Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Fre
Abikokk
2009-07-02 12:08:12
Olen nüüd uurinud hoolega jäätiseteo teemasid ja proovinud teha ka esimese jäätise - klassikalise muna-vahukoore-vanilli jne oma. See oli küll liiga rammus ja munamaitseline. Tahtsin küsida te kas on ka mõni lihtsam viis tavalise jäätise (mitte sorbee) saamiseks - nt kui panna lihtsalt jogurt ja vahukoor pooleks vms? Praegu vaatan, et alati on vaja kas liiga keerulisi komponente - st peaks jäätisetegu pikalt planeerima -või siis liiga keerulisi ettevalmistusi, mis ajaressurssi arvestades pole eriti hea...
Kiilike
Abikokk
2009-07-03 09:33:44
Fre:
Olen nüüd uurinud hoolega jäätiseteo teemasid ja proovinud teha ka esimese jäätise - klassikalise muna-vahukoore-vanilli jne oma. See oli küll liiga rammus ja munamaitseline. Tahtsin küsida te kas on ka mõni lihtsam viis tavalise jäätise (mitte sorbee) saamiseks - nt kui panna lihtsalt jogurt ja vahukoor pooleks vms? Praegu vaatan, et alati on vaja kas liiga keerulisi komponente - st peaks jäätisetegu pikalt planeerima -või siis liiga keerulisi ettevalmistusi, mis ajaressurssi arvestades pole eriti hea...
siinses retseptikogus on hapukoorega maasikajäätis - imehea! Jogurtist -vahukoorest saab päris mõnusa jäätise aga arvestada võiks, et külm teeb jäätise hapumaks (tegelikult vist võimendab maitseid) - nii väidavad lapsed meil :) Selle eelneva mässamise vastu olen mina saanud sellega, et teen eelmisel õhtul segu valmis ja enne magama minemist panen külmikusse järgmist päeva ootama.

kiilikese köögikatsetused

Fre
Abikokk
2009-07-03 15:18:20
Tänud Kiilike, katsetan seda hapukoore ja maasika varianti. Vahukoore ja jogurti kokkusegamise katsetasin siiski ka ära, külalised kiitsid ja kõik sai otsa aga ma ise ei jäänud sugugi rahule. Millegipärast tekkisid jäätise sisse väikesed tükid - nagu või või mingi rasv??? Jäätisemasinas aeglaselt segades pole ju ometi võimalik üle vahustada....
Liiseli
Abikokk
2009-07-03 16:08:10
Fre:
Olen nüüd uurinud hoolega jäätiseteo teemasid ja proovinud teha ka esimese jäätise - klassikalise muna-vahukoore-vanilli jne oma. See oli küll liiga rammus ja munamaitseline.
Mul tuli ka esimene kord liiga munane. Kuid sugulane andis retsepti, mis oli väega-väega maitsev - munamaitse ei domineerinud ja üleliiga rasvane ka mitte. Tuleb lihtsalt vähem munakollaseid võtta ja osa vahukoort piimaga asendada, suhkrut ka pigem vähem kui rohkem. Selle jäätise "proportsioonid" olid järgmised: 4 munakollast 2 dl vahukoort 5 dl piima 1,4 dl suhkrut 1 vanillikaun näpuotsatäis soola Valmistamine selle retsepti järgi.
Fre
Abikokk
2009-07-07 21:56:44
Kiilike:
siinses retseptikogus on hapukoorega maasikajäätis - imehea!
Tänud Kiilike - tundub, et jäätisemasin polegi päris maha visatud raha. Superhea jäätis.....
Kiilike
Abikokk
2009-07-07 22:09:19
Fre:
Kiilike:
Tänud Kiilike - tundub, et jäätisemasin polegi päris maha visatud raha. Superhea jäätis.....
Tänud tuleb öelda Pillele!

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-07 22:16:59
Kiilike:
Fre:
Kiilike:
Tänud tuleb öelda Pillele!
Võtke heaks, võtke heaks :) Proovi järgmisena nt maasika-jogurtijäätist - see ka munavaba ja ülilihtne..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Eva
Abikokk
2009-07-08 21:33:30
Kaugel Hiinamaal sai proovitud imehead mangojäätist; Rimist leidsin küpseid mangosid ja õnnestus järele teha küll, retsept SIIN.

http://www.perenaine.ee/

Marit
Abikokk
2009-07-14 18:36:56
Tahaks ka ise jäätist teha aga masinat pole ja esialgu ei sooviks ka sellist suurt välja minekut teha, kas nami-namis on ka retsepte mida saaks ilma jäätisemasinata teha??? Muna ka ei julgeks väga panna ja kui kaua enda tehtud jäätis säilib hea?

Magusad fotod

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-14 19:43:08
Marit:
Tahaks ka ise jäätist teha aga masinat pole ja esialgu ei sooviks ka sellist suurt välja minekut teha, kas nami-namis on ka retsepte mida saaks ilma jäätisemasinata teha???
Loomulikult on. Siinsamas teemaski on mitmed läbi käinud (egas midagi, hakka aga otsast lugema :)). Kindlasti saab ilma jäätisemasinata teha nt granaatõunajäätist, rabarbrijäätist, mesist mascarponejäätist jpt. Ükski neist ei vaja ka toorest muna. Enamik sorbette on ka edukalt jäätisemasinata valmistatavad.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>