokolaadijäätiste retseptide hulgast?
raudselt see A. Kangi retsept :P (sama retsept, mida mainib ka Merle postituses #157)

http://kardemon.blogspot.com

Berit
Abikokk
2009-01-04 12:55:56
Kuna tordist jäi üle 6 munakollast, oli see suurepärane ajend jäätise tegemiseks. Valisin välja Eva retsepti, sest mandlid ja martsipan maitsevad mulle väga. Tegin retseptist suurema koguse, sest jäätisemaiad oleme me peres kõik ja seda läheb alati palju, seega panin mina 5dl piima, 2dl 35% koort ja 2dl kohvikoort. Suhkrut lisasin 2dl ja sobis väga hästi. Segu hoidsin korralikult ööläbi veel külmkapis, tulemus on super! Soovitan järgi proovida ;)
Siilu
Kokaõpilane
2009-01-10 10:45:00
Olen mõned nädalad uhke Krupsi omanik :) . Proovitud on vaniljejäätis - minu jaoks natuke liiga rammus aga muidu hea naturaalse maitsega. Ikka päris jäätis mitte plastmass :) Rummi-rosina - järgmisel korral vähendan veidi rummi kogust ;) . Igatahes kindel lemmik ja läheb kordamisele. Õunamoosi jäätis (Eva retsept) - väga mõnus, teen kunagi kindlasti veel. Kuigi päris retsepti järgi tehes oli minu maitse jaoks moosi liiga vähe. Korrutasin koguse vähemalt kahega. Jogurti-apelsini jäätis - veidi lahjem variant ja tänu sellele sai ka suuremas koguses proovitud. Lisasin originaalretseptile kaneeli ja kardemoni ja tänu sellele maitses eriti hästi. Hetkel tegemisel ingverijäätis. Mõned küsimused on tekkinud ka, äkki oskavad targemad nõu anda :) . Esmalt huvitab mind see, miks peab tooraineid külmkapis vähemalt 12 tundi hoidma? Mulle tundub, et külmkapi temperatuuri saavutamine võtab hoopis vähem aega... Ja siis tahaks veel teada miks on enamuses retseptides kasutatud ainult munakollaseid. Ise olen teinud esimesed katsetused masinaga kaasas olnud lihtsamate retseptide järgi ja seal on kasutatud ka munavalgeid. Kas ainult kollaseid kasutades on mingi tekstuuri/maitse erinevus? Tänud ette vastajatele :)
Eva
Abikokk
2009-01-10 11:15:50
Berit:
Valisin välja Eva retsepti, sest mandlid ja martsipan maitsevad mulle väga.
Berit, tore, et maitses. Kas võtsid mandlitelt kesta ka ära? Pildi pealt paistab, et mitte... Mind huvitabki, et kui need kestad häirisid söömise ajal?
Siilu:
Mõned küsimused on tekkinud ka, äkki oskavad targemad nõu anda :) . Esmalt huvitab mind see, miks peab tooraineid külmkapis vähemalt 12 tundi hoidma? Mulle tundub, et külmkapi temperatuuri saavutamine võtab hoopis vähem aega...
Sa võid ju katsetada, ehk saab vähema ajaga ka hakkama - näiteks A. Kang soovitab, et kui on väga kiire, saab häda pärast segu kiirelt ka jääkuubikute abiga jahutatud. Enda kogemus ütleb küll, et see mis endale tundub ja mis tegelikult on, võivad vahel päris palju erineda :)

Berit
Abikokk
2009-01-10 11:27:38
Eva:
Berit:
Valisin välja Eva retsepti, sest mandlid ja martsipan maitsevad mulle väga.
Berit, tore, et maitses. Kas võtsid mandlitelt kesta ka ära? Pildi pealt paistab, et mitte... Mind huvitabki, et kui need kestad häirisid söömise ajal?
Kuna ma hakkasin seda segu tegema alles hilja õhtul, ei olnud mul jaksu neid mandleid koorida, seega lendasid sisse koorega pähklid. Ja absoluutselt mitte mingit probleemi ei olnud, hamba all krõmpsusid vaid mõned väiksemad mandlitükid, mis oli väga mõnus. Seepärast ma hiljem mõtlesin ka, et misjaoks neid koorida oli tarvis :)
Eva
Abikokk
2009-01-10 12:05:25
Berit:
Kuna ma hakkasin seda segu tegema alles hilja õhtul, ei olnud mul jaksu neid mandleid koorida, seega lendasid sisse koorega pähklid. Ja absoluutselt mitte mingit probleemi ei olnud, hamba all krõmpsusid vaid mõned väiksemad mandlitükid, mis oli väga mõnus. Seepärast ma hiljem mõtlesin ka, et misjaoks neid koorida oli tarvis :)
Ok, seda on hea teada, sest koorida on tõesti üpris tüütu!

<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>