Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Eva
Abikokk
2008-04-23 09:20:09
Zapxpxau:
Tegelikult on seal vaarikajäätis! See oli väga hea, minu edetabelis II. kohal, kohe granadillijäätise järel. Teen seda kindlasti veel, kui külmikus ruumi tekib :P
Hmm, palun selle vaarikajäätise retsepti!

http://www.perenaine.ee/

Tiina
Abikokk
2008-04-23 19:30:52
Mango-kookosjäätis umbes-täpselt retsepti järgi tehtud. Ilus kreemjas, hea tugeva mango-kookose maitsega :). Ainult külmas läks eriti kõvaks, nii et pidin noaga lõikama, et kausist kätte saada :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-23 20:45:19
David Lebovitz'i vaarikajäätis raamatust Perfect Scoop. Tuleb umbes 1 liiter. 375 ml half-and-half (ehk siis ca. 12% rõõskkoor või panna pooleks vahukoor ja täispiim) 200 g suhkrut 375 ml vahukoort ehk 35% rõõskkoor (mitte vahustada) 4 munakollast 375 ml vaarikapüreed (seemned välja sõelutud) 1 lusikatäis ehk 15 ml sidrunimahla (eelistatavalt värskelt pressitud) Värskeid vaarikaid on raamatu sõnul alustuseks vaja umbes 750g, mina tegin parema puudumisel külmutatud marjadest. Kuumuta potis half-and-half ja suhkur. Kausis klopi läbi munakollased kuni heledad, vähehaaval vala soe piimasegu munakaussi, pidevalt segades. Seejärel kogu see muna-piimasegu valada potti tagasi ja kuumutada madalal temperatuuril kuni segu pakseneb kreemjaks. Kaussi panna vahukoor, muna-piimasegu kallata läbi sõela vahukoore hulka, lisada veel vaarikapüree ja sidrunimahl, jahuta jäävannil pidevalt segades. Jahtunud segu peaks seisma külmkapis enne masinasse pistmist, aga mitte rohkem kui 4 tundi. Mina lisasin oma jäätisesse veel tsurtsu naturaalset vaarikaekstrakti. Ehk on arusaadav.. Whoops, unustasin lisada, et vaarikad muidugi alguses kohe blenderist läbi ja läbi sõela.

Zap*

Leenilii
Abikokk
2008-04-25 23:05:21
Minu esimene katsetus tugines siiski Krupsi retseptivihiku vanillijäätise retseptile, ainult et vanilliekstrakti asemel panin vahtrasiirupit, mis mulle hullupööra maitseb ning serveerimisel raputasin peale kreeka pähkleid. Pilti ei jõudnud teha, kogu pere oli juba pöördes. Eriti pöördesse läks mu 1-aastane poeg :) Igatahes suuuuuurepärane!
Tiina
Abikokk
2008-04-29 09:32:30
Pille:
Ise tegime täna hommikul David Lebovitzi ploomi-konjakijäätist. Hea lihtne retsept, munavaba (ploomid-konjak-hapukoor-piim-suhkur).
Proovisin ka ploomi-rummijäätist selle retsepti alusel. Mulle maitsevad väga kuivatatud ploomid ja koos rummiga veel rohkem. A very likeable ice-cream, indeed! :P Juba segu ise maitses hästi, ilma igasuguse külmutamisetagi :) Konjakit mul kodus ei ole, rummi aga küll. Minu kadunud vanaema ütles, et korralikul perenaisel on kapis alati pudel rummi :) Sest rummi kasutatakse igasugu kondiitritoodete maitsestamisel (kreemid, koogid). Minul sa see ostetud sügisel moosi sisse panemiseks.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Eva
Abikokk
2008-05-01 22:06:21
Valmistasin täna ingverijäätise, mis tuli hästi maitsev, mõnusalt vürtsine. Ingverijäätiseks läheb vaja: 4 dl piima 5 cm tükk ingverijuurt 3 munakollast 1 dl suhkrut 2 dl vahukoort Tükelda ingverijuur, pane piima sisse ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja lase 30 minutit kaane all haududa. Sega munakollased suhkruga, nirista piima-ingveri segu selle sisse ja sega. Kalla segu uuesti kastrulisse ning kuumuta madalal kuumusel kuniks segu pakseneb (umbes 10 min). Jahuta, soovitavalt külmkapis järgmise päevani. Sega juurde külmkapist võetud koor ja valmista jäätisemasinaga jäätis. Tõsta sügavkülma ja jäätis on 4-5 tunni pärast valmis!

Eva
Abikokk
2008-05-01 22:23:26
Uskumatu, mis jäätiseid Jaapanis tehakse, vaadake järele: http://japaneseicecream.blogspot.com/ Kirsiõie jäätis, wasabi jäätis, jäätis jääga, musta sojaoa jäätis, mustade seesamiseemnete jäätis, rohelise tee jäätis tempura stiilis, meresoola jäätis ja nii edasi!

Spidur
Abikokk
2008-05-04 09:22:39
Sügavkülmas pea aasta seisnud maasikatega tahaks nüüd nagu ühele poole saada. Tegin maasikajäätist: 4 dl täispiima 2 muna maasikaid 10 tk 2 sl suhkrut 50 g valget šokolaadi serveerimiseks hapukat maasika toormoosi Kuumuta piim keemiseni, keera kuumus madalaks ja lisa suhkruga lahtiklopitud munad. Kuumuta ja sega pidevalt kuni segu pakseneb. Lisa soojale segule tükeldatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Viimasena lisa purustatud maasikad. Jahuta ja valmista jäätisemasinas jäätis või pane sügavkülma ja käi aegajalt segamas. Paku maasika toormoosiga.

Elina tegemised

Kardemon
Abikokk
2008-05-07 11:06:02
jäätis masinaga vs ilma tahaks hirmsasti ise jäätis teha... arvasin et selleks on kindlasti masinat vaja (masina kasutamisest ja erinevatest retseptidest on siin foorumis elav teema ka)... ja siis avastasin kuskil teemas, et on võimalik teha ka ilma masinata.. et aegajalt segada sügavkülmas... mis vahe neil jäätistel on? kas maitseerinevus? tekstuurerinevus? või on küsimus jäätise valmimiskiiruses? kas neid jäätiseid, mille retseptis on öeldud et tuleb jäätisemasinasse panna, ei saa teha sügavkülma-karpi-pannes-ja-segamas-käies? :/

http://kardemon.blogspot.com

Eva
Abikokk
2008-05-07 11:11:36
Kardemon:
mis vahe neil jäätistel on? kas maitseerinevus? tekstuurerinevus? või on küsimus jäätise valmimis kiiruses? kas neid jäätiseid, mille retseptis on öeldud et tuleb jäätisemasinasse panna, ei saa teha sügavkülma-karpi-pannes-ja-segamas-käies?
Teoreetiliselt saab ka ilma masinata teha. Enda kogemus oli selles vallas järgmine, et segasin segu umbes 15 minuti tagant paari tunni jooksul, aga ikkagi suutis jäätis kivikõvaks külmuda. Lisaks tulid jääkristallid jäätise sisse, mis ei ole kõige meeldivamad kui jäätist sööd. Mingi teooria on selline, et ilma masinata tehtud jäätise sisse tuleb panna munavalgeid ja vahustatud vahukoort, siis tuleb tulemus õhulisem (see on peamine erinevus masinaga ja masinata tehtud jäätise vahel) ja seda on võimalik ka normaalselt süüa. Ise ei ole proovinud, nii et ei tea, kas see ka töötab.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>