Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu

Uniquegirl
Abikokk
2009-11-26 00:11:25
dieedijäätiseks sobib hästi ka sorbee. Peakski varsti uuesti sorbeed tegema. Mina tegin täna nami-nami piparmündijäätis. Lisasin vist vähe piparmündilehti kuna piparmündimaitset praktiliselt ei ole (ei kasutanud ekstrakti ega õli). Tuli välja koorejäätis šokolaaditükkidega, mis on ikkagi väga maitsev. Lisaks on meie pere lemmikuks saanud ingveri jäätis. Ka vietnami-kohvijäätis on suhteliselt kõrgel kohal aga see hakkab kukkuma juba alla poole kuna olen seda lihtsalt liiga palju teinud
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-26 07:44:28
Kallur:
Kas mõni elukogenum kokk oskaks üllitada ka lagritsajäätise retsepti? :)
Valik ingliskeelseid retsepte.
Uniquegirl:
Mina tegin täna nami-nami piparmündijäätis. Lisasin vist vähe piparmündilehti kuna piparmündimaitset praktiliselt ei ole (ei kasutanud ekstrakti ega õli). Tuli välja koorejäätis šokolaaditükkidega, mis on ikkagi väga maitsev.
Väga palju oleneb ka mündi kvaliteedist. Sel suvel meil endal veel ei kasvanud, ostsin poest (Iisraeli päritolu?) mündilehti, mida müüdi kandilises kaanega plastkarbis. Väga intensiivse ja tugeva maitsega. Kohalike tootjate väikesed haprad lehed kilekotis ei lõhnanud pooltki nii intensiivselt :( (Tean küll, et food miles jne, aga eks ma praktiseeri seda järgmisel aastal)..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Uniquegirl
Abikokk
2009-11-27 00:45:01
Pille:
Uniquegirl:
Mina tegin täna nami-nami piparmündijäätis. Lisasin vist vähe piparmündilehti kuna piparmündimaitset praktiliselt ei ole (ei kasutanud ekstrakti ega õli). Tuli välja koorejäätis šokolaaditükkidega, mis on ikkagi väga maitsev.
Väga palju oleneb ka mündi kvaliteedist. Sel suvel meil endal veel ei kasvanud, ostsin poest (Iisraeli päritolu?) mündilehti, mida müüdi kandilises kaanega plastkarbis. Väga intensiivse ja tugeva maitsega. Kohalike tootjate väikesed haprad lehed kilekotis ei lõhnanud pooltki nii intensiivselt :( (Tean küll, et food miles jne, aga eks ma praktiseeri seda järgmisel aastal)..
võib olla oli tõesti asi ka mündis.
Mari-Liis
Abikokk
2009-12-03 20:51:24
Pille:
Pireti blogist jäi silma mangojäätis ning väikeste mugandustega tegingi täna siis East Endi mõnusast mangopüreest sellise imemõnusa mangojäätise:
ka mul valmis nii Piretilt kui Pillelt inspiratsiooni saades mangojäätis. Aga ma tegin ilma jäätisemasinata : East End mangopüreest, kondenspiimast ja vahukoorest. Väga, väga maitsev.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kiilike
Abikokk
2009-12-03 22:29:00
Pille:
Uniquegirl:
Piparmündi maitse sõltub ju ka sordist :) Minul on peenras tavaline(tugeva maitsega), siis rohemünt(mis enamasti poes müügil ja hästi mahe) ja veel üks münt mis kuidagi magusama maitsega(too on külmaõrn - ei tea kas säilib üle talve) ning lisaks peaks veel vähemalt 3 sorti olema mida Eestis kasvatatakse :)

kiilikese köögikatsetused

Andra
Kokaõpilane
2009-12-06 03:11:33
Pille:
Aga ma segaks vist valmis jäätisesegu sisse 2 tundi keedetud kondenspiima ja siis paneks külma? Või keedaks ise võist-suhkrust-koorest iirisesegu ja siis lisaks seda jäätisele.
Võtsin kinni Pille ideest ja proovisin iirisejäätist teha (tegelikult tegin iirisejäätisega torti) keedetud kondenspiimaga =) Iiris jäi pehme küll. Mida vähem iirist jäätiseseguga segada, seda mõnusam jääb. Jäätist olen teinud alati Ragne retsepti järgi ja see on kõige lihtsam ja parem lahendus, mida tean, sest jäätisemasinat mul ei ole. Aitäh Pillele idee eest! =)

http://pliiditaga.blogspot.com

Uniquegirl
Abikokk
2009-12-09 23:33:03
mina tegin mandariini sorbeed. Nämma, tõesti hea ja "naturaalse maitsega" nagu mul ema kommenteeris (peabki olema, ikkagi pressitud värsketest mandariinidest) :)
Kessu343
Abikokk
2009-12-13 23:10:23
Uniquegirl:
mina tegin mandariini sorbeed. Nämma, tõesti hea ja "naturaalse maitsega" nagu mul ema kommenteeris (peabki olema, ikkagi pressitud värsketest mandariinidest) :)
ooo, väga jõululine :)
Kokkamas95
Abikokk
2009-12-15 21:24:17
Kas keegi teab mõnda jäätise retsepti mis sobiks jõulude ajal söömiseks?

http://kokkamas95.blogspot.com/

Tziiki
Abikokk
2009-12-15 22:21:48
Kokkamas95:
Kas keegi teab mõnda jäätise retsepti mis sobiks jõulude ajal söömiseks?
kas mõtled täitsa iseseisva magustoiduna või millegi kõrvale? kui täitsa eraldi, siis nt vanillijäätis pohla- või jõhvikakastmega, ingverijäätis, piparkoogitükkidega jäätis...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 >>