Spiidi![]() Abikokk 2011-07-04 00:09:04 |
Pille:
Pille, kui sulle vahtrasiirupi-mascarponejäätis meeldis, siis ilmselt meeldib sulle ka David Lebovitzi juustukoogi jäätis, kui sa seda juba proovinud ei ole. Maitseb täitsa nagu Manhattani juustukook jäätise kujul (koostisosad pea-aegu samad, toorjuust, hapukoor, koor ja sidrun). Väga lihtne teha ja ime-maitsev.
PS Vahtrasiirupi-mascarponejäätis sai imemaitsev :P |
|
Kokkamas95![]() Abikokk 2011-07-19 16:38:32 |
Esimesene katsetus oma jäätisemasinaga: mustikajäätis šokolaadiga
![]() |
|
Merle![]() Abikokk 2011-07-29 13:01:48 |
Selle aasta juunikuus toimus mu sünnipäeva auks jäätisepidu, milleks valmis kuus jätta: vanilje, šokolaadi, maasika, mango, rabarberi, piparmündi-šokolaadi. Siis sai jaks otsa ja alles nüüd sai masin taas sügavkülmast välja tiritud, et proovida rohelise-õuna ja basiiliku jäätist:
![]() |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2011-08-01 12:02:54 |
Augustis 2011 on Nami-Nami kooskokkamise (39. juba!) teemaks isetehtud jäätised, sorbetid, parfeed, semifreddo'd, olgu need siis tehtud jäätisemasinaga või ilma. Arvesse lähevad kõik külmutatud desserdid, mida _Sina_ siin foorumiteemas pole varem juba esitanud (erandina võtan arvesse Kokkamas95 ja Merle juulikuised jäätised). Teisiti öeldes - oleks tore, kui tegemist on uue jäätiseteoga, st mitte lihtsalt juba siin foorumiteemas üles antud jäätiseteo taasesitamisega (samas on lubatud siin esitatud jäätiseteo kordamine - no nt teete _taas_ maasika-hapukoorejäätist).
Sellekohaseid vihjeid, et jäätiseteema võiks kooskokkamise teemaks olla, on tulnud juba mitu ja ma ma hea inimesena kuulan sõna :P
NB! Kooskokkamiste puhul ei ole kohustuslik foto lisamine. Ma usaldan nami-nami kasutajaid ja kui kasutaja X kirjutab, et tegi kodus Y jäätist, siis nii ka oli ja loosimisel võetakse seda arvesse. Kui aga on foto, siis seda uhkem!
Auhindu on 3 ja kõik on toredad:
1 x Jamie Oliveri raamat "JAMIE 30 MINUTI ROAD" (kirjastus Pegasus):
![]() |
|
Ragne![]() Abikokk 2011-08-01 20:38:34 |
Hea teema, jällegi peab Pillet kiitma :) Kusjuures täiesti teadamata sellest kooskokkamisest võtsin tunnike tagasi ette ühe hulljulge jäätiseteo (vähemalt minu arvates hulljulge). Internetiavarustest leitud retsept ja pilt lubavad igastahes üht jäiselt maitsvat magustoitu :) Kui õnnestub, siis võib õige pea ka siin üht postitust näha :) | |
Vandiste![]() Abikokk 2011-08-01 21:09:17 |
Teema nagu rusikas silma auku! Ma alustan homsest jäätisemaratoniga - sõbrad tulevad järgmisel nädalal küll ning tahan neile erinevaid kodutehtud jäätisis pakkuda (lähevad liitriste topsidena sügavkülma). Loodan, et jõuan 5 erinevat sorti teha. Annaks taevataat ka pildistamiseks aega.... | |
Ristl![]() Kokaõpilane 2011-08-03 14:17:22 |
Tegin eile mustsõstrasorbetti, originaalnimetusega "Sorbet rose au cassis".
Retsepti leidsin siit:
http://www.marmiton.org/recettes/recette_sorbet-rose-au-cassis_23088.aspx
Kui kedagi huvitab, võin kiire tõlke ka juurde panna :)
Imelihtne, intensiivse värvi ja maitsega (ehk siis üks pall rahuldab täiesti maitsemeeled), annab hästi ka palle veeretada.
![]() Ablas miisu. |
|
Pocahontas![]() Kokaõpilane 2011-08-04 09:30:59 |
Mina tegin kondenspiimajäätist Domino küpsistega brownie, mustikate ja valge šokolaadiga. Natuke pikem jutt on siin: http://njammdzhemm.blogspot.com/2011/08/domino-brownie-valge-sokolaadi-ja.html
(Andestust, pilt on kehva.. Aga jäätis hea!)
![]() |
|
Tsheburashka![]() Abikokk 2011-08-04 10:02:35 |
Minu absoluutne lemmik isetehtud jäätistest on kulfi, mida ma seetõttu ka pidevalt teen :) Retsepti võtsin kunagi 50 imelise India karri raamatust.
![]() ![]() ![]() |
|
Anu![]() Abikokk 2011-08-04 10:05:06 |
Ma teen mehele tihti jõhvikasorbeed. | |
<< < 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 > >> |