Kardemon Abikokk 2008-07-23 22:59:24 |
me teeme nüüd üsna palju jäätist :)
kui muidu mõtlesin, et mõni asi tuli kodus välja "nagu päris".. siis kodujäätis on vast paremgi kui see "päris jäätis" ;) (noh, kui see itaalia jäätis välja arvata... ei mäleta hetkel, mis nimi on...)
retseptid masina juhendi vihikukesest endiselt....
kõik allolevate jäätiste retseptid ka siin üleval
vaarika-jogurti jäätis
muna-jäätis ja üks teine vaarikajäätis
mustasõstrajäätis selle retsepti tuletasime siin mainitud hapukoorejäätistest. ehk siis panime mahla, suhkru ja hapukoore... eriti lihtsalt :)
http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-24 09:50:00 |
Kardemon:
Gelato on selle itaalia jäätise nimi :)
(noh, kui see itaalia jäätis välja arvata... ei mäleta hetkel, mis nimi on...) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-27 19:13:14 |
Turul on praegu soodsalt müügil väga maitsvaid prantsuse aprikoose, nii et tegin David Lebovitzi aprikoosijäätist. Väga mõnus oli!! | |
Täpik Abikokk 2008-08-12 09:58:25 |
Eva:
Peale seda, kui ükskord lugesin, et jäätise sees on põhikomponent vesi ja siis on seal lisaks kõike muud peale koore ja munade, mida lootsin leida, ostsin jäätisemasina (Bomann).
Tegin traditsioonilist vanillijäätist rõõsa koore ja munadega, aga see tembeldati külmutatud vahukooreks - hästi rammus oli küll, nii et vale see ka polnud.
Järgmiseks tegin jorgurtijäätist - ka külmutatud jogurt ! st saaks sarnase ulemuse ka jorgurti sügavkülma panekul. :rolleyes:
Nüüd nõutakse, et kas jäätist ei saaks selle masinaga teha :/
Jäätisenõu mahutab u 1 liitri jäätist aga minul on nõu täitsa otsas - äkki peaks siis piimast proovima teha, et poejäätisega sarnast tulemust saada - st et ei oleks siis külmutatud algproduktid vaid ikkagi jäätis....
Soovitage keegi siis jäätiselise jäätise retsepti! Loodan, et see jäätise lisaaine ei ole mitte see mis poejäätisest jäätise teeb....
NB! see kiiks ka veel, et jäätis peab valge olema st šokolaadijäätist ei saa teha.... Sai soetatud jäätisemasin ja ei oleks uskunudki, et kodutehtud jäätis nii maitsev on! Tõenäoliselt säilitusainetest tulev kõrvalmaitse rikub poe-jäätise täitsa ära. |
|
Eva Abikokk 2008-08-12 10:41:14 |
Siinsamas teema all peaks hulgaliselt jäätise retsepte olema. Rõõsk koor (35%) ja piim pannakse jäätises tavaliselt pooleks, siis ei tule nii rammus. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-13 08:24:49 |
Spidur:
Lisasin hiljuti ühe soolase avokaadojäätise retsepti - ehk pakub kellelegi huvi..
täna tegin üsna põnevat jäätist- avokaadomaitselist. ise olen suur avokaado sõber, ja kuna praegu on nad odavalt saada, siis mõtlesingi proovida sellist jäätist. minu kallist meest on üsna raske avokaadot sööma meelitada, aga jäätise vastu pole tal midagi ja tuli välja, et avokaadojäätis on tema arvates täitsa söödav. teeskluse ma loeks tema näolt välja. igatahes päris mõnus magustoit sai, panin retsepti blogisse üles. |
|
JM Abikokk 2008-08-13 12:03:51 |
Spidur:
Appi aga kas ma enda teisepoole suudaks siis ka niimoodi avokaadot sööma panna? Mul jookseb teine peldiku poole juba selle asja nägemisest.
Kas sa talle ütlesid ka ette, et seal sees avokaado on või söötsid pimesi seda jäätist? minu kallist meest on üsna raske avokaadot sööma meelitada, aga jäätise vastu pole tal midagi ja tuli välja, et avokaadojäätis on tema arvates täitsa söödav. teeskluse ma loeks tema näolt välja. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Kardemon Abikokk 2008-08-16 14:11:36 |
vahepeal sõin kodujäätistest siis järgmisi:
arbuusisorbett (a.kangi raamatust "jäised ahvatlused"), boolimarjade jäätis, vietnami kohvijäätis, aprikoosijäätis
sorbett hea vaheldus koorestele jäätistele... samas eelistaks ikkagi just rammusamaid... vietnami kohvijäätis oli hea aga kuna pole kohvisõber, siis teinekord teen seda pigem teistele :). aprikoosijäätis oli hea... eriti hea aga kondenspiimaga :D http://kardemon.blogspot.com |
|
Kardemon Abikokk 2008-08-17 23:16:45 |
kuidas saaks teha selliseid küpsiseid nagu on Premia jäätisel?
nagu polegi küpsis vaid selline hästi pehme ja jääb sõrmede külge kinni... kas selliseid saab ainult tööstuslikult?
koostisained (kakaoküpsis): nisujahu, suhkur, vesi, taimne rasv, kakao 2%, emulgaator:sojaletsitiin, kergitusaine E500. mis on need kaks viimast - kas asendatavad?
või kuidas teha muudmoodi selliseid pehmeid küpsiseid?
varemalt on siin mu arust mainitud Marie küpsiseid. aga isetehtud?! http://kardemon.blogspot.com |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-08-18 11:18:03 |
Ma olen kasutanud Jardin BIO'logique küpsiseid, need on päris pehmed ja Fortnum'i English Thins. Ma arvan, et võib ka näiteks küpsise sisemist poolt (võibolla üleni korraks ntks piima sisse kasta?) pehmema jäätisega enne kokku panemist natuke "leotada", et küpsis pehmeneks. | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |