ERINEVAD ÕLID: oliiviõli, rapsiõli,kõrvitsaseemneõli, päevalilleõli jm

Netcat
Abikokk
2010-08-10 17:30:53
Kristel:
Trühvliõli - olen restoranides mitmel korral nautinud trühvliõliga maitsestatud pastat, munahüüvet, kartuliputru, kuid nüüd tahaks ka ise midagi teha. Palun soovitage, kuhu võiks trühvliõli lisada? Nami-namis on munahüüve retsept olemas aga palun veel ideid.
Püreesupile ilmselt, näiteks maapirni- või pastinaagipüreele, ma pakuks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zapxpxau
Abikokk
2010-08-10 17:34:38
Kristel:
Trühvliõli - olen restoranides mitmel korral nautinud trühvliõliga maitsestatud pastat, munahüüvet, kartuliputru, kuid nüüd tahaks ka ise midagi teha. Palun soovitage, kuhu võiks trühvliõli lisada? Nami-namis on munahüüve retsept olemas aga palun veel ideid.
Trühvliõliga peab vaatama, et ikka on trühvliõli ja mitte keemiline kunstvärk, mis on jama. Trühvliõli võib kasutada neis retseptides, kus trühvleid kasutatakse :0 St. et munatoidud, kartulivärgid, pasta, eelroad, salatid.. oleneb kui palju keegi seda armastab.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-10 17:55:12
Kristel:
Nami-namis on munahüüve retsept olemas aga palun veel ideid.
Nami-Namis on hetkel neli trühviõliga retsepti. Trühvlite teemas on ka sellest veidi juttu. Ja Platzi kartulipudru osas vastab loodetavasti üks tore ja teadlik inimene lähipäevil. Palve juba edastatud ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2010-08-10 17:59:03
Kas linaõliga mitte ei määrita kõikvõimalikke puust köögiriistu jm esemeid sisse? Või see on mingi muu õli, mitte seemnest pressitud?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Sasha
Abikokk
2011-01-23 19:12:58
Aga palmiõli? Kuidas sellega on? Lugesin kuskilt, et praadimiseks - friteerimiseks hirmus hea, hästi kõrge suitsemispunktiga?
Kätrin
Abikokk
2011-01-23 19:17:04
Sasha:
Aga palmiõli? Kuidas sellega on? Lugesin kuskilt, et praadimiseks - friteerimiseks hirmus hea, hästi kõrge suitsemispunktiga?
Palmiõli suitsemispunkt on tõesti väga kõrge - Tais kasutatakse seda ohtralt just seetõttu, et saab vokkida ja frittida hästi.

Kätrini kokkamispäevik

Spiidi
Abikokk
2011-05-28 17:25:30
Millist mahedamaitselist õli te tavaliselt kasutate, kui magusa küpsetise retsept näeb või asemel (osaliselt) õli ette? Milline mark on hea (ja tervislik)?

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-05-28 21:11:47
Spiidi:
Millist mahedamaitselist õli te tavaliselt kasutate, kui magusa küpsetise retsept näeb või asemel (osaliselt) õli ette? Milline mark on hea (ja tervislik)?
Mina panen enamasti kodumaist Olivia rapsiõli.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2011-05-30 12:25:49
Mark margiks, aga hea ja tervislik on näiteks viinamarjaseemneõli. Hea ka selle poolest, et väga neutraalse maitsega, sobib igale poole, ükskõik kas soolane või magus, ka näiteks majoneesi tegemiseks.

Zap*

Spiidi
Abikokk
2011-07-14 12:15:50
Mu oliiviõli hakkab otsa saama. Millist (kvaliteetset) oliiviõli te eelistate? Ma kasutan oliiviõli palju - salatitele, püreesuppide peale niristamiseks, tomatile, lihtsalt saia peale. Igalepoole ühesõnaga. Seega ei ole ma ka väga hinnatundlik, ostaks hea meelega kõige paremat (mul on elufilosoofia, et see, mida sa kõige enam tarbid peab olema kvaliteetne) :) Mu praegune metallpurgis olev Kreeka õli on otsakorral ja küsiks teie nõu uue valimisel, mis marke eelistate?

le D?ner

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>