ERINEVAD ÕLID: oliiviõli, rapsiõli,kõrvitsaseemneõli, päevalilleõli jm

Kingadraakon
Abikokk
2008-03-16 18:21:58
palun soovitage konkreetseid tooteid, mis sobiks salatitesse ja võileibadele piserdamiseks. borgese ja olitalia külmpressiõlide (käisin spets vaatamas köögikapis!) juures mingi maitse häirib... prooviks miskit muud.
Spidur
Abikokk
2008-03-16 18:44:06
mulle endale jubedalt meeldib kõrvitsaõli. see sobib salatisse ja leiva peale minu meelest ideaalselt. värvus on ainult selline tume, äkki mõni salat ei jää kuigi kena?

Elina tegemised

Marju
Abikokk
2008-03-18 10:36:14
Oliivõli. Olen aastaid kasutanud, aga eelmisel aastal käisin Hispaanias ja pidin pikali kukkuma. Oliivõli nagu värske mahl. Noh, kui sõbranna maitsta andis ja ütles, et see on väga spets, mõtlesin, et mis seal ikka olla saab. Aga jah... Sai olla küll. Aga sõnadega on raske edasi anda, kes on proovinud, saab ehk aru, millest ma räägin. Eestist sellist ei saa, aga soovitan hispaaniast, itaaliast või kreekast igatahes osta. Keegi linaseemne õliga ka midagi teeb? Ma ükskord ostsin ühe salati juurde ja oli väga hea, aga muud nagu ei taipagi teha...Kuigi pidavat ju väga kasulik olema...
Marju
Abikokk
2008-03-18 10:55:32
Ja veel ka suitsemistäpi kohta... Ise püüaksin ikkagi punktile rõhuda. Ütleme näiteks, meil on ka keemispunkt... (googlis keemistäpp annab 36 vastet, keemispunkt 9280) (või siis http://mt.legaltext.ee/esterm/concept.asp?conceptID=35861&term=keemist%C3%A4pp), sulamispunkt ...Lisaks on täpp on hulga kitsama tähendusega kui punkt. Et noh...selline filoloogi arvamus asjast.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-18 10:59:03
kingadraakon:
palun soovitage konkreetseid tooteid, mis sobiks salatitesse ja võileibadele piserdamiseks. borgese ja olitalia külmpressiõlide (käisin spets vaatamas köögikapis!) juures mingi maitse häirib... prooviks miskit muud.
Populaarsematest oliiviõlidest kasutan ma hetkel Borgese ORGANIC külmpressitud oliiviõli - sellel on üsna meeldiv värske rohu lõhn, nii et läheb kenasti salatitesse. Tavalisel (ehk siis mitte-mahedal) on natuke robustsem lõhn.
Marju:
Oliivõli. Olen aastaid kasutanud, aga eelmisel aastal käisin Hispaanias ja pidin pikali kukkuma. Oliivõli nagu värske mahl.
(Tsiteerides teleklassikuid): ma tean, mida Sa räägid :D Minule jättis üsna kustumatu mulje Stenhusi köögis kasutatav külmpressitud oliiviõli - Castelas Huile d'Olive (veebileht siin). See lõhnas nagu värskelt niidetud muruplats ja maitses üsna samamoodi- ehk siis üsna jumalikult :) Aga kuna peagi ees Hispaania-reis, siis kindlasti degusteerime ka sealseid oliiviõlisid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2008-03-18 12:44:35
Marju:
Ja veel ka suitsemistäpi kohta... Ise püüaksin ikkagi punktile rõhuda. Ütleme näiteks, meil on ka keemispunkt... (googlis keemistäpp annab 36 vastet, keemispunkt 9280) (või siis http://mt.legaltext.ee/esterm/concept.asp?conceptID=35861&term=keemist%C3%A4pp), sulamispunkt ...Lisaks on täpp on hulga kitsama tähendusega kui punkt. Et noh...selline filoloogi arvamus asjast.
Keemikud kasutavadki punkti ja täppi erinevate asjade märkimiseks: suitsemistäpp, kolmikpunkt, sulamistemperatuur :P

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Terje
Kokaõpilane
2008-04-14 10:12:40
Kas oliiviõli säilitada pärast avamist külmikus või toatemperatuuril?
Merilin
Abikokk
2008-04-14 11:23:04
Terje:
Kas oliiviõli säilitada pärast avamist külmikus või toatemperatuuril?
Toatemperatuuril ja pimedas :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Fre
Abikokk
2008-04-14 21:39:33
A mul on jabur õliküsimus mida pole osanud kusagil teemas küsida. Nimelt ostsin viimati Belazu oliiviõli, mis on kandlises plekkpurgis. Ma ei tea, kas ma olin selle avamisel kobakäpp - kaane pealt käib selline plastmassist nupp üles, millele hiljem korki peale keerata - aga sellest anumast õli valades on mul terve köök õline. Alati jääb veits purgi kaanele ja põhjaga saab kappidele ilusaid rasvaseid lärakaid trükkida. Kas nende plekkpurkide tilade/korkide alistamisel on mingi võte, mida ma ei tea? Võibolla ma tirisin selle kuidagi valesti välja?
Kripka
Kokaõpilane
2008-04-14 22:55:11
minu arvates saab Eestis väga head oliiviõli osta paraku ainult Stockmannist: salatite jaoks kasutan IO extra virgin oliiviõli, mille kohta öeldakse järgmist (ing keeles, ei jaksa praegu tõlkida :) ): [1quote]The result is an especially fruity, smooth, light green, medium-bitter, spicy and somewhat sweet oil, with the aroma of green apples, recently cut grass and hints of banana, almond and tomato, accompanied by a minimal acidity level of 0,1o.[/quote] muu toidu jaoks kasutan Cosecha oliiviõli, mõlemad on hispaania omad. Stockmannis on müügil ka paar eriti head itaalia õli, neid on vist suht väikestes kogustes, vahepeal on otsas.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>