Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Eva
Abikokk
2008-05-13 12:59:04
Kardemon:
kuidas tehkse valget vaniljejäätist? kas jäetakse lihtsalt munakollane välja???? (sama probleem on ka võikreemiga -tuleb selline kollane aga poes on valge)... kas on asi selles et kasutan maamune???
Jah, maamunad teevad tulemuse oluliselt kollasemaks, seetõttu soovitan poemunadega proovida (vahe on eriti kevadel piltikult öeldes nagu must ja valge). Ma siiski arvan, et nii valget jäätist Sa ei saagi, nagu poes müüakse, sest poejäätise tegemisel minu teada päris mune ju ei kasutata!

http://www.perenaine.ee/

Spidur
Abikokk
2008-05-13 22:01:49
Eva:
Mida kooresem jäätis, seda mõnusam pehmem ta struktuurilt tuleb; samas on iseasi kas see maitselt meeldib. Ise tegin ühel korral puhtalt 35%koorest rabarbrijäätist (s.t piima ei pannud üldse), hästi mõnus pehme jäätiselusikaga võtta, aga vot maitselt liiga rasvane minu jaoks ja seisab kapis. Seetõttu on eelistatuim variant ikkagi pool/pool ehk siis pool kogust 2,5%piima ja pool 35%koort.
mulle ka ei meeldi väga vahukooresed. iga kell eelistan piima/(kohvi)koore segu.

Elina tegemised

Kardemon
Abikokk
2008-05-13 22:29:38
vahepeal sain ka nüüd granaatõunajäätise tehtud ja juba väheke söödudki :) ikka VÄGA HEA!!! :) aga kes proovib ka seda teha, siis sellise roosa värvi saavutamiseks tuleks vist jah kasutada ikka granaatõunast otse pressitud mahla. kasutasingi pudelivarianti ja värvi polnud ollagi. et oleks apetiitsem, lisasin natuke punast toiduvärvi ;)

http://kardemon.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2008-05-15 12:02:00
Pille:
Aga minu arust oli värskeltpressitud mahl palju mahedama ja magusama maitsega, kui need valmismahlad poes (ostame aserite mahlu muidu).
Kardemon:
kuna aga granaatõuna mahla üsna tihti koju satub, siis vbolla lähen jälle kergema vastupanu teed :) (joome ka Aserbaidžaanist toodut, klaaspudel...)
Kust te seda aserbaidzaani granaatõunamahla ostate? Ma kunagi ammu ostsin olematu hinna eest Säästumarketist, aga nüüd pole enam näinud.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-15 12:52:18
Tiina:
Pille:
Aga minu arust oli värskeltpressitud mahl palju mahedama ja magusama maitsega, kui need valmismahlad poes (ostame aserite mahlu muidu).
Kardemon:
kuna aga granaatõuna mahla üsna tihti koju satub, siis vbolla lähen jälle kergema vastupanu teed :) (joome ka Aserbaidžaanist toodut, klaaspudel...)
Kust te seda aserbaidzaani granaatõunamahla ostate? Ma kunagi ammu ostsin olematu hinna eest Säästumarketist, aga nüüd pole enam näinud.
Tallinna Keskturul müüakse päris mitmes sisehoone letis, samuti turuplatsi peasissepääsu juures, nagu ka eesmist turuplatsi ääristavatest putkadest. Hind vist 33-35 krooni. Viimsikad saavad seda osta Lihakarni juures kevadest sügiseni eksisteerivast 'turuletist'. Aga ma olen nt Selverites ka mingit klaaspudelist granaatõunamahla müügil näinud (küll teise sildiga).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-05-15 16:45:14
Tiina:
Pille:
Kardemon:
mina olen viimasel ajal ostnud Selverist. aga müüakse ka Kaupmehes, turul (Kajaka turult oleme saanud meie) ja Prismas (Kristiine). aga jah, need turu-omad on teise sildiga kui poodide omad.

http://kardemon.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2008-05-28 18:14:07
Kõigepealt suur tänu, et mulle granaatõunamahla salajase ostukoha (turul) kätte juhatasite :D Tegin ka Nigella granaatõunajäätist, kasutasin seda mahla. Granaatõunad on häbematult kallid praegu - täitsa vale hooaeg. Esimene kord tegin sidruniga, kuna laimi Selveris ei olnud :/ Värvi üle ei saa ka väga kurta, sest panin mahla väheke rohkem - 2 dl. Mõnus magus ja rammus jäätis. Aga laimiga on parem! Vastukaaluks tegin ka lahjat apelsinijäätist. Retsept siit. Hea lahe ja värske maitsega.

Tiina
Abikokk
2008-05-30 10:11:02
Kuna puhta vahukoorega tehtud jäätis on ikka üleliia rammus ja mul kodus liiga palju piima, siis kombineerisin sellise granaatõunajäätise: 2 dl granaatõunamahla, 1 laimi mahl, 150 g tuhksuhkrut, 2 dl vahukoort, 3 dl piima Segasin granaatõuna- ja laimimahla tuhksuhkruga, lisasin (vahustamata) vahukoore ja piima ning külmutasin jäätisemasinas. Maitses sama hea, aga oli oluliselt lahedam. Teine oluline asi siin: ei pea midagi kuumutama-jahutama, ehk jäätist saab teha just siis, kui tahtmine tuleb või aega ei ole. Sama asja saab ilmselt teha ka igasuguse muu mahla või marjapüreega.

Latte
Kokaõpilane
2008-06-06 08:44:04
Ostsin Bomanni oma 499.-, algul vaatasin, et jäätis ei saagi valmis. Tahab ikkagi 55 min ketramist saada, enne kui kahekordistab kogust... Huvitav, kas sai liiga soe mass sisse. Hoidsin küll 20 mi pärast jahutust veel sügavkülmas. Nagu õpetus ette näeb, aga ei midagi. Vaatame, mis välja tuleb. Jäätis on nii mõnus ja tibukollane :D Panin lõpus rosinaid ka sisse, mulle lihtsalt meeldib väga rosinajäätis. Ei tea, kas panna rummi ka... Aga siis ei taha lapsele anda :D Kas need labad peavadki nii aeglaselt seal ringi käima? Lusikaga liigutad ka kiiremini?
Qsti
Abikokk
2008-06-07 11:45:09
Meil ka esimene jäätis tehtud :cool: , lugesin enne siinseid ja masinaga kaasasolnud retsepte, üks parem kui teine, valida ei osanud midagi. :rolleyes: Lõpuks otsustasime ( või tegelikult mina otsustasin, sest mees arvas, et võiks banaanijäätist teha), et esimene jäätis olgu tavaline koorejäätis, ilma igasuguste eriliste maitselisanditeta. Millegipärast surasin siiski lusikatäie kaneeli ka munakollaste juurde ja see andis mõnusa nüansi, eriti hästi sobiks see jäätis siis õunakoogi või ahjuõuntega. Meie sõime koos "kaneelivokitud õuntega" Basic ice cream 3 munakollast 100g suhkrut 10g vaniljesuhkrut (panin hoopis natuke vaniljeekstrakti) 2,5 dl 3,5% piima 2 dl vahukoort 35% (8g kaneeli)
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>