Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Kaare
Abikokk
2009-08-06 08:10:49
Kui muna-piima segu kuumutamisel teraliseks muutub, kas ma olen siis segu liiga kaua kuumutanud? Ette oli nähtud 10 minutit tasasel tulel, aga selleks ajaks oli segu juba selline teraline.

Koopatibi küpsetab...

Merilin
Abikokk
2009-08-06 08:41:57
Koopatibi:
Kui muna-piima segu kuumutamisel teraliseks muutub, kas ma olen siis segu liiga kaua kuumutanud? Ette oli nähtud 10 minutit tasasel tulel, aga selleks ajaks oli segu juba selline teraline.
Ilmselt mitte liiga kaua, vaid liiga kõrgel temperatuuril.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Ragne
Abikokk
2009-08-06 08:57:30
Panen siia pildi sõstarde teemas kiidetud vaarika-mustsõstrajäätise. Tõesti ei väsi kiitmast :)

www.kokkama.ee

Spidur
Abikokk
2009-08-06 08:57:37
kõige labasem jäätis, mis mina nüüd paar päeva tagasi ära proovisin oli lihtsalt jäätisemasinas külmutatud piim vaarikatoormoosiga. Muutus vesisemaks kui tavaline munaga tehtud jäätis (vahvli seest seda ei pakuks), aga palava ilmaga oli ikkagi maru hea ja kerge. Lihtsuse ja kiiruse poolest läheb ilmselt kordamisele.

Elina tegemised

Kaare
Abikokk
2009-08-06 17:42:27
Võib-olla oli tõesti temperatuur kõrge. Aga tundub, et lõpptulemust see teralisus siiski ei mõjutanud. Sain nüüd ka esimese jäätise tehtud ja julgen küll mustikajäätist soovitada. Mustikad saumikserdasin ja vahukoore vahustasin kergelt enne masinasse panekut ja sai väga mõnus jäätis. Ja ei külmunud väga kõvaks.

Koopatibi küpsetab...

Hexy
Abikokk
2009-08-13 19:55:45
Kaua aega otsisin mustikajäätise retsepti ja lõpuks leidsin.Ttegin ka seda mustikajäätist-väga hea sai. Aitähh koopatibi!!! Eelmised jäätised olid-Kiilikese šokolaadijäätis ja Kristjani retsepti järgi eee...nimi ei tulegi hetkel meelde, püüan välja otsida. ega enam poejäätist ostma ei tõmba

Hexy asjatab

Kairit
Abikokk
2009-08-15 11:52:32
Tegin Ragne poolt pakutud retsepti järgi vaarikajäätist...mmm, imeline!!!
Uniquegirl
Abikokk
2009-08-23 23:18:16
saabus ka minu õnnehetk mõned nädalad tagasi, kui saabus jäätisekauss koju (köögikombain selle jaoks oli juba olemas). Plaanisin esimesena ette võtta meloni jäätise kuid kuna hetkel on värskeid marju palju, siis oleks patt mitte nendest jäätis teha. Seega sai esimeseks jäätiseks mustsõstrajäätis. Oi see oli vapustav, tõepoolest parim, mida ma olen eales söönud. Järgmisena proovisin mustikajäätist, mis oli ka väga hea aga mustsõstra oma oli parem kuna oli intensiivsema maitsega. Seejärel tegin jälle mustsõstrajäätise. Järgmisena võtsin ette tikrijäätise, mis oli ka väga hea maitsega ja nii armsa, ilusa roosa värvusega. Eile tegin toorjuustujäätise ja jäätise tegemisel lisasin väikseid kaeraküpsise tükke. See oli täiesti teistsuguse maitsega võrreldes marjajäätistega. Maitse oli harjumatu aga mitte paha. Nüüd on plaan teha jogurti jäätis ja siis proovin sorbeed teha Vot selline kokkuvõte minu jäätise tegemistest.
Eva
Abikokk
2009-08-24 07:46:23
Uniquegirl:
Seega sai esimeseks jäätiseks mustsõstrajäätis. Oi see oli vapustav, tõepoolest parim, mida ma olen eales söönud.
Jana, kuidas seda mustsõstrajäätist tegid?

http://www.perenaine.ee/

Uniquegirl
Abikokk
2009-08-24 12:04:20
Eva:
Uniquegirl:
Seega sai esimeseks jäätiseks mustsõstrajäätis. Oi see oli vapustav, tõepoolest parim, mida ma olen eales söönud.
Jana, kuidas seda mustsõstrajäätist tegid?
püreestasin mustsõstrad ära, lasin läbi sõela ja segasin jäätise toormassiga (munakollased, vahukoor, kohvikoor, piim, suhkur, vanilje ekstrakt) kokku. Hiljem lisan pildi ka, sest jäätise värv on nii ilus
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 >>