Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Eva
Abikokk
2008-03-13 12:35:30
leiwoudw - kas tegid vanillijäätist masinaga või n-ö käsitsi?
Spidur:
huvitavatest jäätistest võid proovida tomatijäätist
spidur - mis maitsega see tomatijäätis siis tuleb? magus või soolane või vürtsine? kas väga tomatine?

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-22 15:43:31
Proovisin Nigella Lawsoni uuest raamatust "Nigella Express" granaatõunajäätist. See on selline laiskade inimeste jäätis - esiteks pole vaja jäätisemasinat (nii et sobib ka Vandiste perele :D ) ning teiseks ei pea seda iga paari tunni tagant segamas käima :) Pressi granaatõuntest ja laimist mahl välja, sega tuhksuhkruga, lisa rõõsk koor ning klopi vahtu. Saadud kreem pane sügavkülma vähemalt neljaks tunniks, siis serveeri: Maitse oli väga hea - selline õrnalt-õrnalt hapukas, aga samas magus (vähendasin veidi suhkru kogust, Nami-namis on retsept minu kogustega). Värv oli imeilus - tõeline tütarlaste unistus - mul tuli näiteks kohe tahtmine uuesti Sophie Coppola Marie Antoinette'i filmi vaadata :) Tekstuur oli natuke erinev jäätisemasinaga tehtud jäätisest - jääkristallid olid sellised veidi pikemad ja kiulisemad - aga ei seganud üldse.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gegegerda
Abikokk
2008-03-22 20:44:26
Millisest poest seda jäätisemasinat võiks saada? Ja palju maksab?

www.gegegerda.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-22 20:49:00
Gegegerda:
Millisest poest seda jäätisemasinat võiks saada? Ja palju maksab?
Gegegerda - jäätisemasinate ostmise kohta loe lähemalt siit.

Gegegerda
Abikokk
2008-03-22 21:00:34
Oih, vabandust, olen alles algaja foorumikasutaja :P

www.gegegerda.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-22 21:02:55
Gegegerda:
Oih, vabandust, olen alles algaja foorumikasutaja :P
Ei ole hullu! Ja tere tulemast Nami-namisse!

Vandiste
Abikokk
2008-03-23 18:13:37
Pille:
Proovisin Nigella Lawsoni uuest raamatust "Nigella Express" granaatõunajäätist. See on selline laiskade inimeste jäätis - esiteks pole vaja jäätisemasinat (nii et sobib ka Vandiste perele :D ) ning teiseks ei pea seda iga paari tunni tagant segamas käima :)
Oi kui huvitav retsept. Täna juba poes käidud ja ega siis linna ikka iga tahtmise pääle minna saa. Eks katsetan järgmisel nädalal, ja siis edastan väikeste printsesside roosasid kommentaare :)
Spidur
Abikokk
2008-03-25 21:50:44
täna tegin üsna põnevat jäätist- avokaadomaitselist. ise olen suur avokaado sõber, ja kuna praegu on nad odavalt saada, siis mõtlesingi proovida sellist jäätist. minu kallist meest on üsna raske avokaadot sööma meelitada, aga jäätise vastu pole tal midagi ja tuli välja, et avokaadojäätis on tema arvates täitsa söödav. teeskluse ma loeks tema näolt välja. igatahes päris mõnus magustoit sai, panin retsepti blogisse üles.

Elina tegemised

Tiina
Abikokk
2008-04-01 10:36:42
Uuelt jäätisemasinalt sai eile õhtul süütus röövitud - sidrunijäätisega. Täitsa jäätise moodi tuli! Selline eriti kreemjas ja pehme. Jäätis oli masinas ligi 50 minutit. Samal ajal tegelesin palju põnevama tegevusega, nimelt panin oma uut mööblit kokku, hea et oli vaja vahepeal köögist kruvikeerajat otsida :) Teinekord võiks sidrunimahla vähem panna, üsna vänge jäätis sai, korraga palju süüa ei saa. Aga järgmine kord teen ilmselt juba midagi muud põnevat. Aga ma küsin nüüd algaja jäätisemasinaomanikuna kogenumate käest – kas sama korraga saab ka mitu jäätisetegu järjest teha? Selleks ajaks kui kaussi pesema hakkasin, oli ta ikka veel väga jäine, paistab et püsib pikalt külm. Kas enne kausi pesemist peaks ootama, kuni see üles soojeneb? (Aga seda ta teeb vist terve igaviku?) Kuidas te improviseerite? Retseptid on tihtipeale mõeldud ilma jäätisemasinata tegemiseks, kuidas neid kõige õigem adapteerida oleks? Jätate lihtsalt koore vahustamata? Või on olemas miski „põhiretsept”, mille järgi siis juba edasi saaks improviseerida? Kas keegi on proovinud lisaks jogurtile veel midagi põnevat külmutada? *Ma olen väga vilets täpselt retsepti järgi toiduvalmistaja – alati tahaks midagi omamoodi teha. Eriti kui retsept ei ole ka täpselt see, mida tahaks :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Eva
Abikokk
2008-04-01 11:11:34
Minu kogemus on küll üsna nooruke, aga siiski mõned minupoolsed tähelepanekud. 1) Masin peab pesemiseks ikkagi ennast üles sulatama, sest külmununa seda korralikult pesta ei saa. Olen jäätist õhtuti teinud ja hommikuks on masin korralikult ennast üles sulatanud. Enne külmkappi panemist tuleks siis see korralikult ära kuivatada, nagu õpetuses kirjas. 2) Minu hinnangul ei saa kahte jäätist korraga teha, sest ta ei külmuta segu korralikult läbi. Sai korra tehtud nii, et jäätis masina küljest kiirelt maha pühitud, masin ca 5 tunniks külma pandud ja siis uuesti tööle rakendatud, aga masin ei suutnud seda jäätist korralikult läbi külmutada. 3) Koore vahustamine ei ole kindlasti oluline; siiani olen teinud jäätise peamiselt selliselt, et koore (vahustamata) lisan segule vahetult enne jäätisemasinasse panemist. Masin vahustab segu minu meelest piisavalt. 4) Retseptide tegemisel peaks jälgima kindlasti seda, et segu piisavalt vedel tuleks, sest vastasel korral võib juhtuda nii, et masin ei jaksa segu ringi ajada. Minul juhtus see nii riisijäätisega - kahjuks on selle tegemiseks tarvis tsipa võimsamat masinat, sest see pisike Krups ei jõudnud sellises koostises asja ringi ajada. 5) Marju ei soovita tervelt jäätisesse panna - isegi mitte mustikaid, sest marjad külmuvad hapukaks ja jäätis ei ole meeldiv süüa. 6) Põhiretsept ongi piima-muna-koore segu ehk siis munakollased suhkruga segada, piim kuumutada, need omavahel kokku niristada, kuumutada niikaua kui segu pakseneb, segu jahutada ning lisada koor ja muud lisandid.

http://www.perenaine.ee/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>