Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Qsti
Abikokk
2008-06-11 09:20:06
Tegin ka eile seda Vietnami kohvijäätist, väga-väga mõnus sai! Nii maitselt kui tekstuurilt. Aga selle retsepti kohta tahtsin öelda, et mind hetkeks ajas seal segadusse sõna "kohvipulber" (minu peas seostus see lahustuva kohviga mitte jahvatatud kohviga), mõtlesin originaalretseptist igaks juhuks üle vaadata, seal jäi mulle aga ette hoopis see "big pinch" ("Big pinch of finely ground dark-roast coffee") , eestikeelses on peotäis. See peab sel juhul üks imepisike peotäis olema. :P
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-11 09:30:50
Qsti:
Aga selle retsepti kohta tahtsin öelda, et mind hetkeks ajas seal segadusse sõna "kohvipulber" (minu peas seostus see lahustuva kohviga mitte jahvatatud kohviga), mõtlesin originaalretseptist igaks juhuks üle vaadata, seal jäi mulle aga ette hoopis see "big pinch" ("Big pinch of finely ground dark-roast coffee") , eestikeelses on peotäis. See peab sel juhul üks imepisike peotäis olema. :P
Tore, et maitses! Ja müstilisel kombel oli tõesti saanud näpuotsatäiest peotäis :O Parandasin 1 teelusikatäieks, sest just nii palju peene jahvatusega kohvipulbrit (mitte lahustuvat!) ma sinna paar korda olen pannud ja nii oli hea..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Qsti
Abikokk
2008-06-11 10:27:58
Pille:
Tore, et maitses! Ja müstilisel kombel oli tõesti saanud näpuotsatäiest peotäis :O Parandasin 1 teelusikatäieks, sest just nii palju peene jahvatusega kohvipulbrit (mitte lahustuvat!) ma sinna paar korda olen pannud ja nii oli hea..
Aitäh mõnusa retsepti eest! Kohvipulber teeb selle jäätise veel mõnusamaks kui ilma selleta (ma arvan, sest ilma pole ju saanud :D )
Kiilike
Abikokk
2008-06-17 12:57:18
Nii hea on käia lugemas teiste jäätise tegemise kogemusi ja katsetusi . Ise olen vaikselt mõned jäätised teinud. Siin juba kirja pandutest on läbi tehtud Eva mündi-šokolaadi jäätis - väga hea oli! maasikajäätis - retsept siis juba siin: siis veel šokolaadijäätis mis ka blogis üleval: Ja isiklikud lemmikud on kookosjäätis, millele on kookoshelbeid ka sisse segatud ning jogurtijäätis. Kookosjäätisest pilt siis siin: ja jogurtijäätisesest siin:

kiilikese köögikatsetused

Tiina
Abikokk
2008-06-17 21:01:30
Kiilike, väga kenad ja kindlasti ka väga maitsvad jäätised sul! Tegin vahepeal laimijäätist. Väga mõnusa värske maitsega. Lõpuks ometi üks jäätis, mis ei läinud sügavkülmas kivikõvaks! :) [b]Laimijäätis 4 dl piima, 2 dl suhkrut, 80 ml laimimahla (4-5 laimi) , 2 dl vahukoort, piparmünti või melissi[/b] Sega laimimahl (koos viljalihaga) ja suhkur. Soovi korral võib lisada 1 spl riivitud koort. Lisa vahukoor ja seejärel piim. Sega, kuni suhkur lahustub. Jahuta. Valmista masinas jäätis. Serveeri piparmündi- või melissilehtedega.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Qsti
Abikokk
2008-06-21 10:32:28
See kiilikese kookosjäätis on nii isuäratav, et sööks kohe koos kaunistusega ära.
Qsti
Abikokk
2008-06-21 10:37:24
Pille:
Aga hiljuti tegin Nigella Lawsoni granaatõunajäätist, kus tuli lisada vahustatud rõõska koort. Jäätist segama ei pidanud sügavkülmas, nii et ses mõttes oli hea lihtne variant. Maitselt oli ka hea, aga tekstuur oli veidi teine - selline kiulisem (aga see ei olnud ebameeldiv).
Tegime eile seda jäätist aga masinas, "pudelimahlast"(2dl), vahukoort 2dl, piima 3dl. Väga mõnus kreemjas sai...ja kõik mõmisesime jäätist süües, et see siiani vist parim omatehtud jäätis meil.
Kiilike
Abikokk
2008-06-22 16:02:03
Qsti:
See kiilikese kookosjäätis on nii isuäratav, et sööks kohe koos kaunistusega ära.
;) tähh. See õunapuuõis on see mis isu tekitab - usu mind. Mu poisid nõudsid mõlemad, et nemad tahavad ka sellise asjaga jäätist - ja nad sõid need õied ära :D.

kiilikese köögikatsetused

Tiina
Abikokk
2008-06-26 19:36:27
Laimijäätis (retsept ülalpool) sai nii hea, et tegin teise veel ja seekord pilti ka. Vot see jäätis mulle tõesti meeldib - ei mingit keetmist-jahutamist, munade vispeldamist ja muid aeganõudvaid toiminguid. Rasvase koore sisaldus on ka väike. Aga kui kena kreemjas ja värske maitse! Eriti rahul olen muidugi seetõttu, et retsepti mõtlesin täitsa ise välja! :cool: (Rohelised täpid jäätise sees on hakitud värske meliss.) (Palun juba ette andestust, et nii vilets fotograaf olen :/)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Blonduanna
Abikokk
2008-06-26 19:51:43
kui sellele laimijäätisele sortsuke rummi lisada ja suhkru faiinsuhkru vastu vahetada, saab ju mojito-jäätise. (räägib inimene, kes õnnistab mojito leiutanud barmene) vot see tundub küll ahvatlev...kuigi jäätisemasinat veel kodus pole, aga see on mu wishlistis esikolmikus.

http://blondukokkab.blogspot.com

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>