Marsake Kokaõpilane 2012-05-08 21:25:03 |
Uurisin internetist, et ploomirasv on sea, looma ja lamba sisikonna sees olev rasv. | |
Tiina Abikokk 2012-05-08 22:14:04 |
Ploomirasv, jah! Tänan mälu värskendamast. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-11 00:18:28 |
Sattusin sellise oliiviõlist rääkiva artikli otsa. Kuna ma hetkel ühtegi veebipõhist bookmarking-süsteemi ei kasuta, siis panen lingi siia. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-14 15:57:56 |
KairiZ:
Tegelikult natuke keerulisem. Või rasvaprotsent on 80-82%, õlil 100%, nii et võiks võtta ca 70-80 g õli (u 1 dl) 100 g või asemel.
Üldiselt on koogiretseptides rasvainena või/ margariini kasutamine. Täna lugesin "Õunakookidest" retsepti, kus oligi antud 100 g võid/ 100 g õli. Kas asendamine ongi nii lihtne? |
|
Juc Abikokk 2013-01-14 18:25:11 |
Marsake:
Marsake, meie Umami.ee-s müüme külmpressitud kookosõli (http://www.umami.ee/epood/Extra-virgin-kookosoli--150ml/) ja kasutame ise muidugi ka :)! Rafineeritut müüme ka, sama mis Piprapood, seda kasutame tavalise praadimisõli asemel, sest ta on maitse- ja lõhnavaba. Küsiks nüüd ka kookosõli kohta, paljud seda kasutavad? Kus kohast Tallinnas saab osta soodsa hinnaga külmpressitud kookosõli? Piprapoes on saadaval ainult rafineeritud kookosõli. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Kaike Kokaõpilane 2014-02-26 18:48:06 |
Tahtsin nami-nami fännina ka paar sõna kaasa rääkida õli teemadel - nimelt on minu jaoks üks suuremaid viimase aja avastusi olnud just Olivia rapsiõli. Pean muidugi siinkohal oma ignorantsust tunnistama - olen seni arvanud, et rapsist,mille põlde me küll igal pool üle Eesti näeme, toodetakse ikka peamiselt loomasööta. Aga selgub, et nad ostavad kokku ainult meie oma põllumeeste poolt kasvatatud rapsiseemneid. millest siis range kvaliteedikontrolli all rapsiõli tehakse. Ja see on täiesti super toidu valmistamiseks, ei mingit kõrvalmaitset! Sobib nii salatitesse kui praadimisel. | |
Ilse Abikokk 2014-02-27 19:16:31 |
Kaike:
Muidu ma olen hirmus põllumehe toetaja aga rapsiõli jätan tihti poodi just mesilaste pärast. Paljud kasvatajad eiravad seaduseid ja mürgitavad oma rapsi päeval ja taimede õitsemise ajal kui mesilased lendel on. Mesilased aga surevad kui seda mürki saavad :( Niiet mul läeb korvi oliiviõli... protestiks vai nii:)
Kindlasti on ka tublisid ja seaduskuulekaid põllumehi aga ma arvan et eesti põllumees saaks ka ilma rapsikasvatuseta hakkama.
Tahtsin nami-nami fännina ka paar sõna kaasa rääkida õli teemadel - nimelt on minu jaoks üks suuremaid viimase aja avastusi olnud just Olivia rapsiõli. Pean muidugi siinkohal oma ignorantsust tunnistama - olen seni arvanud, et rapsist,mille põlde me küll igal pool üle Eesti näeme, toodetakse ikka peamiselt loomasööta. Aga selgub, et nad ostavad kokku ainult meie oma põllumeeste poolt kasvatatud rapsiseemneid. millest siis range kvaliteedikontrolli all rapsiõli tehakse. Ja see on täiesti super toidu valmistamiseks, ei mingit kõrvalmaitset! Sobib nii salatitesse kui praadimisel. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-03-19 13:18:59 |
Selline artikkel Delfi Naistekas: Õlide välimääraja: 13 erinevat tervislikku toiduõli — kuidas ja milleks neid kasutada? (algselt Kadri Aguraiuja Kaubamaja kliendilehes "Hooaeg"). Vaatluse all on: Oliiviõli Viinamarjaseemneõli Kookosõli Seesamseemneõli Kõrvitsaseemneõli Saflooriõli Linaseemneõli Kanepiseemneõli Sarapuupähkliõli Kreeka pähkli õli Mandliõli Pistaatsiapähkliõli Avokaadoõli | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-23 01:11:17 |
Ehk on abiks: | |
Silja Abikokk 2015-06-17 00:27:49 |
Palun soovitage hetkel kaubanduses saadaolevaid mahedamaitselisi oliiviõlisid - ikka extra virgin mitte rafineerituid. Et siis ei tohiks olla vürtsikas ja kibe. Ei tahaks kõiki nüüd ise katsetama hakata. Terra Delyssa oli viimane, mis proovisin ja oli suhteliselt mahe. Äkki veel mõni hea soovitus tuleb sest sel viimasel oli teisel korral kogu nähtav partii jube hägune... Ju oli mingi suure kanistri lõpp vms. Lisan veel huvitava artikli The Wall Street Journalist: 7 Myths (and Truths) About Olive Oil - noh, et purustada müüte... | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |