ERINEVAD ÕLID: oliiviõli, rapsiõli,kõrvitsaseemneõli, päevalilleõli jm

Leenilii
Abikokk
2009-02-05 00:01:35
Meie peres kulub linaseemneõli ohtralt. Aga tarbimine on mõneti ebaharilik: mul mees lonksab pea iga toidu kõrvale seda nii lonksukese. Vahel tahavad lapsed ka. Või siis valab sutsaka mõne toidu peale, mis tema arust tibake õlilisa vajaks (paljud toidud). Ise selle maitset väga ei fänna, aga olen siiski isegi lonksukesi võtnud. Ikka tervise huvides.
Spiidi
Abikokk
2009-02-05 10:56:13
Plaanis on teha kohupiimapallikesi ning sellest küsimus: milline õli sobib kõige paremini frittimiseks? Seda nii tervislikkuse kui hinna suhtes (näiteks ma tean, et koososrasv/õli peaks olema väga kuumakindel, kuid see on frittimiseks kohutavalt kallis).

le D?ner

Fre
Abikokk
2009-02-05 17:50:23
Mina avastasin enda jaoks äsja seesamiõli. Kusjuures arsti soovitusel. Kammisin nats internetis ja leidsin päris palju huvitavat infot (vbl see on rohkem too kehahoolduse teema) - ntx http://stanford.wellsphere.com/complementary-alternative-medicine-article/sesame-oil/247564, mh hea ka külmetushaiguste puhul. Ka maitse meeldib mulle väga niiet nüüd katsun rohkem seesamiõliga köögis toimetada.
Eva
Abikokk
2009-02-05 18:01:50
Spiidi:
Plaanis on teha kohupiimapallikesi ning sellest küsimus: milline õli sobib kõige paremini frittimiseks? Seda nii tervislikkuse kui hinna suhtes (näiteks ma tean, et koososrasv/õli peaks olema väga kuumakindel, kuid see on frittimiseks kohutavalt kallis).
Mina olen kasutanud tavalist rapsiõli.

http://www.perenaine.ee/

Zapxpxau
Abikokk
2009-02-05 20:55:04
Spiidi:
Maapähkliõli on hea friteerimiseks, hinda ei mäleta :/ ostsin Stockist, aga paar päeva tagasi ostsin siit kohalikust poest sellise friteerimiseks mõeldud õli kus on koos maapähkliõli ja palmiõli (Olitalia bränd), see oli täiesti tavalise hinnaga. Hea on ka viinamarjaseemneõli, aga see on vist küll kallima hinnaga kui maapähkliõli? Kõne alla tuleks ka sojaõli ja avokaadoõli, kuid vast liiga eksootilised. Rapsiõli tegelikult eriti ei soovitata, pidavat väga kõrgel kuumusel muutuma kahjulikuks.. hmm, kes teab.

Zap*

Nipitiri
Abikokk
2009-02-07 17:31:40
Leenilii:
Meie peres kulub linaseemneõli ohtralt. Aga tarbimine on mõneti ebaharilik: mul mees lonksab pea iga toidu kõrvale seda nii lonksukese. Vahel tahavad lapsed ka. Või siis valab sutsaka mõne toidu peale, mis tema arust tibake õlilisa vajaks (paljud toidud). Ise selle maitset väga ei fänna, aga olen siiski isegi lonksukesi võtnud. Ikka tervise huvides.
No proovisin ka täna. Huh...
Kätrin
Abikokk
2009-02-08 20:50:30
Kust ja millist linaseemneõli ostate-kasutate?

Kätrini kokkamispäevik

Nipitiri
Abikokk
2009-02-08 22:51:42
K2trin:
Kust ja millist linaseemneõli ostate-kasutate?
Ostsin Mooste mõisa linakojast, väidetavalt on seda müügil ka apteekides.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-06 10:31:14
Aare Karolin kirjutab Eesti Ekspressis oliiviõlide võrdlevast degusteerimisest: Oliiviõlide välimääraja.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-03-06 17:03:10
Huvitav, et seal väidetavalt "lükati ümber" kohalik veendumus, et külmpressiõliga praadimine on ebasoovitav.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>