Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-07 11:17:30 |
Eva:
Eva õigel lainel. Meil on jäätisemasin kodus olemas, nii et enamasti külmutame masinas. Aga hiljuti tegin Nigella Lawsoni granaatõunajäätist, kus tuli lisada vahustatud rõõska koort. Jäätist segama ei pidanud sügavkülmas, nii et ses mõttes oli hea lihtne variant. Maitselt oli ka hea, aga tekstuur oli veidi teine - selline kiulisem (aga see ei olnud ebameeldiv). Siin fotol on veidi näha:
Mingi teooria on selline, et ilma masinata tehtud jäätise sisse tuleb panna munavalgeid ja vahustatud vahukoort, siis tuleb tulemus õhulisem (see on peamine erinevus masinaga ja masinata tehtud jäätise vahel) ja seda on võimalik ka normaalselt süüa. Ise ei ole proovinud, nii et ei tea, kas see ka töötab. |
|
Kardemon Abikokk 2008-05-07 11:58:31 |
kui palju granaatõuntest mahla välja tuli? et kui kasutada pudelist granaatõunamahla, kui palju siis peaks võtma? (pole mahlapressi ega kujuta hästi ette kuidas seda mahla sealt kätte saada)
loodan et keegi oskab ehk veel selle külmkapi-karbi jäätise pehmuse saladuste kohta midagi lisada... :P
kui ei, siis proovin panna munavalgeid JA vahukoort.. kas oli ikka mõeldud mõlemat??? http://kardemon.blogspot.com |
|
Tiina Abikokk 2008-05-07 13:57:23 |
Veel mõned isiklikud märkused:
Greibisorbee. Tegin nagu apelsinisorbeed ja mõnus värskendav asi sai. Ilus kahvaturoosa värv ja kergelt mõrkjas greibimaitse. Vahest isegi liiga mõrkjas (maitse asi).
Vikerkaarejäätis. Päris hea, kui kookospiim maitseb (olen peale paari katsetust leidnud, et mulle jäätisena eriti ei maitse). Ainult et šokolaadinööpide käsitsi noaga tükeldamine on üks tänamatu tegevus ja seetõttu sai neid sisse palju vähem, kui ette nähtud :)
Fariinisuhkru-jogurtijäätis. Ei tea miks ma küll arvasin, et kui segada kokku jogurt ja fariinisuhkur, siis tulemus maitseb kuidagi teisiti kui jogurt segatuna fariinisuhkruga? :D See ei ole ikka päris jäätis, aga vahelduseks päris hea. Laps kiitis ka söödavaks, kuid ainult niikauaks, kuni sai teada, mis koostisosad on :)
Minu suurt lemmikut musta ploomi-rummijäätist võttis laps ühe ampsu ja ütles ‚ökk’ ja ‚väkk’. Nii et retsepti juurde tuleb lisada hoiatus: Ainult täiskasvanutele! :)
Vietnami kohvijäätis. See tõi lapsepõlve meelde - kui müüdi purgis kohviga kondenspiima. Mmmmõnus mmmmagus :)
*Jah, arvasite ära, mul on tõesti sügavkülmik täis poolikuid potsikuid erinevate jäätistega, nii et jäätisekausi mahutamisega on tõsiseid probleeme :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Leenilii Abikokk 2008-05-07 16:06:28 |
Meie kodupoes täispiima ei müüda. Iga kord ei viitsi teise linna otsa selle pärast sõita. kas keegi oskab anda head nõu, kui palju võiks 2,5% piimale lisada vahukoort, et saada täispiim? Nii umbes? Toimib see üldse samamoodi? Ise arvan, et piisab vist üsna vähesest? Ja kas kellelgi on hea jogurtijäätise põhiretsepti? | |
Tiina Abikokk 2008-05-07 16:14:57 |
Leenilii, mina suhtun kõikidesse retseptidesse loominguliselt ja nii ei olegi ennast lasnud häirida sellisel pisiasjal nagu „täispiim” :) Tarvitame kodus 2,5%-list ja nii läheb see ka toitudesse. Üleüldse tunduvad jäätiseretseptid hirmus rammusad, nii et minu arvates ei ole väike „pettus” kurjast.
Ilmselt peab mõlemat varianti kõrvuti proovima, siis saab täie kindlusega öelda, kas maitse kannatab või ei, aga minu arvates ei kannata :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Põrnikas Abikokk 2008-05-07 16:21:34 |
Kardemon:
Kuna minu jäätisemasin on selline ’kiviaegne’, mida tuleb käsitsi ringi ajada, ja mis külmutab ka suht kehvasti, on minu jäätise tegemine enamasti kaheosaline – alul ajan mõne aja segu masinas ringi ja siis panen külmikusse tahenema, kui masinas liiga vedelaks jäi, siis segan viimases etapis ka aeg-ajalt.
Sealjuures on mul mulje tekkinud, et mõned jäätised masinast ehk nii palju juurde ei saagi. Näiteks kondenspiimabaasil tehtud vietnami kohvijäätis tuleks ilma ilmselt sama hea (ning kondenspiimale saab ju muid maitseid ka juurde segada).
Ning kookospiima baasil avokaadojäätist tehes juhtus selline lugu, et tegin segu valmis ja panin külmikusse jahenema. Mõtlesin, et panen lapse magama ja siis teen edasi, aga magamapanemine võttis sel õhtul nii kaua aega, et jäätis jõudis külmikus vahepeal valmis saada. Korra taipasin õnneks vahepeal segamas ka käia. Kusjuures tulemus oli väga mõnus. Natuke kiuline tõepoolest sai, kuid minu arust polnud need kiud teps mitte ebameeldivad, pigem tekitasid sellise õrna ja mängleva tekstuuri. jäätis masinaga vs ilma |
|
Eva Abikokk 2008-05-07 16:23:34 |
Mida kooresem jäätis, seda mõnusam pehmem ta struktuurilt tuleb; samas on iseasi kas see maitselt meeldib. Ise tegin ühel korral puhtalt 35%koorest rabarbrijäätist (s.t piima ei pannud üldse), hästi mõnus pehme jäätiselusikaga võtta, aga vot maitselt liiga rasvane minu jaoks ja seisab kapis. Seetõttu on eelistatuim variant ikkagi pool/pool ehk siis pool kogust 2,5%piima ja pool 35%koort. | |
Leenilii Abikokk 2008-05-07 16:43:14 |
Tänud vastajaile! Ise olen ka seni külma kõhuga 2,5%-ga teinud, aga mõtlesin praegu, et kuidas siis teoreetiliselt võiks... Samas see 1% vahe tundub väga väike, kahtlen ka, kas see on maitses tunda. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-12 23:14:14 |
Kardemon:
Oi, Kardemon, vabandust, et küsimus kahe silma vahele jäi :( Vaja läheb napp klaasitäis granaatõunamahla, et siis 175-200 ml. Aga minu arust oli värskeltpressitud mahl palju mahedama ja magusama maitsega, kui need valmismahlad poes (ostame aserite mahlu muidu). Ma ajasin marjad läbi hakkmasina ja siis kurnasin, aga tavaline sidrunipress peaks ka töötama (ettevaatust, pritsib!!).
kui palju granaatõuntest mahla välja tuli? et kui kasutada pudelist granaatõunamahla, kui palju siis peaks võtma? (pole mahlapressi ega kujuta hästi ette kuidas seda mahla sealt kätte saada) |
|
Kardemon Abikokk 2008-05-13 12:43:26 |
Pille:
tänud!
proovin siis seda sidrunipressi abil teha :)
kuna aga granaatõuna mahla üsna tihti koju satub, siis vbolla lähen jälle kergema vastupanu teed :) (joome ka Aserbaidžaanist toodut, klaaspudel...)
vahepeal tegin vaniljejäätist (vahukoor,piim, 4 munavalget, 2 munakollast, vaniljesuhkur... rohkem vist polnud midagi).. jäi täitsa jäätise moodi (vastupidiselt kamajäätisele - peab ka äkki munavalgeid sisse vahustama vms). AGA värvus selline kollane ja pigem ikka munamaitseline (buberti-maitseline ;) )
kuidas tehkse valget vaniljejäätist? kas jäetakse lihtsalt munakollane välja???? (sama probleem on ka võikreemiga -tuleb selline kollane aga poes on valge)... kas on asi selles et kasutan maamune??? Kardemon:
Oi, Kardemon, vabandust, et küsimus kahe silma vahele jäi :( Vaja läheb napp klaasitäis granaatõunamahla, et siis 175-200 ml. Aga minu arust oli värskeltpressitud mahl palju mahedama ja magusama maitsega, kui need valmismahlad poes (ostame aserite mahlu muidu). Ma ajasin marjad läbi hakkmasina ja siis kurnasin, aga tavaline sidrunipress peaks ka töötama (ettevaatust, pritsib!!).kui palju granaatõuntest mahla välja tuli? et kui kasutada pudelist granaatõunamahla, kui palju siis peaks võtma? (pole mahlapressi ega kujuta hästi ette kuidas seda mahla sealt kätte saada) http://kardemon.blogspot.com |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |