Amööb Abikokk 2008-04-21 15:15:51 |
Pille:
Küll Sina oskad aga saladusi hästi hoida :D :D Aga ega lugejad ju ei tea, et mul tervet komplekti pole :D :D :D Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Leenilii Abikokk 2008-04-21 15:56:13 |
Tere, suu hakkas vett jooksma ja ostsin nüüd kah selle masina. Proovinud veel pole. Kas keegi hea inimene oskaks mulle kirjutada nn koorejäätise põhiretsepti (mul see Krupsi mitte väga suur masin), kuhu saaks siis vastavalt soovile asju juurde lisada. Masinaga on kaasas põhiliselt sorbeeretsesptid, neid on ka nami-namis palju, aga tahaks koorejäätiseid ka teha. | |
Tiina Abikokk 2008-04-21 17:33:24 |
Leenilii:
Üks võimalikest põhiretseptidest on siinsamas üleval: Kookose ja šokolaaditükkidega jäätis. Et siis munakollased, suhkur, koor ja piim. Lisandid vastavalt maitsele. tere, suu hakkas vett jooksma ja ostsin nüüd kah selle masina. Proovinud veel pole. Kas keegi hea inimene oskaks mulle kirjutada nn koorejäätise põhiretsepti (mul see Krupsi mitte väga suur masin), kuhu saaks siis vastavalt soovile asju juurde lisada. Masinaga on kaasas põhiliselt sorbeerestesptid, neid on ka nami-namis palju, aga tahaks koorejäätiseid ka teha. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-21 20:16:52 |
Leenilii:
Leenilii - meie oleme teinud selle retsepti järgi, imehea jääb:
Koorejäätis
400ml 3,5% Alma piima
400ml 35% Alma vahukoort
80g demerara suhkrut
100g glükoosisiirupit
Segada ained kergelt kuumutades kuni suhkur on sulanud, jahuta. Jäätisemasinas segada madalal kiirusel kuni segu omandab pehme jäätise struktuuri. Jätta segu tahenema sügavkülmikusse
(ingliskeelne blogipostitus ja pilt)
tere, suu hakkas vett jooksma ja ostsin nüüd kah selle masina. Proovinud veel pole. Kas keegi hea inimene oskaks mulle kirjutada nn koorejäätise põhiretsepti (mul see Krupsi mitte väga suur masin), kuhu saaks siis vastavalt soovile asju juurde lisada. Masinaga on kaasas põhiliselt sorbeeretsesptid, neid on ka nami-namis palju, aga tahaks koorejäätiseid ka teha. |
|
Leenilii Abikokk 2008-04-21 22:29:56 |
Aitäh, Tiina ja Pille! Proovin mõlemad kohevarsti ära! | |
Tiina Abikokk 2008-04-22 22:07:09 |
Mis on glükoosisiirup (glükoosist keedetud siirup ilmselt :)) ja kust seda saab? Kas seda tavalise siirupiga asendada võib? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-04-22 22:18:05 |
Meisterdasin ühest oma jäätisekatsetusest valmis mõned jäätise-küpsise "võileivad". Vabrikus doseerib seda jäätist küpsiste vahele masin, aga kodus on külmade jäätiseketaste lõikamine omamoodi kunsttükk. Peaks ehk nii tegema, et panna masinast pehmem jäätis kohe vahele ja sügavkülma... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-22 22:22:40 |
Tiina:
Märkasin ise ka, et seal retseptis ju glükoosisiirup (ingl. k. liquid glycose), mida me välismaalt koju tõime. Eestis pole kohanud. Oehh.
Kasuta siis ikka pigem seda David Lebovitzi vaniljejäätiseretsepti :D
Zapxpxau - mis ilus roosa jäätis Sul seal vahel on?
Mis on glükoosisiirup (glükoosist keedetud siirup ilmselt :)) ja kust seda saab? Kas seda tavalise siirupiga asendada võib? |
|
Tiina Abikokk 2008-04-22 22:28:29 |
Zapxpxau - tänan meelde tuletamast! Olen ka seda kunagi teinud ja väga mõnus vahepala saab niimoodi. Aga jäätis peaks jah pehmem olema (lasta natuke toatemperatuuril seista), siis saab paremini vahele. Lisaks on see hea võimalus kasutada ära odavaid ja igavaid küpsiseid, nagu Marie näiteks :)
Küpsiste vahele võib muide ka keedukreemi panna, siis taldrikule ja kile alla, seisavad mõne aja ja lähevad pehmeks. Väga nämmad :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-04-22 22:37:13 |
Tegelikult on seal vaarikajäätis! See oli väga hea, minu edetabelis II kohal, kohe granadillijäätise järel. Teen seda kindlasti veel, kui külmikus ruumi tekib :P | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |