Spiidi Abikokk 2011-07-04 00:09:04 |
Pille:
Pille, kui sulle vahtrasiirupi-mascarponejäätis meeldis, siis ilmselt meeldib sulle ka David Lebovitzi juustukoogi jäätis, kui sa seda juba proovinud ei ole. Maitseb täitsa nagu Manhattani juustukook jäätise kujul (koostisosad pea-aegu samad, toorjuust, hapukoor, koor ja sidrun). Väga lihtne teha ja ime-maitsev.
PS Vahtrasiirupi-mascarponejäätis sai imemaitsev :P |
|
Kokkamas95 Abikokk 2011-07-19 16:38:32 |
Esimesene katsetus oma jäätisemasinaga: mustikajäätis šokolaadiga | |
Merle Abikokk 2011-07-29 13:01:48 |
Selle aasta juunikuus toimus mu sünnipäeva auks jäätisepidu, milleks valmis kuus jätta: vanilje, šokolaadi, maasika, mango, rabarberi, piparmündi-šokolaadi. Siis sai jaks otsa ja alles nüüd sai masin taas sügavkülmast välja tiritud, et proovida rohelise-õuna ja basiiliku jäätist: Retsept jäi silma hambaarsti ootesaalis ühes saksa naisteajakirjas ja leidsin selle ka netist: http://www.fem.com/lifestyle/rezept-des-tages-apfel-basilikum-eis-apfel-basilikum-eis-12584.html Värv jäi kena :) Ja maitses on basiilik ja õun täiesti tuntavad. Meeldis, et jäätis munavaba, rocottaga. Aga tükiline koostis pole just minu lemmik, ei saanud aru, miks neid pistaatsiaid sinna hammaste vahele vaja oli, maitset tunda ei jäänud. Teinekord tehes muudaks koostist. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-01 12:02:54 |
Augustis 2011 on Nami-Nami kooskokkamise (39. juba!) teemaks isetehtud jäätised, sorbetid, parfeed, semifreddo'd, olgu need siis tehtud jäätisemasinaga või ilma. Arvesse lähevad kõik külmutatud desserdid, mida _Sina_ siin foorumiteemas pole varem juba esitanud (erandina võtan arvesse Kokkamas95 ja Merle juulikuised jäätised). Teisiti öeldes - oleks tore, kui tegemist on uue jäätiseteoga, st mitte lihtsalt juba siin foorumiteemas üles antud jäätiseteo taasesitamisega (samas on lubatud siin esitatud jäätiseteo kordamine - no nt teete _taas_ maasika-hapukoorejäätist). Sellekohaseid vihjeid, et jäätiseteema võiks kooskokkamise teemaks olla, on tulnud juba mitu ja ma ma hea inimesena kuulan sõna :P NB! Kooskokkamiste puhul ei ole kohustuslik foto lisamine. Ma usaldan nami-nami kasutajaid ja kui kasutaja X kirjutab, et tegi kodus Y jäätist, siis nii ka oli ja loosimisel võetakse seda arvesse. Kui aga on foto, siis seda uhkem! Auhindu on 3 ja kõik on toredad: 1 x Jamie Oliveri raamat "JAMIE 30 MINUTI ROAD" (kirjastus Pegasus): Raamatututvustust loe Nami-Nami foorumist või kirjastuse lehelt. 2 x Mireille Guiliano raamat PRANTSLANNAD EI LÄHE PAKSUKS. KOKARAAMAT (kirjastus Varrak) Raamatututvustust loe kirjastuse lehelt. Aega on umbes 10. septembrini, siis loosime auhinnad välja. ------------------------------------------------- Kooskokkamise reeglitest ja ideest saate lugeda siit. NB! Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle kooskokkamise raames tehtud roogadest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-nami ühiskokkamise teemale. Aitäh!! NB! Kui kooskokkamisel osalenud foto lisatakse mõne uue või vana Nami-Nami retseptikogus oleva retsepti juurde, siis osaleb foto automaatselt ka Nami-Nami fotokampaanias! | |
Ragne Abikokk 2011-08-01 20:38:34 |
Hea teema, jällegi peab Pillet kiitma :) Kusjuures täiesti teadamata sellest kooskokkamisest võtsin tunnike tagasi ette ühe hulljulge jäätiseteo (vähemalt minu arvates hulljulge). Internetiavarustest leitud retsept ja pilt lubavad igastahes üht jäiselt maitsvat magustoitu :) Kui õnnestub, siis võib õige pea ka siin üht postitust näha :) | |
Vandiste Abikokk 2011-08-01 21:09:17 |
Teema nagu rusikas silma auku! Ma alustan homsest jäätisemaratoniga - sõbrad tulevad järgmisel nädalal küll ning tahan neile erinevaid kodutehtud jäätisis pakkuda (lähevad liitriste topsidena sügavkülma). Loodan, et jõuan 5 erinevat sorti teha. Annaks taevataat ka pildistamiseks aega.... | |
Ristl Kokaõpilane 2011-08-03 14:17:22 |
Tegin eile mustsõstrasorbetti, originaalnimetusega "Sorbet rose au cassis".
Retsepti leidsin siit:
http://www.marmiton.org/recettes/recette_sorbet-rose-au-cassis_23088.aspx
Kui kedagi huvitab, võin kiire tõlke ka juurde panna :)
Imelihtne, intensiivse värvi ja maitsega (ehk siis üks pall rahuldab täiesti maitsemeeled), annab hästi ka palle veeretada.
Remargi korras olgu öeldud, et oli ilmselt väga hea, sest järgmisel päeval koju jõudes leidsin laualt tühja karbi. Kõigile ei piisa ilmselgelt ühest pallist :) Ablas miisu. |
|
Pocahontas Kokaõpilane 2011-08-04 09:30:59 |
Mina tegin kondenspiimajäätist Domino küpsistega brownie, mustikate ja valge šokolaadiga. Natuke pikem jutt on siin: http://njammdzhemm.blogspot.com/2011/08/domino-brownie-valge-sokolaadi-ja.html (Andestust, pilt on kehva.. Aga jäätis hea!) | |
Tsheburashka Abikokk 2011-08-04 10:02:35 |
Minu absoluutne lemmik isetehtud jäätistest on kulfi, mida ma seetõttu ka pidevalt teen :) Retsepti võtsin kunagi 50 imelise India karri raamatust. Eelmise kuuma suvega sai tsitrusesorbetti mitu korda tehtud: Ja siis on veel üks õnnetu jõhvikajäätis (näeb välja nagu roosa lumememm sulailmaga): Aga Pille soovitatud Saveurist printisin omale ka juba paar retsepti välja ;) | |
Anu Abikokk 2011-08-04 10:05:06 |
Ma teen mehele tihti jõhvikasorbeed. | |
<< < 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 > >> |