Berit Abikokk 2008-11-15 18:28:12 |
Täna tuli järsku kiiresti üks jäätis valmis teha ja kuna ma olen juba ammu tahtnud Vietnami kohvijäätist teha, siis oli see kindel valik. Tekstuurilt oli tõesti väga mõnus, siiani üks parimaid, maitselt ka hea, kuid veidi liiga magus minu jaoks (kes ma armastan jäätist ikka suurte portsude kaupa korraga süüa) :) | |
Katja Abikokk 2008-11-15 19:59:57 |
mina panin lihtsalt mumuu karamelli-jogurti jäätisemasinasse ja nüüd limpsin.. :) | |
Kätrin Abikokk 2008-11-21 15:08:27 |
Ma olen juba täielik jäätisesõltlane, aga masinat ootan juba teist nädalat ja enam ei suuda kannatada. Ma olen seda jäätise teemat siin neljandat korda lugemas- nippe korjamas ning kindel valik on nüüd tehtud. Vietnami kohvijäätis saab massinaga esimesena valmistet, kohe kui üks selline koju saabub. Siis ka kindlasti pilti ja mõtteid katsetusest. Aitäh kõigile imeilusate ja motiveerivate piltide eest! Siia ka üks pisuke küsimus- millega Vietnami kohvijäätisesse lisatav kohvipuru/pulber? nii peeneks jahvatada, et teralisust tunda poleks? Võib selle äkki hoopiski välja jätta või kaotaksin siis oluliselt maitses? | |
Berit Abikokk 2008-11-22 00:36:35 |
K2trin:
Mina panin lahustuva kohvi pulbrit, mis sulas sinna kenasti ära :) Ma olen juba täielik jäätisesõltlane, aga masinat ootan juba teist nädalat ja enam ei suuda kannatada. Ma olen seda jäätise teemat siin neljandat korda lugemas- nippe korjamas ning kindel valik on nüüd tehtud. Vietnami kohvijäätis saab massinaga esimesena valmistet, kohe kui üks selline koju saabub. Siis ka kindlasti pilti ja mõtteid katsetusest. Aitäh kõigile imeilusate ja motiveerivate piltide eest! Siia ka üks pisuke küsimus- millega Vietnami kohvijäätisesse lisatav kohvipuru/pulber? nii peeneks jahvatada, et teralisust tunda poleks? Võib selle äkki hoopiski välja jätta või kaotaksin siis oluliselt maitses? |
|
Tiina Abikokk 2008-11-22 17:24:37 |
K2trin:
Kui esimest korda seda tegin, jätsin pulbri välja, maitse oli väga hea. Teisel korral panin sisse ja sai veel parem! Just seetõttu, et pisut teraline oli. :) Siia ka üks pisuke küsimus- millega Vietnami kohvijäätisesse lisatav kohvipuru/pulber? nii peeneks jahvatada, et teralisust tunda poleks? Võib selle äkki hoopiski välja jätta või kaotaksin siis oluliselt maitses? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Eva Abikokk 2008-12-08 11:43:27 |
Sai proovitud salveijäätist, päris mõnus mahe ja salveine. | |
Merle Abikokk 2008-12-13 11:09:35 |
Tunnistan, et mind innustas siinne teema jäätisemasinat muretsema (parim viis kasutada ära kaubamaja kinkekaarti) :) Nüüd oleme kaasaga vandunud truudust omatehtud jäätisele ja ei vaata poodides enam sügavkülmalettide poolegi! Kui masin sügavkülmast väljas ja tegemas surra-vurra, siis oleme mõlemad ninapidi kõrval uurimas-ootamas, kuni magusroog valmib. Osa läheb otse masinast pintslisse aga kui veidigi kannatust on, on ikka parim veel paariks tunniks sügavkülma karbike lükata. Suvest saati oleme erinevaid retsepte proovinud ja kõige lemmikumad meil seni Eva piparmündi-šokolaadijäätis, mõru-šokolaadijäätis (A.Kang) ja kõige universaalsem vaniljejäätis. Angeelika Kangi retseptides vähendan alati suhkrukogust, muidu minu jaoks liig magusad. Mis meile ei istunud, oli peedi-šokolaadijäätis, mu mees kirjeldas seda nii, et jäätis jääb keele külge, mul on tunne, et see oli see šokolaadiglasuuri sees olnud või. Maitse mulle tõesti tegelikult meeldis ja välimus oli missitiitlivääriline, aga nagu hangus suus või ma ei tea. Midagi oli igatahes nihu. Paar klõpsu ka: esimesed mündi-šoksi jäätise kuulid (selle esimese jätateo jaoks sai Eestist vanematekodust kaasatassitud ka nõukaaegne vahvlimasin, minu meelest see kõige õigem) :P väikeste mustade täppidega jätt, maruhää koduse ploomikompotiga: vaid tõelistele šokohoolikutele, täidlane ja tummine, kestab kaua, üks kuul katab magusaisu: ilu: | |
Kardemon Abikokk 2008-12-13 19:22:15 |
see mõru-sokolaadijäätis (mida mainis Merle eelnevas postituses, on kindlalt ka üks minu lemmikuid!!!
aga me tegime mõni aeg tagasi marmelaadijäätist baasretseptile lisasin marmelaaditükke. terve jäätis sai marmelaadi-mekine.
samuti on viimati söödud kiiret (täpilist) šokolaadijäätist ja kiiret avokaadijäätist
http://kardemon.blogspot.com |
|
Eva Abikokk 2008-12-15 20:32:41 |
Tegin ka avokaadojäätist, aga erinevalt Spidurist ja Kardemonist tegin munakollastega keedukreemi stiilis, kuhu lisasin järgmisel päeval kahvliga purustatud avokaado ja ühe laimi mahla. Avokaado tükid olid päris mõnusad, aga järgmine kord proovin püreestatud varianti. Üldiselt on see jäätis väga maitsev, eriti soovitan avokaadosõpradele. | |
Nipitiri Abikokk 2008-12-16 17:37:50 |
Õnnistasin sisse juba mõni aeg tagasi soetatud, kuid seni riiulil seisnud jäätisemasina (odav Bomann). Esimeseks retseptiks valisin astelpajusorbeti ning tooraineks Taarapõllu astelpaju täismahl. Kogemus tegi selgeks, et pean edaspidi tõsiselt võtma masina juhendis olnud soovitust, et ained tuleb enne masinasse valamist 20 minutiks sügavkülma panna - katsusin kiiremini läbi ajada ja panin lihtsalt külmkapikülmana, aga 40 minutiga saavutas mahl vaid suvise jääjoogi konsistentsi. | |
<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 > >> |