Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-26 19:55:48 |
Mis Sa ajad, Tiina, pilt on ju igati kaunis. Üldse paistavad naminamikad hirmhead fotograafid olevat! ;)
Blonduanna:
No Mojito-jäätise retsept on täitsa olemas. Kui Sul jäätisemasin ostetud, siis võidki sellest alustada :D
kui sellele laimijäätisele sortsuke rummi lisada ja suhkru faiinsuhkru vastu vahetada, saab ju mojito-jäätise. (räägib inimene, kes õnnistab mojito leiutanud barmene) vot see tundub küll ahvatlev...kuigi jäätisemasinat veel kodus pole, aga see on mu wishlistis esikolmikus. |
|
Tiina Abikokk 2008-06-26 20:07:24 |
Pille:
Pean tunnistama, et ma mõtlesin kõvasti, mida oma laimidest teha - kas mojito-jäätist või laimijäätist. Aga viimane oli lihtsam, kiirem, puhtam ja muretum. :D Mis Sa ajad, Tiina, pilt on ju igati kaunis. Üldse paistavad naminamikad hirmhead fotograafid olevat! ;) Blonduanna:
No Mojito-jäätise retsept on täitsa olemas. Kui Sul jäätisemasin ostetud, siis võidki sellest alustada :Dkui sellele laimijäätisele sortsuke rummi lisada ja suhkru faiinsuhkru vastu vahetada, saab ju mojito-jäätise. (räägib inimene, kes õnnistab mojito leiutanud barmene) vot see tundub küll ahvatlev...kuigi jäätisemasinat veel kodus pole, aga see on mu wishlistis esikolmikus. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Blonduanna Abikokk 2008-06-26 21:28:02 |
häh :D leiutan jalgratast seist korda. http://blondukokkab.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-27 09:51:47 |
Alustasin taas jäätisehooajaga :) Eile õhtul ostsime karbitäie kodumaiseid maasikaid ja tegime David Lebovitzi maasika-hapukoorejäätist. Jäätis oli mõnusalt kreemine ja igati maasikane. | |
Kiilike Abikokk 2008-06-29 15:04:22 |
Eile suutsin siis lõpuks järgi teha selle ploomijäätise. Hea oli! ....tekstuurilt oli üks parimaid mis siiani tehtud. Aga meie jaoks oli veidi palju ploomi (võimalus et liiga tugeva maitsega kuivatatud ploomid). Lapsed sõid väga hea meelega ja oleks rohkem söönud kui oleks lisa antud :) Noh, see et pehmena jäätist sööme, seda ei tasu nagu enam öeldagi (esmalt nuiavad lapsed, et sööme-sööme ja teiseks jõuan alati jäätisemasina töölepanekuni pealelõunal) | |
Ragne Abikokk 2008-06-29 20:08:08 |
Tahaks teie abi, kel jäätisemasin olemas või kellel sellega kogemused, nagu ma aru olen saanud tuleb jäätisemasin enne jäätise valmistamist sügavkülma panna. Kui suured aga jäätisemasinad üldse on ja kuidas need Teile sügavkülma mahuvad? Või tuleb ainult mingi teatud osa sügavkülma panna? Kardan, et kui jäätisemasina endale soetan, siis see ei mahu mõõtmetelt sügavkülma ära? Vabandan ette, kui rumalad küsimused :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-29 20:11:57 |
Ragne:
Ragne, sellest jäätisemasina teemast on ehk abi. Üldiselt tasub jäätisemasina ja sügavkülma mõõte võrrelda ja siis otsustada. Meil on hästi väike sügavkülmik, 3 üsna kitsast riiulit. Ja alumisest riiulist tuli see sahtel permanentselt välja võtta, et jäätisemasin sisse mahuks :)
Tahaks teie abi, kel jäätisemasin olemas või kellel sellega kogemused, nagu ma aru olen saanud tuleb jäätisemasin enne jäätise valmistamist sügavkülma panna. Kui suured aga jäätisemasinad üldse on ja kuidas need Teile sügavkülma mahuvad? Või tuleb ainult mingi teatud osa sügavkülma panna? Kardan, et kui jäätisemasina endale soetan, siis see ei mahu mõõtmetelt sügavkülma ära? Vabandan ette, kui rumalad küsimused :) |
|
Katja Abikokk 2008-06-30 23:11:31 |
nüüd unistan minagi jäätisemasinast - mõne aasta eest sain poest vahtrasiirupi jäätist. praegu müügil olevatel on kreeka- või mõnd muud pähklit lisatud aga mulle just pähklita versioon väga istus ja nüüd istutan siin. ise oleks ju ütlemata lihtne soovikohane jäätis kokku keerata. (laimi jäätis on ka hirmus isuäratav.. peab vist osa puhkuserahadest uue köögiriista soetamisse kulutama :)) | |
Tiopepe Kokaõpilane 2008-07-01 09:00:05 |
sai ka soetatud jäätisemasin ja see masin annab juba kehakaalus tunda :) esimesena sai järgi proovitud Kiilikese šokolaadijäätis ja seal asendasin kondenspiima 100g suhkruga ja jäätis sai väga hea. teisena sai katsetatud rummi-rosina jäätist (millest on ka allolev pilt) ja see sai ka väga hea. katsetused jätkuvad. | |
Tiina Abikokk 2008-07-01 19:50:50 |
Tiopepe:
Jah, ma lisan ka kõigile, kes kahtlevad, kas tasub jäätisemasin soetada või mitte, et muidugi tasub - maitsev jäätis ilma lisaaineteta ja täpselt oma maitse järgi. Aga mina olen võtnud juurde 5 kilo võrreldes selle ajaga, kui jäätisemasinat ei olnud... No ma olingi muidugi liiga kõhn ka enne :D (kuidagi peab ju ennast lohutama ka :D)
Ja veel üks asi - sel aastal peab talvel külmutatud maasikaid poest ostma - külmutuskauss võtab ikka palju ruumi. sai ka soetatud jäätisemasin ja see masin annab juba kehakaalus tunda :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |