Olid ajad, kui ükski pidu ei möödunud võileivatordita. Mis oleks, kui ei laseks neil lihtsasti valmivatel soolastel tortidel päris unustuste hõlma vajuda?
Järgnevalt toomegi välja Nami-Nami retseptikogu kümme kõige maitsvamat võileivatorti!
Maitsev ja mahlane tuunikalatort - nagu nimigi reedab on tegemist hästi maitsva ja lihtsa võileivatordiga, mis sisaldab endas tuunikala, porrut, muna ja hapukoore-majoneesikastet.
Singi-võileivatort - röstleivaviilude vahel peidavad end keedusink, marineeritud kurk ja toorjuust.
Vormileivatort - tort nagu leivapäts! Selle põneva vormileivatordiga osales Dagris Punder 2012. aastal Nami-Nami isamaaliste tortide võistlusel.
Suursugune võileivatort - kahe erineva täidisega mahe ja mahlane tort! Sa pead seda proovima!
Kiluleivatort - selle tordi ettevalmistus on veidi aeganõudvam, kuid tulemus pidulik ja imekaunis! Merle Jakobsoni retsept, mis sai 2017. aastal “Tort isamaale” võistlusel soolaste tortide kategoorias 2. koha.
Kilutort - tõeliselt eestilik võileivatort musta leiva, kilu ja munavõiga!
“Silgutünn” - väga efektse välimusega võileivatort kõigile, kes tahavad külalisi üllatada! Martiina Anni saavutas selle tordiga 2013. aasta “Tort isamaale” võistlusel esimese koha.
Roheline kartulikook - soovitame kindlasti proovida seda väga põnevat “võileivatorti”, mis sobib pidulauale kartulisalatit asendama!
Kurgišarlott - natuke teistmoodi võileivatort külmsuitsulõhe, värske kurgi ja kodujuustuga.
Hea teada!
Valmista võileivatort alati päev või kaks varem, et see jõuaks korralikult maitsestuda ja mahlaseks muutuda.
Mahlasema tulemuse jaoks niisuta leiva- või saiaviile kergelt mahedamaitselise puljongiga.
Pane võileivatort kokku tordivormis, nii püsib täidis kihtide vahel ja tort jääb ühtlase kujuga!