Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Kiilike
Abikokk
2008-07-17 19:16:37
Nüüd olen täiega rumal ja esitan veel rumalama küsimuse aga milline kulp on millise tehnika jaoks?

kiilikese köögikatsetused

Mann
Abikokk
2008-07-17 21:27:24
Kuts:
leidsin ühe vanaaegse retsepti, mis teemasse sobib: Vabarna-munajäätis 4 munarebu 60 g suhkrut 6 spl vett 2 1/2 kl vahukoort 1/2 purki vekitud vabarnaid Suhkur ja vesi kuumutatakse ning lisatakse vahustatud munarebude hulka. Segu kuumutatakse keemispunktini ning jahutatakse vahustades. Lisatakse marjad ning vahustatud vahukoor. Valatakse jäätisevormi ja keeratakse jääs seni kuni jäätub. Retsept on aastast 1938 Olga Kesk–i Toit on tervis 6., magustoitude vihikust. / Vabarnad on vaarikad! :) /
ma ei vaadanud alul, kes kirjutas, ja tahtsin just kilgata, et ma ka täna sama raamatut sirvisin:)
Mann
Abikokk
2008-07-17 21:51:51
Hommikul tegin Nigella granaatõuna jäätist. Mõnus hapukas jäi (kasutasin poemahla). Ja vaatamata sellele, et segama ei pidanud, jäi igati bro.
Kairi
Kokaõpilane
2008-07-22 23:33:59
Minu lemmikjäätis on Ben&Jerry retseptil baseeruv kohvijäätis, olen seda teinud elukaaslase tungival soovil mitmeid kordi ka šokolaaditükikestega. Poolele siis lisan neid, ülajäänu panen enda kui šokolaadiallergiku jaoks kõrvale ;) Seda jäätist olen teinud ka päris kohviga, aga pean tunnistama et Ben&Jerry räägivad õiget juttu - kvaliteetne kiirkohvi (kuigi ma iial sellist asja ei jooks) on andnud siiani parima tulemusi. Mina olen kasutanud Nescafe Gold Blend'i. 2 suurt muna 3/4 kl suhkrut 2 kl vahukoort 1 kl piima 3 spl kiirkohvi (Nescafe Gold Belnd) Kuigi ka mina jälgin vahelduva eduga toidu rasvasisaldust, pean tunnistama, et see suure rasvasisaldusega jäätis on köige parema tekstuuri ja maitsega jäätis mida ma iial olen kodus valmistanud. Suhkrut võib vähendada aga rasvasisaldus on oluline selleks et jäätis oleks pehme ja keelel hell ning võrgutav. Proovige kindlasti! Üritan siia ka hiljem mõned fotod lisada :)
Ragne
Abikokk
2008-07-23 10:53:30
Kairi:
Minu lemmikjäätis on Ben&Jerry retseptil baseeruv kohvijäätis, olen seda teinud elukaaslase tungival soovil mitmeid kordi ka šokolaaditükikestega. Poolele siis lisan neid, ülajäänu panen enda kui šokolaadiallergiku jaoks kõrvale ;) Seda jäätist olen teinud ka päris kohviga, aga pean tunnistama et Ben&Jerry räägivad õiget juttu - kvaliteetne kiirkohvi (kuigi ma iial sellist asja ei jooks) on andnud siiani parima tulemusi. Mina olen kasutanud Nescafe Gold Blend'i. 2 suurt muna 3/4 kl suhkrut 2 kl vahukoort 1 kl piima 3 spl kiirkohvi (Nescafe Gold Belnd) Kuigi ka mina jälgin vahelduva eduga toidu rasvasisaldust, pean tunnistama, et see suure rasvasisaldusega jäätis on köige parema tekstuuri ja maitsega jäätis mida ma iial olen kodus valmistanud. Suhkrut võib vähendada aga rasvasisaldus on oluline selleks et jäätis oleks pehme ja keelel hell ning võrgutav. Proovige kindlasti! Üritan siia ka hiljem mõned fotod lisada :)
Kairi, kas sa oled seda teinud jätisemasinaga või pannud niisama sügavkülma ja aeg-ajalt seganud? Huvitab sellepärast, et endal jäätisevalmistajat pole, aga seda retsepti tahaks proovida, kahjuks aga mitmed käsitsi tehtud jäätised ei jää just külmutades kõige paremad :(

www.kokkama.ee

Kairi
Kokaõpilane
2008-07-23 11:53:15
Ragne:
Kairi, kas sa oled seda teinud jätisemasinaga või pannud niisama sügavkülma ja aeg-ajalt seganud? Huvitab sellepärast, et endal jäätisevalmistajat pole, aga seda retsepti tahaks proovida, kahjuks aga mitmed käsitsi tehtud jäätised ei jää just külmutades kõige paremad:(
Mina valmistan jäätisemasinaga. Suure rasvasisalduse tõttu ei lähe jäätis kunagi päris kõvaks ja ma panen jäätise lõpus sügavkülma järel-tahenema. Ma arvan, et selle jäätise puhul peaksid ka masinata hakkama saama, kui aeg-ajalt korralikult segada. Kuna rasvaprotsent on kõrge, siis ehk ei tekki tavaliselt probleemiks olevaid ebameeldivaid jääkristalle. Aga samas - jäätisemasin on väga hea investeering ja leiab jäätisesõprade peres pidevat kasutamist! Edu ja anna teada, kuidas välja tuli :)
Dots
Abikokk
2008-07-23 15:46:02
Minul läks esimene jäätisetegu aiataha. Prügikasti just ei visanud, aga teistele ka ei paku. Tegin lõpuni ainult selleks, et umbes teada saada lõpplikku tulemust. Retsept on pärit ühest vene keelsest ajakirjast. Kasutatud on vahukoort, munavalget, suhkurt, sidrunimahla, tuhksuhkurt. 35-ne koor oli vaja suhkruga keeta tasasel tulel 30.min :O (ma arvan, et see oligi kurja juur), jahutada ja vahustada. Nuhh ei läinud see paksumaks keedetud koor vahtu- võiks läks! Siis segasin ikkagi selle võise segu vahustatud munavalgega ja panin sügavkülma. Segasin aeg-ajalt. Tegelikult sellest jäätisest oleks hea jäätis tulnud. Tulemus oli mitte kivikõva ja ilma jääkristallideta.
Ragne
Abikokk
2008-07-23 18:04:28
kusjuures Kairi, ma ise olen suur jäätisesõber, ja olen pingsalt ka jäätisemasina soetamisele mõelnud, kuid mul ei mahuks see osa, mis enne sügavkülma tuleb panna mittekuidagi ära :( Nii täis olen toppnud sügavkülma igasugustest marjadest ja muust sellisest...

www.kokkama.ee

Qsti
Abikokk
2008-07-23 18:25:28
Ragne:
kusjuures Kairi, ma ise olen suur jäätisesõber, ja olen pingsalt ka jäätisemasina soetamisele mõelnud, kuid mul ei mahuks see osa, mis enne sügavkülma tuleb panna mittekuidagi ära:( Nii täis olen toppnud sügavkülma igasugustest marjadest ja muust sellisest...
Mul ka sama mure, et sügavkülm on täis hamsterdatud ja vaba ruumi pole. Mul Philipsi masin ja selle enam-vähem tordipõhja suuruse külmutusosa mahutasin sinna ikka ära. :)
Kardemon
Abikokk
2008-07-23 20:04:09
Ragne:
kusjuures Kairi, ma ise olen suur jäätisesõber, ja olen pingsalt ka jäätisemasina soetamisele mõelnud, kuid mul ei mahuks see osa, mis enne sügavkülma tuleb panna mittekuidagi ära:( Nii täis olen toppnud sügavkülma igasugustest marjadest ja muust sellisest...
mina sain kigiks Kenwood IM6000... sellel ei pea panema enne kaussi sügavkülma! ja saab teha mitu jäätist järjest ka :) ostetud siit suur ja raske on... aga samas nii heale masinale leiab ikka koha :)

http://kardemon.blogspot.com

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>