ERINEVAD ÕLID: oliiviõli, rapsiõli,kõrvitsaseemneõli, päevalilleõli jm

Qsti
Abikokk
2008-04-27 16:58:04
Ehk sobib minu küsimus ka siia teemasse...minu jaoks oliivõliga seotud värk. :) Kust saada õlinokka õlipudelile (või mis selle õige nimi on)?
Profa
Abikokk
2008-06-30 00:50:31
Qsti:
Kust saada õlinokka õlipudelile (või mis selle õige nimi on)?
Sellist nokka saab kaubamajast, samuti saab seda nuiata tuttavalt baarmanilt.

Profa köögipool

Täpik
Abikokk
2008-08-12 19:17:40
Kreetal olles omandasin raamatu "Olive oil eat better, live longer", autoriks Myrsini Lambraki. Pleale huvitavate retsepide on sea ka juhend, kuidas oliiviõli osta. Kõike ei jõua siia paraku tippida, aga: sildil peaks olema järgnev info. - happesus (peaaegu võimatu on seda leida meie jaevõrgus olevalt õlilt, peaks olema vähem kui 1% kui tegu on extra virgin õliga; - ala, kust oliivid on korjatud; - tootja; - piirkonna või linna nimi, kus on toodetud; - pudeli mahtuvus -e kui palju õli on pudelis; - pudelisse paneku aeg - säilivuse lõpp - kultuuri tüüp nt orgaaniline e ökoõli vm Loomulikult peaks küsima ka proovida, kui on huvi, siis võin seda hindamise protseduuri ka kirjeldada. Meeles tasub pidada ka oliiviõli nelja vaenlast: valgus, eriti otsene päikesevalgus, kõrge temperatuur; hapnik metall Seega ärge hoitke pudelit köögilaual, külmkapis ja metallanumas - seda on siin juba ka korduval öeldud... Õli on kvliteetne 18-20 kuud, peale seda hakkab kaotama aromaatsust. Lisanditega õlide (vürtside või ürtidega) võivad minna happeliseks juba aastaga.
Seenekas
Abikokk
2008-10-01 16:18:28
Marju:
Keegi linaseemne õliga ka midagi teeb? Ma ükskord ostsin ühe salati juurde ja oli väga hea, aga muud nagu ei taipagi teha...Kuigi pidavat ju väga kasulik olema...
Täiesti OT: söögitegemisele lisaks määrisime suveõhtutel sääskede vastu iseendid sisse. Läikis ja natuke haises, aga abi oli...
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-01 16:30:22
Seenekas:
Marju:
Keegi linaseemne õliga ka midagi teeb? Ma ükskord ostsin ühe salati juurde ja oli väga hea, aga muud nagu ei taipagi teha...Kuigi pidavat ju väga kasulik olema...
Täiesti OT: söögitegemisele lisaks määrisime suveõhtutel sääskede vastu iseendid sisse. Läikis ja natuke haises, aga abi oli...
Sürr :) See kuulub juba siia foorumiteemasse :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2008-10-01 19:19:35
Pille:
Vabandan, ei ole seda teemat veel avastanud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-01 20:45:37
Seenekas:
Pille:
Vabandan, ei ole seda teemat veel avastanud.
Vabandada pole vaja - see mõlemas teemas täiesti relevantne :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2008-10-01 21:58:26
Kas kellelgi on mõni hea mõte mida kreekapähkliõliga peale hakata? Ema sokutas mulle pudeli, talle mingi toitumissoovituse kohaselt (Role?) ei sobi. Mul nüüd seisab niisama, tundub üsna intensiivse maitse ja lõhnaga.
Seenekas
Abikokk
2008-10-02 09:47:51
Pähkliõli kasutatakse päris paljudes hiina toidu retseptides, aga kui kreeka pähkli oma tundub intensiivne, siis ei pruugi sobida. Mulle küll meenub, et oleks nagu kunagi väga ammu kasutanud. Salateid võib kindlasti maitsestada.
Veronika
Abikokk
2008-10-02 10:43:28
Giorgio Locatelli annab oma raamatus Made in Italy päris hea ülevaate oliiviõlist. Muuhulgas jäi meelde soovitus, et ostke oliiviõli, mille puhul jääksid korje ja tootmine ühe piirkonna, veel parem kui ühe istanduse piiresse. Väga palju kasutatakse skeemi, kus oliivid on kasvatatud nt Hispaanias ja õli pressitakse Itaalias, mis mõjutab otseselt õli kvaliteeti maitse seisukohalt.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>