Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Eva
Abikokk
2008-04-09 19:42:32
Selline esialgu imelik tundunud jäätis sai järgi proovitud nagu peedi-šokolaadijäätis. Huvitav vaheldus klassikalistele jäätistele; magus ja parajalt "peedine". Sõbranna, kes proovis, kiitis, aga arvas samas, et seda ei maksa väga alguses välja reklaamida, et tegemist on peedijäätisega. Retsepti ja suurema foto leiab blogist.

http://www.perenaine.ee/

Spidur
Abikokk
2008-04-12 06:37:33
Julgemad persoonid võivad katsetada sinihallitusjuustuga šokolaadijäätist: 300 ml täispiima 25 g bitterit 2 munarebu 40 g sinihallitusjuustu 2tl suhkrut Kuumuta piim keemiseni, lisa suhkruga lahtiklopitud munarebud ja kuumuta ning sega pidevalt kuni segu veidi pakseneb. Võta pott tulelt, lisa šokolaad ja tükeldatud juust ja sega. Valmista jäätisemasinas jäätis.

Elina tegemised

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-15 19:08:28
Tegin laupäeval granadillijäätisit. Poes olid puuviljad märgitud küll passion (lilla sort) ja maracuja (kollane sort). Väga maitsev ja läks nii ruttu ära, et pilti ei saanudki! Retsept David Lebovitz'i "Perfect Scoop" jäätiseraamatust. Vaja läks nii 6-8 granadilli, 3 munakollast, 85g suhkrut, piima, koort ja soovi korral tilgake apelsiniõli.

Zap*

Gegegerda
Abikokk
2008-04-15 21:22:42
Kas keegi on teinud mõnda jäätist ka 10% rõõsa koorega (kohvikoorega)? Mul on siin kodus pakk sedasamustki kohvikoort ja piima on ning mune ja kindlasti leiab ka maitseaineid. Kas nendest saaks mingisuguse jäätise kokku keerata :D?

www.gegegerda.blogspot.com

Eva
Abikokk
2008-04-15 21:47:40
Ma usun küll, et õnnestub, sest on ka selliseid jäätiseretsepte, mis ei nõua üldsegi koort. Üks selline oli mustikajäätis, mida mõni aeg tagasi tegin - see valmib piimast, munakollastest, suhkrust ja mustikatest.

http://www.perenaine.ee/

Gegegerda
Abikokk
2008-04-16 07:22:18
Eva:
Ma usun küll, et õnnestub, sest on ka selliseid jäätiseretsepte, mis ei nõua üldsegi koort. Üks selline oli mustikajäätis, mida mõni aeg tagasi tegin - see valmib piimast, munakollastest, suhkrust ja mustikatest.
Aitäh, eks ma proovin siis täna mingi jäätise kokku keerata ;)

www.gegegerda.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2008-04-18 18:57:30
Vahearuanne proovitud retseptidest koos kommentaaridega: Sidrunijäätis. Polnud viga, aga puhta vahukoore ja suure hulga sidruni tõttu jäi väga vänge. Apelsinisorbee. See oli väga hea! Puhas apelsinimaitse. Teen kindlasti veel. Kookosesorbee. Maitses nagu veega segatud kookospiim (mida see ju ka oli :)). Ilmselt sobib mõne tummise magustoidu või koogi peale, niisama söömiseks vesine ja kahvatu. Eva mündi-šokolaadi jäätis. Lemmik! Jäätis riivitud šokolaadi ja kookosega. Retsept ülalpool. Päris hea, aga liiga magus sai. Kirsisorbee. Kuna kirsikompotist oli jäänud järele vedelik, tegin selle sorbeeks apelsinisorbee retsepti alusel. Lisasin ka tilgakese šerrit, mis aga ei olnud hea mõte. Sai selline kirsi-veinimaitseline kehval-ajal-käib-kah asi. Pohlajäätis. Tegin põhisegu (munad, piim, koor, suhkur) ja lisasin purustatud pohlad. Aga ületalve seisnud pohlad polnud enam suurem asi maitsega ja kestad jäid ka hammaste vahele. Peaks järgmine kord kestad kurnama. Šokolaadigelato. Retsept internetist jäätisemasina kasutusjuhendist. See oli esimene omatehtud jäätis, mille kohta laps andis hinnanguks - "See on nüüd päris jäätise moodi!" :D Šokolaadigelato retsept siin: 2 muna, 1 dl suhkruvaba kakaopulbrit, 1,75 dl suhkrut, 4 dl piima, 2 dl vahukoort. Sega potis kakao ja suhkur, kuni on korralikult segunenud. Lisa piim järk-järgult, moodustades pasta. Klopi sisse munad. Pane keskmisele tulele ja kuumuta pidevalt segades kuni hakkab aurama, umbes 8-10 minutit. Lisa koor. Jahuta. Algretsept oli pisut teistsugune - kakaod 175 ml, piima 250 ml ja vahukoort 375 ml. Aga mul muidugi koort nii palju ei olnud. Ja piim sai kah otsa.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-19 12:00:56
Tiina:
Sidrunijäätis. Polnud viga, aga puhta vahukoore ja suure hulga sidruni tõttu jäi väga vänge. Apelsinisorbee. See oli väga hea! Puhas apelsinimaitse. Teen kindlasti veel. Kookosesorbee. Maitses nagu veega segatud kookospiim (mida see ju ka oli :)). Ilmselt sobib mõne tummise magustoidu või koogi peale, niisama söömiseks vesine ja kahvatu.
Tiina - võiks arvata, et Sa elad täiesti teises kliimatsoonis, kui mina :D Apelsinisorbee meeldis meile ka hirmasti - mulle meenutas lapsepõlve Fantat - selline magus ja apelsinine ja vesine üheaegselt :) Serveerisime seda külalistele, kõigile meeldis väga. Huvitav on see, et ma ei mäleta, et too kookosesorbee oleks vesine olnud. Ma kasutan enamasti Santa Maria paksu kookospiima (seal pole lisaaineid sees, nagu paljudes teistes poeriiulil nähtud kookospiimadel - või vähemalt pole nad neid avalikustanud :D ). Nigella sidrunisorbeed pole ma veel proovinud, aga koostiselt on väga sarnane ta granaatõunajäätisele. Viimane maitses meile küll, aga see võis olla selle imekauni roosa värvi ja vahukoore kooslus (kahvatu sidruniga ei pruugi see töötada). Eva šokolaadi-mündijäätist plaanin kindlasti peagi ise teha - see on Šotimaa suvedest nii hästi veel meeles. Aitäh šokolaadigelato retsepti eest! Ise tegime täna hommikul David Lebovitzi ploomi-konjakijäätist. Hea lihtne retsept, munavaba (ploomid-konjak-hapukoor-piim-suhkur).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2008-04-21 14:51:49
Pille:
Tiina - võiks arvata, et Sa elad täiesti teises kliimatsoonis, kui mina :D
Ma pean ju kuidagi õigustama jäätisemasinale kulutatud väljaminekut (iseendale) ja poest jäätise ostmistest keeldumist (lapsele) :)
Pille:
Huvitav on see, et ma ei mäleta, et too kookosesorbee oleks vesine olnud.
Ilmselt oligi viga kookospiimas. Kasutasin Tai Choice oma (muud poes parasjagu ei olnud), lisaaineid seal küll ei ole, kuid ilmselt on vett palju rohkem kui Santa Maria omas. Nüüd ostsin viimase ja proovin uuesti – seda.
Pille:
Ise tegime täna hommikul David Lebovitzi ploomi-konjakijäätist.
Ploomi-konjakijäätis tundub väga ahvatlev. Ainult et see on ilmselt rohkem täiskasvanute jäätis. Huvitav, kui konjaki asemel rummi kasutada, milline siis tulemus tuleks? (mul konjakit kodus ei ole, rummi aga küll). Ja ma ei jõua ära imetleda sinu Iittala klaase – mine või omale ostma (nagu mul klaase-kausse vähe ja ruumi ülearu oleks :D).

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-21 15:12:01
Tiina:
Pille:
Huvitav on see, et ma ei mäleta, et too kookosesorbee oleks vesine olnud.
Ilmselt oligi viga kookospiimas. Kasutasin Tai Choice oma (muud poes parasjagu ei olnud), lisaaineid seal küll ei ole, kuid ilmselt on vett palju rohkem kui Santa Maria omas. Nüüd ostsin viimase ja proovin uuesti – seda.
Pille:
Ise tegime täna hommikul David Lebovitzi ploomi-konjakijäätist.
Ploomi-konjakijäätis tundub väga ahvatlev. Ainult et see on ilmselt rohkem täiskasvanute jäätis. Huvitav, kui konjaki asemel rummi kasutada, milline siis tulemus tuleks? (mul konjakit kodus ei ole, rummi aga küll). Ja ma ei jõua ära imetleda sinu Iittala klaase – mine või omale ostma (nagu mul klaase-kausse vähe ja ruumi ülearu oleks :D).
Tiina, see mango-kookosjäätis kõlab ahvatlevalt - kui pilti teed, siis jaga meiega ka (originaalfoto on siin). Ja usun, et võid vabalt rummiga asendada - rumm ja ploom sobivad kokku küll. Neid Iittala klaase on mul tervelt neli - kaks suuremat, kaks väiksemat. Aga ega lugejad ju ei tea, et mul tervet komplekti pole :D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>