Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-01 11:48:52
Sama siin, pole siiani kohanud oma raamatutes jäätiseretsepti, kus oleks pidanud koore ära vahustama. Omamoodi võib see isegi huvitav olla, aga ma ei oska arvata, kuidas see külmub... Kes soovib jäätisesse lisada marjatükke, šokolaadilaaste, küpsisepuru jms. tahkemat, peaks selle lisama juba siis, kui jäätis on masinas praktiliselt valmis saamas, vähemalt nii oli kirjas minu masina juhendis. Ise tegin esimese jäätisena sidrunišerbetti, värskelt pressitud mahl, vesi, sidrunikoor, suhkur. Jäätisele võib lisada alkoholi, et see pehmem jääks.

Zap*

Spidur
Abikokk
2008-04-01 13:00:55
hiljuti oli mingi jutt et soe vesi külmub paremini vms. kas keegi sooja jäätisesegu ka masinas külmutanud on? kas külmutab kiiremini?

Elina tegemised

Eva
Abikokk
2008-04-01 13:03:58
Spidur:
hiljuti oli mingi jutt et soe vesi külmub paremini vms. kas keegi sooja jäätisesegu ka masinas külmutanud on? kas külmutab kiiremini?
Kui sooja segu jäätisemasinasse kallata, siis juhtub suure tõenäosusega see, et see külmub kiiresti masina seinte ja põhja külge kinni ning masin ei jõua segu enam ringi ajada.

http://www.perenaine.ee/

Tiina
Abikokk
2008-04-01 17:57:49
Aitäh, jälle targem :) Panen oma esimese katsetuse pildi ka juurde. (vabandan viletsa pildikvaliteedi pärast, mobiiliga tehtud). Täna terve päeva tööl ootasin, millal koju jäätist sööma saab :D Masina juhend ütleb ka ühemõtteliselt, et kindlasti peab segu olema võimalikult külm, mitte mingil juhul soe.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Gegegerda
Abikokk
2008-04-01 19:15:02
Ma olen siin kaks päeva järjest datlitest jäätist teinud. Mul ei ole jäätisemasinat, seega käin seda seal külmkapis vahepeal segamas. Nii, nüüd on omatehtud jäätise esimene katse minu blogis ka üleval :)

www.gegegerda.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2008-04-08 10:02:26
Tegin oma esimese omaimproviseeritud jäätise. Tegelikult muidugi alustasin retsepti järgi, aga mõtlesin poole pealt ümber :). [b]Kookose ja šokolaaditükkidega jäätis 4 munakollast, 250 ml koort, 350 ml piima, 50-100 g suhkrut, 50 g kookoshelbeid, 50 g riivitud šokolaadi[/b] Kuumutasin koore ja piima keemiseni, vahustasin munakollased suhkruga. Kallasin piimasegu pidevalt segades munakollastele. Siis valasin kõik potti tagasi ja kuumutasin segades kuni keemiseni. Lisasin kookoshelbed. Peale jahtumist panin üleöö külmkappi seisma. Vahetult enne jäätisemasinasse kallamist lisasin riivitud šokolaadi. Nagu ütlesin, alustasin millegi muu tegemist ja algse retsepti järgi käis suhkrut 150 g. Seda sai küll liiga palju. Aga laps sõi ja kiitis :).

Eva
Abikokk
2008-04-08 19:38:31
Mul on küsimus jäätise serveerimisest - mis nipid teil on, et jäätiselusikaga ilusad ümarad jäätisepallid tuleksid?

http://www.perenaine.ee/

Tiina
Abikokk
2008-04-08 20:54:29
Eva:
Mul on küsimus jäätise serveerimisest - mis nipid teil on, et jäätiselusikaga ilusad ümarad jäätisepallid tuleksid?
Minul ei ole ühtegi nippi :D Sest ei tule kunagi ilusaid palle, ükskõik millega ma neid ka võtta ei üritaks. Sügavkülmast äsja välja võetud jäätis on ilmselt liiga kõva, et sealt korralikult kraapida saaks, aga oodata ju ei malda.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-08 21:20:54
Eva:
Kipun Tiinaga nõustuma. Mul on küll olemas spetsiaalne jäätisekulp, mille peaksin vist kuuma vette kastma enne jäätise serveerimist, aga ma pole seda teinud.. Küll sain aga siit Louisa Chu artiklist The Scoop: Better ways to present ice cream sain teada, et jäätisepalli nimi on 'boule' :D Lisan siia veel kaks jäätiseguru David Lebovitzi artiklit: How Long Does Ice Cream Last? (ehk kaua kodune jäätis säilib? - Vastus: 2-4 kuud) Tips For Making Homemade Ice Cream Softer (kuidas kodust jäätist pehmendada) Viimane artikkel ütleb, et kodune jäätis ongi kõvem, kui kommertsjäätis, nii et väga täiuslikke ümmargusi pallikesi ei olegi vist kerge teha..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Amööb
Abikokk
2008-04-08 21:37:14
Eva:
Mina olen enne kraapimist pistnud jäätiselusika kuuma vette.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>